Ezo

Áldás az égből – Szerencsenap mindenkinek

2009. október 9-én és 10-én az égen olyan bolygóállás lesz, amely mindenkinek áldást hozhat. Aki tud róla, aki tudatában van ennek, annak erősebben lesz a segítségére.

Konkrétan a Nap, a Hold és a Jupiter fognak egy háromszöget bezárni. Ezt nevezzük az asztrológiában királytrigonnak, vagyis az isteni áldás háromszögének.

Ennek a háromszögnek a csúcsai a három levegő elemi energiájú jegyben lesznek:

– a Nap a Mérlegben,
– a Hold az Ikrekben,
– a Jupiter a Vízöntőben.

Áldás az égből - Szerencse nap mindenkinek

A levegő természete, hogy mindennel kapcsolatba kerül. Láthatatlan, megfoghatatlan.

A levegős típusú embereknél a gondolkodás a legfontosabb megnyilvánulás. A hangsúlyt az intellektusra, a kapcsolatteremtésre, a beszédre helyezik. Rendkívül kíváncsiak, mozgékonyak vágyakban, ideákban, érzésekben stb. Közben alkalmazkodóak, találékonyak, intrikusak, szellemesek, ügyesek, szabad szelleműek, gyors felfogásúak.

Mindenben és mindenütt átutazók.

Együttműködő képességüket annak is köszönhetik, hogy nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget annak, hogy azonosulniuk kellene mások véleményével. Ez a felülemelkedés segíti őket abban, hogy akár közvetítők legyenek vitában a felek között.

Áldás az égből - Szerencse nap mindenkinek MÉRLEG: A Mérleg szülöttnek nagyon fontos a másik fél. Mindig figyel partnere igényeire, véleményére és hangulatára. Rendkívül érzékeny arra, hogy a másik mit érez. Emiatt meglehetősen ki van szolgáltatva, de közben tartást és inspirációt kap partnerétől. Egzisztenciális sikerei, érzelmi stabilitása erősen függ attól az embertől, akivel együtt él. Nagyon tud szeretni és ragaszkodni. Gyakran önmagáért képtelen, de a másikért bármire képes. Célja a kiegyenlítés, a kiegyensúlyozás. A mérlegelv úgy nyilvánul meg, hogy érzékenyen reagál minden kibillenésre, és azonnal tesz azért, hogy a harmónia mielőbb visszaálljon.

 

Áldás az égből - Szerencse nap mindenkinek IKREK: Az Ikrek szülött szereti a társaságot és a társalgást. Mindig mindenkivel megtalálja a hangot. Nem esik nehezére, hogy érthetően és élvezetesen fejezze ki magát, ebből is fakad a népszerűsége, továbbá abból, hogy alkalmazkodó, eleven, találékony és nyitott. Semmi sincs, ami ne érdekelné. Szivacsként szívja magába az új ismereteket. Ez az örök fiatalsága titka: kíváncsiság és olthatatlan tanulásvágy. Nincsenek akadályok számára, mert könnyedén „átlibben” a nehézségek fölött. Ez segítheti a megoldás leggyorsabb megtalálását, és a többiekre is jó hatással lehet. Optimizmusa és derűlátása szerencsére ragadós…  

 

Áldás az égből - Szerencse nap mindenkinek VÍZÖNTŐ: A Vízöntő igazi individualista. Szokatlan, ahogy ő látja és éli az életet. Kicsit csodabogár, ami egyesekben ellenszenvet, másokban csodálatot vált ki. Erős, határozott véleménye van mindenről. Fontosak számára az elvek és az ideák. Ezekhez hajlamos mereven ragaszkodni (fixa idea). Hűséges típus, az emberekhez és az eszmékhez is. Szabad és független, aki önként hűséges. Ha elmehet, marad. Ott marad, ahol ajtó-ablak nyitva áll. Ha bármelyiket becsukják, azonnal menekül. Igazi „szabadulóművész”. Extravagáns, nem tiszteli és nem becsüli a hagyományokat, az etikettet, a szabályokat. Mindig új utakat próbálgat.

 

NAP: Egyedül a Napnak van fénye, a többi bolygó csak tükrözi a Nap fényét.

A Nap a tudatosságunk szimbóluma.

Általános analógia: világszellem, világosság, centrum, az alkotó, az isteni, életerő, tekintély, méltóság, hírnév, a javak, az apa.

HOLD: A Holdnak nincs önálló fénye. A Nap fényét tükrözi vissza.

A Hold a tudattalan, az ösztön szimbóluma.

Általános analógia: termékenység, fogamzás, szülés, szaporodás, túlérzékenység, odaadás, fogékonyság, fantázia, álmodozás, intuíció, Anya.

JUPITER: Keringési ideje a Nap körül kb. 12 év.

A Jupiter a hitet és a szintetikus gondolkodást szimbolizálja.

Általános analógia: bőség, vagyon, siker, hírnév, egészség, hosszú élet, lojalitás, lelki nagyság, vallás, hit, műveltség, rend, igazság, törvény, erkölcs, szerencse.

Nagy szerencsénk – szó szerint és átvitt értelemben is –, hogy az égen lévő háromszög a Jupiterrel van analógiában, az ő hatását testesíti meg. Lássuk hát, hogy mely életterületeken lesz ránk áldásos hatással.

Áldás az égből - Szerencse nap mindenkinek

Énünk: Kitűnő alkalom, hogy megálljunk egy pillanatra, és átgondoljuk, merre haladunk. Amint felemeljük a fejünket, kiderül, hogy kell-e valamin változtatni. Hiszen amíg leszegett fejjel, lógó orral baktatunk, elvéthetjük a kitűzött célt. Itt az ideje, sőt a legjobb alkalom, hogy elképzeljük, hogy milyen lenne, ha minden az elképzeléseink szerint alakulna. Most a mesebeli dzsinn odalép, és megkérdezi: „Mit kívánsz, édes gazdám?”              

Szellemi erő: Szellemünk most nyitott. Különösen a nagy volumenű, magasztos témákra, amelyek az univerzum teljesebb megértését segítik. Bátran menjünk elébe a tapasztalatoknak intellektuális vonatkozásban. Ezt támogathatja, ha verset olvasunk, elvontabb, pl. meditációs vagy szimfonikus zenét hallgatunk, de jó hatással vannak szellemünkre az egyházi zenék, oratóriumok stb.

Egészség: Szerencsére minden krónikus és akut betegség egyaránt enyhül. Ha a pozitív hozzáállásunkat képesek vagyunk megerősíteni, akkor igazi gyógyulás indulhat el, amely nemcsak a tünetek megszűnését, hanem a mélyebb okokat is eltünteti. Természetesen ehhez kitartásra lesz szükség, de a mai nap jó indulás.

Utazás: Útra kelhetünk. Lelkesek, derűsek és energikusak leszünk. Épp ezért minden jól fog alakulni. Akadályok nem lesznek, csak kedves, segítőkész emberek.

Kapcsolatok: Nyugodtak, szeretetteljesek és békések leszünk. Emiatt minden kapcsolatunk harmonikusnak ígérkezik, hiszen a többiek minket tükröznek, és mindig azt kapjuk vissza, amit kisugárzunk. Most elsimíthatunk minden konfliktust.  

Szerelem: Az a kapcsolat, amely most kezdődik, tartós, komoly és nagy jelentőségű lesz. Ezért akinek nincs még párja, nyitott szemmel és szívvel járjon. A sors olyan meseszerű találkozásokat rendezhet össze, amilyenekről álmodni sem mertünk. Tényleg regénybe illően romantikus, kalandos vagy hihetetlen események közepébe cseppenhetünk. Akinek van már párja, az vele élhet meg felemelő élményeket, ezért fontos, hogy legyen idő kettesben lenni. Érdemes kizárni a külvilágot, és csak egymásra figyelni, egymást kényeztetni. Ezáltal visszatérhet a szenvedély a kapcsolatba.

Pénz: Szerencsejáték által vagy más úton pénz jöhet hozzánk. Érdemes próbára tenni Fortunát, de túlzások nélkül, csak az ésszerűség határain belül. Most bármi sikerülhet, amiben valóban és mélyen hiszünk. Kételkedve nem szabad játszani, mert annak biztosan kudarc lesz a vége, de ha nagy elvárásokkal és lelkesen állunk hozzá, akkor ölünkbe hullhat egy nagyobb összeg…

 

Akikre a legkedvezőbb hatással lesz:

Ikrek, Mérleg, Vízöntő szülöttek.

Akikre kedvező hatással lesz:

Kos, Oroszlán, Nyilas szülöttek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top