Ezo

Légy jó önmagadhoz! Így óvd az aurád!

A testünket körülvevő aura véd minket. Jó közérzetünkért, szellemi, lelki és testi fittségünkért érdemes tudatosan élve vigyázni az aurára. Egyszerű és könnyű, megmutatjuk, hogyan!

Védekezz az energiavámpírok ellen!

Légy jó önmagadhoz! Így óvd az aurád!Az energia hatalom. Minden cselekedetünket, emberi játszmánkat az hajtja, hogy energiát nyerjünk. Ha nem tudunk rákapcsolódni az univerzum energiájára, akkor másoktól raboljuk el, anélkül, hogy tudnánk róla. Aki olvasta James Redfield A mennyei prófécia című könyvét, tudja, miféle tudattalan játszmákra képes az ember azért, hogy energiát szerezve másoktól, feltöltse saját, kiapadt készleteit.

Az energiarablók panasz, vita, zsarolás útján és sok más módon kihasználják azt, hogy a magasabb rezgésű energia az alacsonyabb felé áramlik, míg meg nem történik a kiegyenlítődés. Ösztönösen rákapcsolódnak a magasabb energiaszinten működő emberekre, és szinte lecsapolják az energiájukat.

Úgy védekezhetünk ellenük, hogy tudatosítjuk, mi történik, és megpróbálunk nem bevonódni a játszmába. A figyelem és a bosszankodás helyett igyekezzünk felemelni a rezgésszintünket néhány mély lélegzettel vagy más technikával. Aki vizuális típus, elképzelheti például, hogy egy aranygömb veszi körül, amely megvédi a negatív energiáktól. Érdemes továbbá kerülni a tömeget, ahol fokozottabban ki vagyunk téve az energiarablóknak.

Takarítsd ki a tudatalattid!

Tudattalan félelmeink, negatív emlékeink óriási mennyiségű energiát kötnek le bennünk. Ahhoz, hogy ezeket felszabadítsuk, felszínre kell hoznunk blokkoló érzelmeinket. Az önismeret útját járva szembenézhetünk árnyékén-tulajdonságainkkal, és túllépve belső korlátainkon, ismét utat engedhetünk az energia szabad áramlásának.

Tanulj meg krízist kezelni!

Erősen blokkoló tényező a stressz is. Önmagában nem a stressz jelenléte a probléma, és nem is az a megoldás, hogy kiiktassuk életünkből, hanem az, hogy tanuljuk meg kezelni, levezetni. A stresszhormonokat elégető sporton kívül a kríziskezelésben segít az autogén tréning, a progresszív relaxáció, a jóga vagy a légzéskontroll.

Légy pozitív!

Szabadon dönthetünk arról, hogy figyelmünket és gondolatainkat mire irányítjuk – a sok irányból érkező negatívumokra, vagy megpróbálunk nyitni a derűre, az örömteli, szép dolgokra. Míg a negatív gondolatok elszívják az energiánkat, a pozitív gondolkodás megnyugtat és feltölt. Ráadásul a gondolatokkal mint magas rezgésű energiákkal képesek vagyunk teremteni is, ezért nem mindegy, mi jár a fejünkben. Az agykontroll és a különféle koncentrációs gyakorlatok segítenek megtanulni figyelmünket arra irányítani, amire szeretnénk.

Örülj, és nevess sokat!

Szabadidődben végezz minél több olyan tevékenységet, amely számodra örömteli – kirándulj, sportolj, táncolj, strandolj, találkozz a barátaiddal, vagy menj el masszázsra. Az öröm ugyanis energiát szül, ráadásul nevetéssel jár, ami szintén óriási energiaforrás. Kutatások igazolják, hogy a mosoly – akár szívből jön, akár nem – harminc másodpercen belül bekapcsolja az „öröm idegpályáit”. Így gerjeszti egymást és tölti fel auránkat az öröm és a kacagás.

Légy jó önmagadhoz! Így óvd az aurád!

Aludj, pihenj és meditálj!

Aludj legalább nyolc órát, feküdj le és kelj fel korán, így jobban igazodsz a természet lüktetéséhez. Minél jobban eltávolodunk ugyanis a természettől, annál több energiát veszítünk. Alvás, relaxáció és meditáció közben kizárjuk mindazt, ami a külvilágból érkezik, és figyelmet von el tőlünk. Ideg- és immunrendszerünk regenerálódik, légzésünk egyenletes, ezért energiával töltődünk fel.

Használd a víz erejét!

A víz molekulái különleges vázszerkezetet alkotnak, mely érzékenyen reagál a külső energetikai információkra, sőt azok tárolására és átadására is képes. A természetes körülmények között előforduló víz – a forrás- és gyógyvizek, a növényekben és az élő szervezetekben megtalálható víz – rendezett vázszerkezetű, melynek energetizáló hatása van. Mesterséges eljárásokkal, mint a víztisztítás vagy a mikrohullám, a vázszerkezet rendezetlenné alakul át, ami károsan hat energiaszintünkre. Ezért csapvíz helyett igyál inkább ásványvizet, tiszta forrásvizet vagy pi-vizet. A víz közegként is energiát ad: érdemes minél többször látogatni természetes vizeinket, gyógyfürdőinket. Testünk, melynek kétharmada szintén víz, fél óra alatt felveszi a gyógyvíz pozitív információit, és akár egy hétre is képes feltölteni auránkat.

Egyél energiát!

Az vagy, amit megeszel – mondják. Ez energetikailag is igaz: minél több olyan ételt fogyasztunk, amely maga is fel van töltve energiával, mi is annál életerősebbek leszünk. A fáról leszedett gyümölcs, a termőföldön frissen elfogyasztott zöldség vagy csíra még „él”, ezért jobban tölt, mint a zöldségespultokon napok óta álló növények.

A növényekben tárolt víz megőrzi rendezett szerkezetét, ezért minden ital, amely a növény önerjedésével természetes úton jön létre, mint a bor vagy a sör, mértékkel fogyasztva energiaszint-növelő. Az égetés azonban szétzúzza a rendezett vízmolekulákat, így az égetett szeszek károsak energetikailag, hasonlóan, mint a zsírban vagy olajban sült és hevített ételek. Az állati termékek közül a nyers tej és a belőle készült termékek szintén energiát adnak, viszont a megölt állat húsának fogyasztása auracsökkentő hatású.
Annál károsabb energetikailag egy hús, minél közelebb áll hozzánk az állat genetikailag – tehát a legtöbbet a puhatestűek, a hal vagy a csirke, a legkevesebbet pedig az emlősök húsából ajánlott fogyasztanunk. Minél feldolgozottabb állapotban van egy táplálék – például konzerv vagy mirelit készétel formájában –, és minél több benne a tartósítószer, az ízfokozó és más mesterséges adalék anyag, annál rosszabb hatással van energiaállapotunkra. Az egyoldalú táplálkozási rendszerek, mint a vegetáriánus étkezés, de a kizárólag zsíros, húsos táplálkozás is auracsökkentő hatású.

Tölts sok időt a természetben!

Légy jó önmagadhoz! Így óvd az aurád!A természet a leghatásosabb energiabomba. Érdemes nagyokat kirándulnunk, főleg erdőben, mert a fák és a növények hatalmas aurájából és az oxigéndús környezetből sok energiát meríthetünk.

Sportolj rendszeresen!

A rendszeres testmozgás, különösen, ha friss levegőn végezzük, tisztít, méregtelenít, így növeli az aurát. A jóga, a tajcsi vagy a csikung energiáink tudatos irányításával éri el energiaszintünk emelkedését. 

Használd a fény és a hangok erejét!

A bőr képes felvenni és továbbítani a fény rezgéseit, így energiát juttatni testünkbe. Ezért a napozás, ha mértékkel tesszük, növeli az aurát, de egyre elterjedtebbek a fényterápiás kezelések is. A hanghullámok is stimulálják energiaközpontjainkat. Rezgésszint függvénye, hogy kinek milyen hangfrekvenciák okoznak energiaharmonizációt, ezért meg kell találnunk azt a zenét, amely számunkra a legmegnyugtatóbb. A természet hangjai töltenek fel a legjobbban – a madárcsicsergés, a víz csobogása és a szél susogása.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top