Mi az az aszcendens, és hogyan hat?

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Az asztrológia ősidők óta a Nap, a Hold és a Naprendszerünk bolygóinak Földünkre gyakorolt befolyásával foglalkozik.
Írta: 2008. 10. 07. Ezo rovat 

Az ASZTROLÓGIA valószínűleg mezopotámiai eredetű.

Az ókori megfigyelő szemében az égbolt hatalmas, félgömb alakú háztetőnek tűnt, amely beborítja és körülöleli a Földet.

Ez alatt az óriási mennybolt alatt függött a Nap, a Hold és a csillagok.

Az emberek a legősibb időktől fogva figyelemmel kísérték ezeknek az égitesteknek a mozgását, térképeken ábrázolták az általuk megtett útvonalat, s egyre jobban megismerték a kozmikus erők Földre gyakorolt hatását.

 

 

Az asztrológia ősidők óta a Nap, a Hold és a Naprendszerünk bolygóinak Földünkre gyakorolt befolyásával foglalkozik. Ezt a hatást az asztrológus úgy állapítja meg, és aszerint értékeli, ahogy az a földi megfigyelő számára lejátszódni látszik. Nem számít, hogy adott esetben a Föld csak látszólagos vagy valódi középpontja a Naprendszerünknek, hiszen a megfigyelés középpontjában a megfigyelő áll, így minden csak az ő szempontjából értelmezhető. Vagyis az asztrológia geo-, avagy egocentrikus szemléletű, hiszen horoszkópot minden esetben a Föld egy konkrét pontjára, egy konkrét időpillanatra állít fel, ahol például egy gyermek megszületik.

 

Az asztrológia több ezer éves empirikus tudomány. Ez azt jelenti, hogy elődeink több ezer éve sok-sok megfigyelés alapján levont következtetéseket kezdtek el használni például arra, hogy egy adott időpontban egy adott helyen született gyermek jellemét, adottságait megfejtsék.


Aszcendens-kalkulátor

Asszcendens kalkulátor
Aszcendens számláló

Gyakorlatilag a születés pillanatára felállított horoszkóp egy pillanatfelvétel az égről. Vagyis azt mutatja, hogy a gyermek születésének pillanatában a Naprendszerünk bolygói hol álltak, és egymással milyen kapcsolatban voltak.

 

A bolygók helyzetén kívül nagy a jelentősége az ún. aszcendensnek is. Az aszcendens az az állatövi jegy, amely a születés pillanatában felkel (latinul: ascendere) a keleti horizonton. A születés napján, 24 órán belül mind a 12 jegy egymás után megjelenik a keleti horizonton. Hasonlatosan az órához – csak itt nem a mutatók mozognak, hanem maga a számlap. Átlagosan kétóránként kel fel a keleti horizonton egy újabb állatövi jegy. Az ellipszispálya miatt azonban nem szabályos a kétórás ciklus. Különböző sebességgel emelkednek fel a jegyek. Nálunk, az északi félgömbön a Halak a leggyorsabb jegy, amely kb. 30 perc alatt emelkedik fel, míg a Szűz a leglassúbb, kb. 3 órán keresztül kel fel. Így nálunk a Halak aszcendens elég ritka, míg a Szűz nagyon gyakori. A déli féltekén pedig ez pont fordítva van.

 

Az aszcendens jelzi az egyén alaphangulatát, az „énérzést”, az élethez és többi emberhez való viszonyulását. Az aszcendens a személyiség képe is, amelyet a külvilág első benyomásként lát. Az aszcendensnek van a legerősebb hatása arra, hogy néz ki az ember, továbbá arra, hogy beszél, hogy mozog, milyen az alkata, milyenek a színei (szeme, haja, bőre stb.). Az aszcendens képes jelezni azt is, hogy mely testrészek a legsérülékenyebbek, milyen betegségekre hajlamos az egyén.

 KOS: a harcos

KosJellemzői: Aktív, direkt, közvetlen, rámenős. Nem ijed meg a kihívásoktól, mert erős akaratú, energikus, vállalkozó. Nem adja fel. Szenvedélyesen harcol és szenvedélyesen szeret, de nyers, tapintatlan, figyelmetlen is. Nincs benne kompromisszumkészség. Számára a megoldás „vagy-vagy”. Meggondolatlan, nem készül fel a feladatra, csak belevág.

Életfelfogása: „Aki mer, az nyer.”

Külseje: Izmos test, egyenes, erőteljes orr, szemöldökvonal, állkapocscsont. Széles, energikus mozdulatok. Hangos beszéd, egyenes tartás, szemkontaktus.

Érzékeny testrészek: homlok, orr, fül, fej felső része, felső fogsor.

 

BIKA: az élveteg

BikaJellemzői: Nyugodt, lassú, kitartó, megbízható, kényelmes. Szereti az állandóságot. Élvezi és értékeli a szépséget. Jó ízlése és művészi adottságai vannak. Érzelmes és érzéki. De makacs, belátásra, változtatásra képtelen. Mohó, nehézkes és lusta. Ragaszkodik tárgyakhoz, emberekhez. Birtokolni akar mindent. Nem ad és nem kér kölcsön.

Életfelfogása: „Rómát sem egy nap alatt építették.”

Külseje: Zömök test, vastag nyak, meleg „boci”-szemek, széles, érzéki száj. Nyugodt, lassú mozdulatok, finom kéztartás.

Érzékeny testrészek: fej alsó része, alsó fogsor, nyak, garat, gége, hangszálak, nyaki ütőér, C1–C6 csigolyák.

 

IKREK: az intellektuális

IkrekJellemzői: Sokoldalú, kíváncsi, szellemileg és fizikailag is mozgékony, fiatalos. Mindig mindenről tudni akar. Szívesen és sokat beszél. Kitűnő szónoki képességei vannak. Sehol sincs sokáig. Mindig máshova vágyik, mint ahol épp van. Szétszórt, felületes, ideges, nyugtalan, állhatatlan, fecsegő, kétszínű.

Életfelfogása: „Miért érném be eggyel, ha több is lehet?”

Külseje: Hosszú karok, vékony, magas testalkat, éles, érdeklődő tekintet, magas homlok, keskeny arc. Folyton mozog, jár keze-lába, tekintete cikázik.

Érzékeny testrészek: tüdő, vállak, kulcscsont, felkarok, lapocka, bordák, C7 csigolya.

 

RÁK: a romantikus

RákJellemzői: Finom lelkű, érzékeny, sértődékeny, félénk, kitartó, ragaszkodó. Gondoskodik, óvja, védi a hozzátartozókat. Romantikus, álmodozó, együtt érző. Gyerek szeretne maradni örökké. Szégyenlős, ingadozó hangulatú. Tele van kisebbrendűségi érzésekkel és önsajnálattal.

Életfelfogása: „Segítek, és cserébe te is segítesz.”

Külseje: Álmodozó, szomorú tekintet, sápadt, kerek arc, nagy mellek (nőknél), pocak (férfiaknál). Lassú, félénk mozgás. A férfiak hajlamosak a kopaszodásra fiatalon.

Érzékeny testrészek: gyomor, patkóbél, máj, lép, epe, hasnyálmirigy, anyaméh, mellek.

 

OROSZLÁN: a király

OroszlánJellemzői: Büszke, melegszívű, nagyvonalú, optimista. Magával ragadó az a hév, ahogy beszél. Tele van lelkesedéssel, élni akarással és életörömmel. Jó a közelében lenni. Sikeres, de hencegő, kérkedő és kellemetlenül dicsekvő. Néha túloz. Hiú és öntelt. Nem bírja az ellenvéleményt és a kritikát sem.

Életfelfogása: „Csodálatos vagyok! Csodáljatok!”

Külseje: Jó fellépésű, muszáj észrevenni, ha megjelenik. Vonzó, dús haj és szőrzet, magas, széles homlok, nyílt tekintet, egyenes tartás, magasra emelt fej.

Érzékeny testrészek: szív, gerinc, agy, látás.

 

SZŰZ: a rendes

SzűzJellemzői: Tiszta, rendes, módszeres, kritikus és reális. Vigyáz a higiéniára, nem pazarol el semmit. Hatékony, mert célszerűen, ésszerűen csinál és oszt be mindent. A haszontalan időtöltést elítéli. Szorgalmas és lelkiismeretes, de érzéketlen, akadékoskodó, szőrszálhasogató, prűd, merev. Függ a külsőségektől, és fél, hogy mások mit szólnak.

Életfelfogása: „Rend a lelke mindennek!”

Külseje: Tiszta, rendezett külső, vékony testalkat, idősebb korban sok ránc, kicsi szemek, kritikus, szigorú tekintet. Nem mozog és nem beszél feleslegesen. Fegyelmezett, egyenes testtartás.

Érzékeny testrészek: ujjak, emésztés, a patkóbéltől a féregnyúlványig, vastagbél első része is.

 

MÉRLEG: a diplomata

MérlegJellemzői: Békés, derűs, harmonikus személyiség. Ösztönösen kibékíti az ellenfeleket. Nem szeret egyedül lenni. Szeret ismerkedni. Tekintettel van mások igényeire. Sőt, ezt hajlamos túlzásba vinni, és magát a másik alá rendelni. Szeretetre méltó, kellemes társaság. De nem kitartó, könnyen feladja, ha harcolni kell. Nem tud kiállni önmagáért. Egyedül elveszett, határozatlan.

Életfelfogása: „Az élet szép! Különösen együtt!”

Külseje: Finom, ízléses megjelenés, semmi hivalkodás, érzékeny bőr, barátságos tekintet, félénk mosoly. Légies mozdulatok, táncos léptek.

Érzékeny testrészek: bőr, derék, vesék, lágyék, petefészkek, herék.

 

SKORPIÓ: a hipnotizőr

SkorpióJellemzői: Szuggesztív, erős akaratú személyiség. Szélsőségesek az érzelmei: vagy imád, vagy gyűlöl. Éles szeme van, belelát a másikba. Rögtön rátapint a gyenge pontjára. Nem lehet neki ellenállni vagy a hatása alól kibújni. De manipulál, bosszúálló, hullámzó kedélyű, mély depresszióra hajlamos.

Életfelfogása: „Élet vagy halál!?”

Külseje: Vagy nagyon vonzó, vagy nagyon csúnya, olyan csúnya, hogy már szép. Különleges metszésű orr, szem, száj. Semmi sem átlagos rajta. Éles, szúrós tekintet. Kimért, színpadias mozgás, olykor széles gesztusok. Fekete és vörös színek. Néha jégkék szem.

Érzékeny testrészek: külső nemi szervek, vastagbél, végbél.

 

NYILAS: a kentaur

NyilasJellemzői: Joviális, optimista, nyitott, liberális, lelkes. Előre, messzire néz, ezért a jelent olykor elmulasztja átélni. Nemes lelkű, nagyvonalú, igazságos, még úgy is, ha az neki nem kedvez. De túlbuzgó, fennhéjázó, felületes. Prédikál és feleslegesen moralizál. Túl színpadias és gőgös.

Életfelfogása: „Jó vagyok, és a világ is jó!”

Külseje: Erős test, magas homlok, csúcsos áll, nemes arcvonások. Tekintete a távolba réved, a halántékán hajlamos kopaszodni.

Érzékeny testrészek: csípő, fenék, combok, a csípőízülettől a térdízületig.

 

BAK: a kötelességtudó

BakJellemzői: Alapos, felelősségteljes, gyakorlatias, kitartó, kötelességtudó. Képes megvonni önmagától bármit, csak hogy elérje a célját. Kissé aszkéta típus. Koncentrál, de nem tud lazítani. Ha akadályba ütközik, még nagyobb erővel küzd. Örömtelen robot, aki „gürcöl”, és mire eléri a célját, már nem képes élvezni. Zárkózott, kemény, fösvény, megkeseredett.

Életfelfogása: „Aki Rómába akar menni, az ne ragadjon le a velencei karneválnál.”

Külseje: Inas, szikár alkatú, arcán mély ráncok, tekintete szúrós, szigorú, orra egyenes és hosszú. Arca szabályos, szép a profilja. Az ajka nagyon keskeny. Nagy keze és lába van. Mozgása rendezett, fegyelmezett.

Érzékeny testrészek: térd, térdízület, inak.

 

VÍZÖNTŐ: a különc

VízöntőJellemzői: Független, szabad, extravagáns, különc figura. Semmit sem a szokásos módon csinál. Barátságos, nyitott, intellektuális, találékony. Mindenkit el tud fogadni. Előítéletektől mentes és szociálisan fejlett, de excentrikus, nem képes magába nézni. Hajszolt, zilált, alkalmazkodásra, „normális” életvitelre alkalmatlan.

Életfelfogása: „Az egyéniség = eredetiség. Nem tudok és nem akarok tömegcikk lenni!”

Külseje: Rendezetlen művészkülső. Valami mindig lebeg körülötte: sál, stóla, hosszú lánc. Nem követi a divatot, hanem ő teremti. Sok színt hord. Arca tiszta, tekintete egyenes és barátságos. Szélesek a mozdulatai.

Érzékeny testrészek: lábszár, visszerek, vegetatív idegrendszer.

 

HALAK: az alvajáró

HalakJellemzői: Segítőkész, empatikus, odaadó, barátságos, szeretetteljes. Fejlett művészadottságai vannak, különösen vizuális művészetekben. Idealisztikus, álmodozó, teljesen elszakad a valóságtól. Túlérzékeny, emiatt beteges, gyenge fizikumú. Félénk, nem tud nemet mondani. Könnyen áldozattá válhat, de hajlamos az áldozatszerepével manipulálni környezetét.

Életfelfogása: „Ami lényeges, az a szemnek láthatatlan.”

Külseje: Nem túl magas. Széles, „szétfolyó” testalkatú és arcú. Szemei sokszor kidülledtek. Álmodozó a tekintete. Lassú mozgású, mintha úszna a levegőben is.

Érzékeny testrészek: boka, lábfej, talp, nyirokrendszer.

Aszcendens.lap.hu »
Karma.lap.hu »
Holdnaptár.lap.hu »

Kapcsolódó hozzászólások
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás

Igazából szerelem – márciusi szerelmi előrejelzés

Mire készülj márciusban a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Facebook lájkok száma355 Hozzászólások száma15

Álmodj nagyot! – márciusi horoszkóp

A Nap és a Szaturnusz közötti jó fényszögkapcsolat arra utal, hogy kellő türelemmel és óvatossággal rendelkezünk. És amire korábban vágyakoztunk, az most végre valóra válik.

Facebook lájkok száma128

Az angyalok üzenik: ez az év az előrelépésről szól

Az angyalokat idén is megkérdeztük, milyen lesz az idei év, ebben pedig ezúttal is dr. Doreen Virtue egyik magyar tanítványát, Mayer Andrea angyalszakértőt hívtuk segítségül. Az angyalok üzenetét ő tolmácsolja a Nők Lapja Café olvasóinak.

Facebook lájkok száma237
Nyereményjáték Alveola

Alveola

Megnyerheted az Alveola ajándékát, a 3 db Cuisinart mini robotgépek egyikét!

Játszom
Nyereményjáték C&A - Nők Lapja játék

C&A - Nők Lapja játék

Szavazz a C&A és Nők Lapja rendezvényén készült fotókra!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

Megtörtént a VV6 eddigi legdurvább balhéja - videó

Megtörtént a VV6 eddigi legdurvább balhéja

Elszabadultak az indulatok a villában.
Facebook lájkok száma
Levetkőzött Zámbó Krisztián

Levetkőzött Zámbó Krisztián

Nincs olyan, amit meg nem tesz szerelméért az egykori...
Facebook lájkok száma
A cirkuszba és egymásba is szerelmesek

Budapesten az extrém cirkusz!

Az extrém sportokat keveri a cirkusszal a Cirque...
Facebook lájkok száma

Ki tud többet Jézusról?

Jézus Krisztus talán a leghíresebb ember, aki valaha...
Facebook lájkok száma
Sztársportolóval kapták le Rubint Rékát

Sztársportolóval kapták le Rubint Rékát

A fitneszladynek idén is sikerült közel kerülnie a...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma1

Kevesebb lakáshitelt veszünk fel

Az előzmények tekintetében jó hírnek kell...
Facebook lájkok száma
Rolling Stonest is játszik a margitszigeti szökőkút

Mától újra zenél a margitszigeti szökőkút

Az újjáépített és kibővített formájában tavaly nyáron...
Facebook lájkok száma
Gruppenszexre csábították Sebestyén Balázst és nejét

Gruppenszexre csábították Sebestyén Balázsékat

Extrém szexkalandokra próbálta rábeszélni kollégája. A...
Facebook lájkok száma

Sosem látott fordulat a VV6-ban

Két villalakó is védettséget élvez.
Facebook lájkok száma

Szeles, esős húsvét vár ránk

A húsvéti hosszú hétvégén továbbra is változékony lesz...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Így néznek ki a tetovált nyugdíjasok!

Így néznek ki a tetovált nyugdíjasok!

Nemcsak mi öregszünk, hanem a tetoválásaink is, velünk...
Facebook lájkok száma801 Hozzászólások száma17

Ahogyan Gabriel García Márquez a világot látta

Gabriel García Márquez bölcsességeiből válogattunk egy...
Facebook lájkok száma530
Züllött alak, vagy meg nem értett zseni? – Edgar Allan Poe

Züllött alak, vagy meg nem értett zseni? – Edgar Allan Poe

Szenvedélybetegségek, elfuserált szerelmek, botrányos...
Facebook lájkok száma50
Csináld magad: gombaülőke használt cserepekből

Csináld magad: gombaülőke használt cserepekből

A kerti törpék ideje már lejárt, de egy-egy színes...
Facebook lájkok száma47
Lenyűgöző reptéri fotó

Lenyűgöző reptéri fotó

8 órán keresztüli gépfelszállások egyetlen képen.
Facebook lájkok száma46
Csináld magad: tojásfestés körömlakkal

Csináld magad: tojásfestés körömlakkal

Üveggolyó-hatású tojásokat készíthetsz, mindössze 15...
Facebook lájkok száma38
Nem a te hibád, ha fogalmad sincs a nadrágméretedről

Nem a te hibád, ha fogalmad sincs a nadrágméretedről

Végigjártunk néhány próbafülkét. Kíváncsiak voltunk,...
Facebook lájkok száma37 Hozzászólások száma10
Fotó: elképesztően néz ki Angelina Jolie

Fotó: elképesztően néz ki Angelina Jolie

Vannak, akiknek kimondottan jót tettek az évek...
Facebook lájkok száma32

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem