Ezo

A koronacsakra betegségei

A koronacsakra a csakrarendszer legmagasabb minősége, a hetedik síkja, európai szóhasználattal talán a hetedik mennyország elnevezéssel rokonítható.

Az abszolút szabadság tudati állapotát jelképezi, ezen a síkon az ember felszabadult, mivel már nem létezik számára morális értékelés.

A hét csakra elhelyezkedése

• Gyökércsakra:

energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál lehet érzékelni.
• Szexcsakra:
energiáját a keresztcsontnál érzékelhetjük.
• Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája.
• Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában lehet érzékelni.
• Torokcsakra:
energiáját a legtöbben a torkuk alján érzékelik, ahol a kulcscsont kezdődik.
• Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között érzékelhetjük.
Koronacsakra: ennek a csakrának a legnehezebb érzékelni az energiáját, amely a koponya közepén, a kutacsoknál található.

A koronacsakra arra tanít meg, hogy annál könnyebb az életünk, minél több ítélkezést hagyunk el és minél magasabb a tudatunk szintje.

Fenn, a koronacsakrában

A legmagasabban fejlett tudatot szimbolizálja, az univerzális tudat síkja, olyan sík, amelyet csak nagyon kevés ember ér el. A buddhista felfogás szerint mégis minden ember – sok-sok élet után – eléri egyszer ezt a szintet.
Ehhez a szinthez már nem tartoznak képek, mégis vannak kapcsolódó képi ábrázolások, ilyen például a szentek glóriája, ezt a nyitott koronacsakra sugárzásának tekinthetjük.

A koronacsakra minden kultúrában azzal a fénnyel függ össze, amely egyszerre rezgés és anyag. Ezt a fénysíkot mindenkinek magának kell elérnie.
A koronacsakra szintjén már nem félünk felelősséget vállalni a saját életünkért, és megbízunk belső hangunkban, intuíciónkban.

Fiziológiai kapcsolódások

A koronacsakrához tartozó epifízist, azaz tobozmirigyet a lélek székhelyének is tekintették, öregkorra elmeszesedik. A viszonylag ismeretlen mirigy többek között egyfajta belső óraként működik, összefügg a szexualitással, a testi növekedéssel, a vérnyomással, az immunrendszer működésével, szabályozza a hangulatot és a daganatok növekedését.

A tobozmirigy az egyetlen belső elválasztású mirigy, amely egyetlen részből áll és csak egyetlen hormonja ismert.

A koronacsakra betegségei

A többi csakrával ellentétben a koronacsakra problémái ritkán okoznak klasszikus betegségtüneteket. Az itt fellépő zavarok inkább pszichózisban és különféle személyiségváltozásokban nyilvánulnak meg. A legtöbb embernek nyugalmi állapotban van a koronacsakrája. Problémák akkor lépnek fel, ha aktiválják, és nem ennek megfelelően viselkednek.

 

Testi problémák

Parkinson-kór: ennél a betegségnél hiányzik a dopamin, egy neuroátviteli anyag, ami pedig a végtagok remegéséhez és megmerevedéséhez vezet. A betegség okát még nem ismerik.
Az ezoterikusok, különösen a teozófusok szerint ezeknél a betegeknél teljesen zárt a koronacsakra, a gyökércsakra viszont teljesen nyitott. Ez magyarázná a betegség funkcióját, vagyis azt, hogy a betegeknek nincsenek belső képei, és teljesen a külvilág segítségére vannak utalva.

Lelki problémák

A koronacsakra pszichológiai témája arról szól, hogy nem szabad feladni a reményt, és álmainkat követnünk kell!

Dementia: elmegyengeség, különösen időskori elbutulás formájában lép fel az agy sorvadása miatt. Ezt jelentős emlékezetvesztés követi, amely a racionális gondolkodás és ítélőképesség lassú, de állandó gyengülésével, regressziójával jár. Az hogy a beteg ismét olyan lesz, mint egy kisgyerek, arra utal, hogy a belső gyermekének kellett volna több teret engednie.

Alzheimer-kór: hasonló a dementiához, ez is a belső gyermek háttérbe szorításáról szól.

Depresszió: arra vezethető vissza, hogy a koronacsakrát aktiválták, de nem tudnak bánni az energiájával. A veszteség okozta depresszió esetében fontos megtartani a koronacsakra képi energiáit (jövőképet).

Epilepszia: ezoterikus és jógakörökben úgy vélik, hogy ha a korona és a köldökcsakra túlságosan nyitva van, epilepsziához vezethet.

A koronacsakra erősítése

– Meditáció.
– Vizualizálj szivárványt vagy bíborszínt.
– Képzeld el a jövőt!
– Keress magadnak szellemi tanítókat!

Ajánlott cikkek a témához:

A köldökcsakra betegségei »
A szexcsakra betegségei »
Jóga neked »
Lélegezz jógi módjára! »
Hűsítő jóga »
Gyógyulj a talpadon keresztül »


Ajánlott szakértő a témában:
Gauranga Das ájurvéda-tanácsadó »

Ajánlott irodalom:

Klausbernd Vollmar: A csakrák című könyve »

Ez a könyv az alapja cikkünknek. Szeretettel ajánljuk mindenkinek, aki szükségét érzi élete értelme teljesebb felismerésének. A könyv megismertet a csakrákhoz fűződő testi és lelki betegségekkel, kezelésükkel. Lenyűgöző és mindenki számára érthető gyakorlati kézikönyv a csakrák működése iránt érdeklődők számára.

Csakra.lap.hu »
Jóga.lap.hu »
Zen.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top