A tavasz uralkodó bolygója a Vénusz

Ideje a szerelemnek!

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
A tavasz a szerelem ideje, ez az idei kikeletre még fokozottabban igaz, hiszen az előttünk álló negyedév uralkodó bolygója a Vénusz.
Cikkünk szerzője szakértőnk, Németh Ágnes okleveles asztrológus


Ágitól itt kérdezhetsz »
A tavaszi horoszkóp Ascendense a Bika jegyében áll, ennek uralkodója, vagyis az első negyedév uralkodó bolygója a Vénusz lesz. Ez az időszak a szerelem, a kellem jegyében fog tündökölni.

 

A Vénusz az asztrológiában a felhívó, csalogató, vágyingerlő passzív erő. Talán most mérhetjük le legegyértelműbben, hogy a passzív egyáltalán nem hiánytulajdonság, hanem ennek óriási értéke és gazdag tartalma van.

 

A Vénusz az érzelemre van beállítva, nem előre gondolva tervez, nem visszafelé nézve értékel, hanem a jelenben él. A pillanatban.

 

A legtöbbet gyakorolt vénuszi tevékenység: a SZERELEM. A Vénusz teljesen érzékeli, átéli az adott szituációt, beállítódik partnerére, és ösztönszerűen cselekszik. Akár vonzásról, vonzódásról, akár távolodásról, távolságtartásról lenne szó. A Vénuszé a félénkség, a kacérkodás, az elrejtőzködés, a megmutatkozás, a féltékennyé tevés, vagyis a vonzó, ingerlő dolgok. A Vénuszé az arcjáték, az elpirulás, a fellelkesülés.

 

A Vénusz planétának tulajdonítjuk a harmóniát.

Mi is az a harmónia? Az a valami, ami, ha meg van valamiben, akkor észre sem vesszük. A harmónia azt jelenti, hogy az egészet alkotó dolgok egymással részarányosságban vannak. Vagyis mindenből pont annyi van, amennyi kell. Ha felborul az egyensúly, akkor a Vénusz ezt igyekszik helyreállítani.

 

A társadalomban a kiegyenlítő tendencia igen fontos, ez is Vénuszi tulajdonság. A túlsúlyos részek felborítanak egy közösséget, amelyek után az újrarendeződés kezdődik. Hogy az újrarendeződésben kialakuljon a rend, a vénuszi elem végzi az érintkező felületek csiszolását, hogy harmonikus, egymással nem ellentétes zavartalan belső mozgás jöjjön létre.

Így a törvények létrejöttében is nagy szerepe van a vénuszi erőnek. Hogy mindenki számára elfogadhatók legyenek a szabályozók. Itt kap különös szerepet a kompromisszum, a kiegyezés, a kiegyenlítődés.

 

Nézzük, kinek melyik területen - Napházában - áll, és mit hoz a Vénusz, ebben a negyedévben?

Kos

12. házában áll a Vénusz:

Mások szorulnak az Ön segítségére. Ha képtelen igazán és teljes szívvel, önzetlenül segíteni, szolgálni, vagy gondoskodni másokról ebben az időszakban, akkor inkább n e tegyen semmit. Ahhoz, hogy ebből az időszakból a legtöbbet kihozza, őszinte odaadással kell másokon segítenie és tennie a dolgát. Ha csak valamilyen lelki, vagy más ellenszolgáltatás reményében cselekszik, nem lesz nyugvása.

Bika

11. házában áll a Vénusz:

Komoly szerepet kapnak a barátok, vágyak, remények. Csapatmunkára alkalmas ez az időszak. Minden jól és barátian alakul. Szerelmi kapcsolatát nagyon barátságos légkör veszi körül, és a legjobb érzéseket táplálhatja partnere iránt. Mindenféle kapcsolata csoportokkal, barátokkal, ismerősökkel vagy üzlettársakkal nagyon harmonikussá válik. Ez egy jó időszak a tárgyalásokra vagy társasági életre.

Ikrek

X. házban áll a Vénusz:

Mostanában minden gördülékenyen megy, főleg a pozitív kisugárzásuknak köszönhetően. Kreatív vagy művészi témákkal kerülhet kapcsolatba üzleti vállalkozása vagy munkája során. Azon veheti észre magát, hogy romantikus érzelmeket táplál főnöke vagy valamelyik felettese iránt. Valószínű, hogy az ilyenkor induló szerelmi kapcsolat egy ilyen, vagy nála idősebb személlyel bontakozik ki.

Rák

9. házban áll a Vénusz:

Olyan emberekhez fog vonzódni, akik mások, mint akikkel általában találkozni szokott és meglehet, hogy sokat tanulhat is belőlük. Keresi az újdonságot és a másságot a műészetekben, emberekben, eseményekben vagy helyszínekben, csupán az érdekesség kedvéért. Látóköre kitágul és valószínű, hogy ennek minden pillanatát élvezni fogja. Kiváló időszak vakációzásra, főként olyan helyeken, ahol még nem járt.

Oroszlán

8. házban áll a Vénusz:

Szinte csak a kisujját kell megmozdítani, hogy pénzt vonzzon magához e három hónap alatt. Ha hitelre van szüksége, akkor most jó eséllyel indulhat érte. Szerelmi késztetése felélénkül vagy a meglévő kapcsolata magas hőfokon ég. Most mélyenszántó, kifinomult felismerésekre juthat kapcsolatait illetően.

Szűz

VII. házban áll a Vénusz:

Minden simán fog menni, még akkor is, ha rendeznie kell bizonyos nehézségeket. Ez egy jó alkalom arra, hogy jogvitáit rendezze perben, vagy peren kívül. Jó időszak arra, hogy pontot tegyen vitáira, tisztázza, álláspontját vagy kiálljon a saját igazáért. Ez az időszakkedvezően hat szerelmi kapcsolataira. Mostanában minden jól megy, még ha van is néhány nehezen orvosolható problémája. Akik jelenleg egyedül vannak, azoknak most új szerelem tűnik fel a láthatáron.


Mérleg

6. házban áll a Vénusz:

Munkájára nézve szinten minden tekintetben kedvező ez az időszak. Minden gördülékenyen alakul. Valamilyen váratlan előnyhöz juthat, pénzügyi vagy más vonalon. Általában jó egészségnek örvend, de jó lesz tartózkodnia az édességek és zsíros ételek túlzott fogyasztásától. Figyelmét most kapcsolatainak gyakorlati kérdései kötik le, nem, pedig a románc. Itt a kedvező alkalom, hogy kibeszélje és elsimítsa fennálló nézeteltéréseit kedvesével.


Skorpió

5. házban áll a Vénusz:

Kiváló időszak arra, hogy kreatív tevékenységet űzzön, akár mint alkotó, akár mint galérialátogató. Remek alkalom arra, hogy felkerekedjen, és szórakozni menjen családtagjaival vagy közeli barátainak társaságában. Különösen alkalmas ez az időszak a gyermek-projekt elindítására. Ez nem a legmegfelelőbb alkalom arra, hogy kötelezettségeit teljesítse.


Nyilas

IV. házban áll a Vénusz:

Próbáljon meg ellenállni a kísértésnek, hogy evéssel-ivással kényeztesse magát. Ez nem tenne jót emésztésének, sem testsúlyának. Kedve támadhat környezetének csinosítására, de gondoljon a gyakorlatias szempontokra is, és ne lőjön túl a célon. Ezt az időszakot hasznosan és élvezetesen töltheti otthonában családtagjai vagy közeli barátai társaságában, azért mert önmagával is jóban van.

 

Bak

3. házban áll a Vénusz:

Itt az ideje, hogy hangot adjon szerelmi vonzalmainak, jóllehet, ezekről már tud az illető, de nagyon szereti mindig hallani. Vidám és barátkozó kedvében van. Ragyogó alkalom arra, hogy észrevegye és értékelje mindazt a szeretet és ragaszkodást, amely körülveszi Önt. Ezt ne tartsa magában, ossza meg másokkal is.

 

Vízöntő

2. házban áll a Vénusz:

Ha vigyáz arra, hogy ne essen túlzásokba, amit később megbánhatna, akkor ez egy kiváló időszak lehet a pénzügyi tárgyalásokra, vagy befektetésekre. Ingatlanokkal kapcsolatos ügyletei sikerrel járnak, pénzügyi manőverei nagy haszonnal kecsegtetnek.


Halak

házban áll a Vénusz:

Rendkívül kellemes hangulatban van, és hasznára válna egy kis pihenés, felüdülés, szórakozás és játék, vagy vendégeskedés ebben az időszakban. Barátkozó és mulatozó kedvében van, nagyszerű alkalmak nyílnak arra, hogy vakációra induljon, és ott jól érezze magát. Új szerelem is kezdődhet, vagy a meglévő fog magasabb hőfokon lángolni, akár külföldi is lehet az illető.

Igazából szerelem – márciusi szerelmi előrejelzés

Mire készülj márciusban a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Facebook lájkok száma355 Hozzászólások száma15

Álmodj nagyot! – márciusi horoszkóp

A Nap és a Szaturnusz közötti jó fényszögkapcsolat arra utal, hogy kellő türelemmel és óvatossággal rendelkezünk. És amire korábban vágyakoztunk, az most végre valóra válik.

Facebook lájkok száma128

Az angyalok üzenik: ez az év az előrelépésről szól

Az angyalokat idén is megkérdeztük, milyen lesz az idei év, ebben pedig ezúttal is dr. Doreen Virtue egyik magyar tanítványát, Mayer Andrea angyalszakértőt hívtuk segítségül. Az angyalok üzenetét ő tolmácsolja a Nők Lapja Café olvasóinak.

Facebook lájkok száma237
Nyereményjáték Alveola

Alveola

Megnyerheted az Alveola ajándékát, a 3 db Cuisinart mini robotgépek egyikét!

Játszom
Nyereményjáték Bögre áprilisban

Bögre áprilisban

Megnyerheted a Nők Lapja Café egyedi bögréjét!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

Palya Bea: „A lányom születése helyrehozta a kapcsolatomat anyámmal”

Palya Bea-interjú

Mezítláb pörög-forog, dobbant, talpa alatt az...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma3
Szupercuki fotók Ricky Martin divatdiktátor ikreiről

Ennivalóak Ricky Martin ikrei

Ricky Martin nemcsak magát, hanem a fiait is szereti a...
Facebook lájkok száma
Szeretőség: ki a vesztes?

Szeretőség: ki a vesztes?

Van egy férfi és van egy nő! Egymásra néznek,...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma4
Baleset érte Salma Hayeket

Baleset érte Salma Hayeket

Megint bokasérülés érte Salma Hayeket, így csak...
Facebook lájkok száma
Apja megtiltotta Britney Spearsnek a házasságot

Nem lesz újabb Britney-nász

Nem állhat újra az oltár elé az énekesnő, mert az apja...
Facebook lájkok száma
Így készül a világ a húsvétra

Így készül a világ a húsvétra!

Éneklő filippínó kislányok, csuklyás bűnbánók...
Facebook lájkok száma
Fotó: elképesztően néz ki Angelina Jolie

Fotó: elképesztően néz ki Angelina Jolie

Vannak, akiknek kimondottan jót tettek az évek...
Facebook lájkok száma
Fotó: a világ legbénább lánykérése

Fotó: a világ legbénább lánykérése

Pedig romantikusnak indult...
Facebook lájkok száma
Répás linzer húsvétra

Répás linzer húsvétra

Ezt az egyszerűen elkészíthető linzert azok is bátran...
Facebook lájkok száma
Húsvéti ajtódísz kezdőknek

Húsvéti ajtódísz kezdőknek

Egy aranyos húsvéti ajtódísz egyből ünnepi hangulatot...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Így néznek ki a tetovált nyugdíjasok!

Így néznek ki a tetovált nyugdíjasok!

Nemcsak mi öregszünk, hanem a tetoválásaink is, velünk...
Facebook lájkok száma584 Hozzászólások száma17

Ahogyan Gabriel García Márquez a világot látta

Gabriel García Márquez bölcsességeiből válogattunk egy...
Facebook lájkok száma364
Fergeteges videó: itt az éneklő apáca legújabb produkciója

Fergeteges videó: itt az éneklő apáca legújabb produkciója

Cindy Lauper dalát énekelte a nővér.
Facebook lájkok száma282
Meghalt Gabriel García Márquez

Meghalt Gabriel García Márquez

A Nobel-díjas kolumbiai író, újságíró halálhíréről a...
Facebook lájkok száma180 Hozzászólások száma3
Lenyűgöző reptéri fotó

Lenyűgöző reptéri fotó

8 órán keresztüli gépfelszállások egyetlen képen.
Facebook lájkok száma44
Tényleg ne vegyél nyulat húsvétra, bármennyire helyes állat is

Tényleg ne vegyél nyulat húsvétra, bármenniyre helyes állat is

Vannak a cicások, a kutyások és a nyulasok. Mi...
Facebook lájkok száma41
Züllött alak, vagy meg nem értett zseni? – Edgar Allan Poe

Züllött alak, vagy meg nem értett zseni? – Edgar Allan Poe

Szenvedélybetegségek, elfuserált szerelmek, botrányos...
Facebook lájkok száma41
Így készülnek a sztárok a húsvétra

Így készülnek a sztárok a húsvétra

Húsvét közeledtével kinyitották családi albumukat a...
Facebook lájkok száma35

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem