Ezo

Májusi holdnaptár

Szerelmi kapcsolatodra, közérzetedre a Hold állása erõteljes hatást gyakorol. Befolyásolja döntéseidet, kedélyedet, és azt is, mikor érdemes fogyókúrába kezdened. Élj májusban is holdnaptárunk segítségével!






Növő Hold: május 1.







Ebben az időszakban egyre több holdfelszínt világít meg a Nap. Ez a regeneráció időszaka – amit elkezdünk, azt változtatás nélkül, az eredeti terveket követve vihetjük véghez. Az eredmény tartósságában és sikerében pedig biztosak lehetünk. A növő Hold olyan, mint a belégzés, ilyenkor felszedjük és elraktározzuk az energiát, a betegségből, sérülésből sokkal gyorsabban felépülhetünk.


 


 



 


 


 


 


 



2007. május 1.


Növő Hold a Mérlegben

Kiváló a nap arra, hogy szépítsd az otthonodat, vendégül lásd a barátaidat, vagy te utazz az ismerősökhöz, és rendezzetek egy szuper traccspartit, jósoljatok magatoknak. Vedd elő az ingát, lazítsd el magad, a lábad szabadon, cipő nélkül simuljon a talajhoz, aztán teszteld az ingát, melyik jelzése lesz az igen, és melyik a nem. Majd tegyétek fel akár a múltra, akár a jelenre, akár a nagyon közeli jövőre vonatkozó kérdéseiteket. A válasz őszinteségében hihettek, hiszen holnap telihold lesz, a láthatatlan világ erőinek működésére, segítségére már számítani lehet.










Telihold: május 2.

A Nap és a Hold egymással szemben áll, a Nap fénye megvilágítja a Holdat.
A Hold ereje teljében van.

A szőnyeg alá söpört, altatott ügyek ismét napvilágra kerülnek, a nagyfokú érzelmesség nyugtalansággal párosul. Telihold előtt egy-két nappal az emberek már feszültek, erőszakosabbak, megnő a balesetek, a közlekedési dugók száma, a kutyák jobban harapnak, és sokan álmatlanul forgolódnak. Telihold idején felszínre kerülnek a legrosszabb tulajdonságaink. Viszont testünk több kalóriát éget el.


 


 


 


 


 


 


 


2007. május 2.


Telihold a Skorpióban

Izgalmakkal teli a nap, amikor olyan dolgok is történnek, amelyekre nem találod a magyarázatot. A munkahelyeden is nyüzsgés, kapkodás, helyezkedés folyik,  és az utolsó pillanatban megváltoztatnak valamit, amit nem értesz, és ami miatt izgulsz, de jól jössz ki belőle.


Itt az ideje, hogy te is elmerülj az idei nyár pinkőrületébe, és ne csak bikinit, hanem magas, szalmatalpú cipőt, szoknyát, bizsut, táskát, kalapot vagy kendőt is beszerezz belőle. Ha eddig nem éreztél romantikus rajongást senki iránt, ez most megtörténik, és úgy érzed magad, mint egy édes szerelmi történet hősnője.











Fogyó Hold: május 3–15. között

Telihold után következő szakasz, amikor a Hold árnyoldala válik nagyobbá. A fogyó Hold olyan, mint a kilégzés. A test frissebb, energikusabb, a víz és a salakanyagok leadása könnyebb. A fogyó Hold idején kezdett dolgokat könnyebben elvégezhetjük, de közben számtalan változással kell számolnunk, vagy önmagunk fogjuk terveinket menet közben átalakítani. Az eredmény tartósságában sem bízhatunk.

 


 


 


 


 



2007. május 3.


Fogyó Hold a Skorpióban

Nem baj, ha anyagiasnak tartanak, te csak spórolj, és ne adj olyanra ki pénzt, amelyet mások trendinek tartanak, de te tudod, hogy nincs rá szükséged, vagy az egész nem más, mint színtiszta pénzkidobás. Légy nagyvonalú viszont egy olyan személlyel, aki befolyással lehet a megélhetésedre, és lepd őt meg olyan ajándékkal, amelyet te is szívesen elfogadnál.


Ma jól megy a tanulás, mert nyitottabb, éberebb és fogékonyabb vagy, mint az előző napokon. Ennek megfelelően ha vizsgázol, az is sikeres lesz.




2007. május 4., 5., 6.


Fogyó Hold a Nyilasban

Kiválóak ezek a napok az utazásokra. Ha még nem tudtál a tettek mezejére lépni, csak tervezgeted az utat, érdemes most alaposan körülnézned. Igen kedvező lehetőségre bukkanhatsz, és olcsón megúszod a nyaralást.


Ha állásinterjúra mész, vagy vizsgázol, esetleg nagyobb nyilvánosság előtt kell előadnod a tanultakat vagy a nézeteidet, sikeres leszel.


Ha a kávéivás nagy rajongója vagy, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld a fűszeres kávét: a kávé mellé tegyél néhány összezúzott kardamommagot és fél teáskanál őrölt gyömbért. Az elkészült kávéba tegyél egész kardamomszemeket, és ízesítsd mézzel.


2007. május 7., 8.


Fogyó Hold a Bakban

Megtapasztalhatod a régi mondás igazát, miszerint a pénz minden jónak az elrontója. Éppen úgy, ahogy a szerelmi kapcsolatokban problémát okozhat a pénz – illetve annak hiánya –, úgy jelent gondot a szülő-gyermek kapcsolatokban is. Talán le kell mondanod egy hobbidról is, vagy nem veheted meg magadnak azt, amit szeretnél, amire vágyakozol, mert most minden forintra szükséged van, amit igyekezz jól beosztani.




Váratlanul találkozhatsz egy olyan személlyel, aki elvarázsol, hirtelen felkorbácsolja szenvedélyed, vad szexuális vágyaid támadnak, és közben kisebbrendűségi érzések is gyötörnek. Tedd ezeket félre, mert igenis szép vagy és jó, és semmivel sem vagy kevesebb vagy értéktelenebb nála!


2007. május 9., 10.


Fogyó Hold a Vízöntőben

Csalóka napok következnek, amikor előfordul, hogy azt képzeled, nem tudsz bizonyos dolgoknak eleget tenni. Ráadásul valaki lekezelő vagy éppen túlzó viselkedése is csak tovább támogatja benned ezt az érzést, így aztán csak ülsz, és nem mozdulsz. Nem cselekszel, miközben éppen az ellenkezőjét kellene tenned, és nagy energiával belevetni magad akár kapcsolatba, akár pénzkeresésbe, akár társaság szervezésébe.




2007. május 11., 12.


Fogyó Hold a Halakban


Ha korábban hazudtál, akkor jó lesz, ha észben tartod, amit mondtál, mert most ismét előkerül a régi téma, amiben füllentettél. Mivel ezt elfelejted, összevissza beszélhetsz, és szégyenbe hozod saját magad.


Rengeteg erőszakos és kissé sötétnek is nevezhető emberrel találkozol ezekben a napokban, és szinte a szád is tátva marad a megnyilvánulásaiktól. Talán ez tesz fokozottan érzékennyé az igazságra, és nagyobb hajlandóságot érzel arra, hogy megregulázd őket. Jobb lenne azonban, ha éppen most csendben maradnál, mert nem fogják sem megérteni, sem elfogadni, amit mondasz, és hatalmas vita kerekedik belőle.


Szerelmi kapcsolat miatt csalódottnak és egyben tehetetlennek érzed magad. Barátnőddel beszéld ki magad, megkönnyebbül a lelked, és tisztábban látod a saját helyzeted.




2007. május 13., 14.






Fogyó Hold a Kosban


Tudod, hogy 2012 mágikus évszám? Akár tudtad, akár nem, azt ajánlom, olvasd el az e heti Nők Lapjában, az ezoterikus rovatban megjelent, erről szóló írást. Izgalmas dolgokat tudhatsz meg a jövőről, a küszöbönálló nagy változásokról.


A kozmetikai programodban szerepeljen most a bőrfeszesítés, a reggeli és az esti zuhanyozás után masszírozd a testedbe, és mindig alulról felfelé irányuló mozdulatokkal.


A kedvesedért pedig érdemes harcolni, még akkor is, ha a barátnőid vagy a rokonaid lebeszélnek róla. Ha még nincs dugipénzed, elérkezett az idő, hogy saját aranytartalékot képezz.






2007. május 15.


Fogyó Hold a Bikában

Különleges dolgokat hallhatsz a mai napon, amelyek izgalomban tartanak, és amelyekről nem tudod pontosan, hogy elhiheted-e, vagy sem. A racionális oldalad azt mondja, hogy nem lehetséges, hiszen logikával nem magyarázható. Viszont az érzelmi oldalad azt mondja – és olyan emberektől is hallod –, amely azt sugallja, hogy mégis lehet benne valami. Ne aggódj, a hallottak rövidesen leülepednek benned, és olyan saját tapasztalatokat is szerezhetsz, amelyek segítenek a döntésben.











Újhold: május 16.

A Hold a Föld és a Nap között áll, és éjsötét hátoldalát fordítja felénk. Hatása kevésbé érezhető, de kiváló az újrakezdésre. A pszichológiai energiák feltöltődnek, és új esélyt kapunk a sorstól. A szervezet méregtelenítő készsége erőteljes, könnyebben megy a böjtölés, a rossz szokásoktól is egyszerűbb megszabadulni. Újhold idején szinte mindenkinek van valamilyen panasza, ilyenkor növekszik az áruházakban a reklamációk száma. Aki ezen a napon döntő elhatározásra jut és megteszi az első lépést, sikerrel járhat.


 


 


 


 


 


 




2007. május 16.


Újhold a Bikában

Az érzelmek ma jobban előtérbe kerülnek, mint máskor. Ha nem akarsz a saját lelki dolgaidról – akár örömről, akár bánatról – beszélni, akkor elérkezett a pillanat arra, hogy valakit végighallgass, megvigasztalj, vagy utat mutass. De alkalmas a pillanat arra is, hogy megvitass a családtagjaiddal egy helyzetet, mert új dolgokat hallhatsz, és más szemmel nézed a világot.


Ne felejtsd el telefonon felhívni, vagy legalább egy SMS-t küldj annak az ismerősödnek, akinek ma van a szülinapja. Ha a napon szeretnéd süttetni magad, és nem szeretnél gyorsan lekopni, akkor szerezz be olyan napozás utáni testápolót, amiben kevéske önbarnító is van. Ez elmélyíti és aranylóan csillogóvá teszi a megszerzett színt.








Növő Hold: május 17–31. között







Ebben az időszakban egyre több holdfelszínt világít meg a Nap. Ez a regeneráció időszaka – amit elkezdünk, azt változtatás nélkül, az eredeti terveket követve vihetjük véghez. Az eredmény tartósságában és sikerében pedig biztosak lehetünk. A növő Hold olyan, mint a belégzés, ilyenkor felszedjük és elraktározzuk az energiát, a betegségből, sérülésből sokkal gyorsabban felépülhetünk.


 


 


 


 


 


 


 



2007. május 17., 18.


Növő Hold az Ikrekben

Tele vagy lendülettel, tettvággyal, és őszinte szeretnél lenni. De ne feledd, hogy az őszinteség a szadizmus szalonképes formája, ezért jobb lenne, ha most vagy nem mondanál véleményt, vagy nem feltétlenül törekednél arra, hogy a másikat szembesítsd a hibáival. A munkahelyeden zajló igazságtalanság mellett nem kell szó nélkül elmenned, de ügyelj arra, hogy ne vigyél túlzásba semmit. És a főnököddel szemben csak kedves legyél, kollégával pedig semmi őszinteség, mert ő a hátad mögött beszél rólad, és jól eláztat téged. Ügyelj arra, hogy most ne kövess el szabálytalanságot, mert a bírság, amit fizetned kell, magas lesz.



2007. május 19., 20., 21.


Növő Hold a Rákban

Váratlanul találkozol egy olyan ismerőssel, akit régen láttál. Vagy összejössz egy olyan személlyel, akivel szellemileg teljesen azonos hullámhosszon lesztek, és sokat tanulhatsz tőle. Vonzanak a rendkívüli, feltűnő, már-már extrém dolgok, amelyek arra ösztönöznek, hogy az utolsó vasadat is elköltsd, vagy felrúgj egy olyan kapcsolatot, amely már több próbát kiállt. A rokonaiddal többet kell foglalkoznod, akik elhanyagoltnak érzik magukat, és csomó olyan dolgot nem tudsz róluk, amely a későbbiekben fontos lenne neked.



2007. május 22., 23.






Növő Hold az Oroszlánban


Nagyvonalú vagy – talán túlságosan is –, ezért élvezed az emberek bizalmát. A régi kapcsolatokban vagy házasságokban most nem szabad elnézned a kedvesed hibáját, figyelmeztetned kell rá őt, mert így elkerülhetitek, hogy viszonyotok zátonyra fusson, és beférkőzzön a harmadik. Ha válófélben vagy, ragaszkodnod kell mindenhez, amiről úgy gondolod, hogy a tiéd, mert később vérszemet kap, és még többet akar tőled.


Ha még nem szereztél be bikinit vagy fürdőruhát, akkor vedd az irányt az üzletek felé, mert vészesen közeledik a nyaralás, és ne is reménykedj benne, hogy az idén is tökéletes lesz rajtad a tavalyi cucc.




2007. május 24., 25.


Növő Hold a Szűzben

Hétvégén érdemes lenne piknikezni, amire mindenkit hívj meg, akiket csak szeretnél. A szendvicseket készítsétek el otthon, és legyen nálatok gyümölcs, csoki, ásványvíz és persze pokróc, amin elheverve beszélgethettek és gyönyörködhettek a természetben.


2007. május 26., 27., 28.


Növő Hold a Mérlegben


A memóriád fantasztikus, amit most megtanulsz, látsz, olvasol, arra talán mindig emlékezni fogsz. Eszedbe jutnak most olyan élmények, amelyekről azt hitted, hogy elfelejtetted. Különleges mágikus képesség birtokában vagy, ha valamire gondolsz és kicsit koncentrálsz rá, akkor gyorsan megvalósul. És ami érdekes, hogy nem is kell semmiféle erőszakot alkalmaznod, mások azt teszik, amit akarsz.


Hírt kaphatsz valakinek a balszerencséjéről, és ez mélyen megrendít téged. Kollégával vagy osztálytárssal beszélhetsz, és talán még az a csoda is megtörténik, hogy ami elromlott, azt meg tudod javítani. Vonatkozik ez akár egy berendezési tárgyra vagy egy kapcsolatra.


2007. május 29., 30.






Növő Hold a Skorpióban


A misztikus témák keltik most fel legjobban az érdeklődésed. Talán még a lélek korával is foglalkozni fogsz, és elgondolkozol azon, hogy te és a szívszerelmed vajon hányadszor inkarnálódtok a Földön. Hányadszor születtek újra, és lelketek vajon mennyi idős? Gyermeklélek vagy, ha mindenre kíváncsi vagy, ha tudni szeretnéd, hogy mások mit beszélnek, és talán még fülelsz is, és mindenhol ott akarsz lenni, ahol történik valami.


Ha még nem vezetsz álomnaplót, érdemes lenne elkezdeni, mert megfejtheted így a tudatalattidból éjszaka érkező és a következő napokra vonatkozó üzeneteket.

2007. május 31.


Növő Hold a Nyilasban


A holnapi telihold feszültségét már érzed, ezért vagy idegesebb és türelmetlenebb másokkal, nehezebben találod az egyensúlyt a külvilággal. Úgy érzed, hogy a környezeted hatására fel kell adnod a saját álláspontod egy magánéleti kérdésben. Ám ez nem így van, ne engedj senki befolyásának, hanem hallgass a megérzéseidre, ne engedd, hogy ezt bármi elnyomja.


Szerezz be egy virágillatú parfümöt, és csak ezt használd az idei különleges nyáron. Főleg olyan kölnit szerezz be, amelyben fehér virágok szerepelnek, amely különlegesen friss és üdítő lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top