Ezo

Életünk kódja: a sorstérkép

Az asztrológia több elemébõl áll össze az a bonyolult mozaik, amitõl azok vagyunk, akik. Az egyik ilyen elem, hogy milyen típusú jegybe tartozunk. De nem csak a jegyek, az õselemek is alakítják a sorsunkat. Ismerjük meg õket!

Az elemek befolyása című bekezdésből kiderül, hogy milyen elem hat rád. A sorsunkat alakító jegyek című bekezdésből pedig megtudhatod, melyik kategóriába tartozol a születési térképen.


Az elemek befolyása


A tizenkét zodiákus jegyet négy nagy csoportba sorolják, amelyek mindegyikében három jegy van. Az egy elemhez tartozó jegyek közös pszichológiai jellemvonásokkal bírnak. Összeállításunkból megtudod, hogy a tűz, a víz, a levegő vagy a föld elem van-e rád hatással.






Levegő – Ikrek, Mérleg, Vízöntő
Szabad szellem


A levegő elem testesíti meg az ideák, az érzékelés és a racionális észjárás világát. A levegő a kreatív gondolat eleme, a levegő típusok a világot objektívan látják, függetlenítve érzéseik állandóan háborgó, rejtett áramlataitól. Magasan fejlett mentális képességeik folytán tekintélyes mennyiségű információt képesek feldolgozni, és azokat képesek koncepciókká alakítani. A levegő jegyek magukban foglalják az elterjesztés koncepcióját is – az információk cseréjét és terjesztését. A levegő jegynek érzéke van a tisztességhez, és személyektől függetlenül is képes az objektív értékelésre.






Tűz – Kos, Oroszlán, Nyilas
Az élet szikrája


A tűz szimbolizálja a szellem inspiráló erejét. A tűz köt össze bennünket az „élet szikrájával”, az élet akarásával, azzal az energiával, amely minden létezés szikráját kipattintja. A tűz meleget sugároz, belőle fakad az élet élvezete. Valamennyi tűz jegyre jellemző az életigenlés. A tűz típusok arra ítéltettek, hogy izgalmakat keressenek, és általában él bennük egy belső hit, miszerint semmi sem sülhet el balul. De ha esetleg mégis balul sül el, a jegyek szülöttei úgy érzik: valami védelmezi őket, így bíznak abban, hogy meg tudnak birkózni az élet kihívásaival. A tűz jegyűek általában magabiztosak, energikusak, és gyakran szenvedélyes meggyőződés űzi őket céljuk felé.






Föld – Bika, Szűz, Bak
Megalapozottság


A föld elem az érzékek birodalmával, valamint a fizikai világgal van kapcsolatban, amelyben élünk. Amikor egy magot elvetnek, a föld azáltal segíti kifejlődni, hogy táplálja és védelmezi. A föld, szemben más elemekkel, stabilizáló jellegű, állandó. A föld típusok praktikusak, hatékonyak, csordultig teltek józan ésszel, ösztönösen tudják, hogyan kell kihasználniuk meglévő forrásaikat gyakorlati szükségleteik kielégítésére. A föld típusok otthon vannak az anyagi világban, és igen erősen motiválja őket az, hogy valami kézzelfoghatót alkossanak, amiről aztán elmondhatják: az övék.






Víz – Rák, Skorpió, Halak
Emocionális árapály


A víz elemének az érzelmekhez van leginkább köze – az elem az óceánt szimbolizálja, ahonnan minden vétetett. A víz jegyűek átugorják a racionális vagy tudatos gondolkodást, intuícióikra, valamint közvetlen tapasztalataikra támaszkodva élik meg a világot. A víz típusok védelmező hajlamúak, törődőek, empatikusak, szenvedélyesek, ösztönösen megértik, megérzik az őket körülvevő érzelmi áramlásokat. Hiperérzékenységük azonban sebezhetővé és védekezővé teheti őket, megpróbálkozhatnak azzal, hogy a világtól való visszavonulás árán próbálják védelmezni magukat a kedvezőtlen külső hatásoktól. A víz típusok érzékenyek és befolyásolhatók. Érzelmeik árapályszerűen változnak, nemegyszer ki vannak szolgáltatva erőteljes érzelmeiknek.


A sorsunkat alakító jegyek

A másik nagy csoportosítás a minőségek szerinti megosztás. A minőségek írják le az energiák áramlását a születési térképen, és három kategóriába oszthatók: sarkalatos, szilárd és változó. Minden kategóriának van közös faktora, ugyanakkor mindegyik ellentétben is áll egymással.


Szilárd jegyek – Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő
Valahová tartozás


A szilárd jegyek közös tulajdonsága az elszántság, a stabilitás, a lojalitás és az állhatatosság. Ha egyszer látják maguk előtt a célt, nem nagyon lehet őket eltéríteni: kitartóak és megbízhatóak. Noha a sarkalatos jegyekre jellemző lelkesedés náluk a kezdeti fellángolás után kihunyhat, a szilárd jegyek képesek végigvinni, amit elkezdtek. A szilárdság nyomán rendelkezhetnek erővel és kitartással ahhoz, hogy nagy dolgokat cselekedjenek, és ha egyszer döntésre jutottak (ami nem könnyen következik be náluk), csak a legritkább esetben gondolják meg magukat vagy bújnak ki a vállalt kötelezettség alól.


Változó jegyek – Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak
Alkalmazkodóképesség


A változó jegyek szülöttei igazi kaméleonok. Alkalmazkodóak és rugalmasak, pozitívan tekintenek a változások elé, és ahol a sarkalatos jegyek elveszítik az érdeklődést, a változó jegyek képesek a fonalat felvenni és az elképzelést új életre kelteni. Leleményesek és sokoldalúak, de folyton változások után áhítoznak, aminek köszönhetően persze meglehetős nehézségeik támadhatnak, ha valami szilárdhoz, állandóhoz szeretnének kapcsolódni. Ez azonban nem nagyon izgatja a változó jegyek szülötteit, mivel ők mindennél többre értékelik azt, ha szabadon kutathatnak, és kielégíthetik érdeklődésüket.


Sarkalatos jegyek – Kos, Rák, Mérleg, Bak
Úttörő szellem


A Nap minden évszak első napján lép be egy-egy kardinális jegybe: tavasszal a Kosba, nyáron a Rákba, ősszel a Mérlegbe és télen a Bakba. Ezért a sarkalatos jegyek szülöttei kezdeményező típusok, és általában hatalmas hajtóerővel, vitalitással rendelkeznek. Viszont nem sok érzékük van a személyes határokhoz, hevesen ellenállnak minden megbéklyózási kísérletnek, ami a külvilágtól érkezik. Mivel szeretik, ha a dolgaikat a saját módszerükkel végezhetik, ráadásul legtöbbször nyaktörő sebességgel – gyakran meggyűlhet a bajuk a törvénnyel.


További érdekességek:
• Részletes elemzés a négy elemről (tipp) »
• Ismerd meg a férfiak titkait »
• Nyugati–kínai horoszkóp »
• Szexhoroszkóp »
• Angyalasztrológia »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top