Ezo

Testvérszámok

Miért van az, hogy egyes emberek már elsõ látásra szimpatikusak? Mi okozza, hogy bármit tesz, az természetes és ismerõs? Miért érezzük úgy, hogy ismerjük, és tudjuk, milyen? Véletlenek márpedig nincsenek!












Székelyhidi Ágnes

Nők Lapja Cafe- tanácsadó

Személyiség- és sorselemző »


Cikkünk írója Székelyhidi Ágnes, a Nők Lapja Cafe tanácsadója. Számos számmisztikával foglalkozó könyv szerzője. A Nők Lapja Cafén megjelent írásai:
Hogyan lehet elcsábítani és megtartani? »
Közös névvibrálás »

Ha érdekel a számmisztika, jelentkezhetsz Ágnes következő tanfolyamára:
• Időpont: április 7–8., 14–15., május 5–6.
• A tanfolyamról részletesen itt olvashatsz »

A szimpátia görög eredetű szó. Jelentése rokonszenv, rokonérzés. Vagyis rokoni érzéseket, „testvéri szeretetet” válthat ki belőlünk egy idegen. Nagyon izgalmas és misztikus ennek az okát kutatni, hisz gyakran valószerűtlen az a bizalom, ami első pillanatban kialakulhat két ember között. És természetesen itt nem kizárólag a férfi-női kapcsolatokról lehet szó. Tehát nem csak a „szerelem első látásra” találkozásokat szeretnénk megérteni.

A számmisztika a számokat mint szimbólumokat használja. Segítségével jellemzi az egyént, és igyekszik megérteni annak motivációját, konfliktusait és vágyait. A számok misztikus jelentése természetesen nem matematikai fogalomként használatos, hanem a rezgések igencsak titokzatos, transzcendens értelmében vannak jelen. Vagyis nem a számegyenesen hasonlítjuk össze a számokat (melyik nagyobb, melyik kisebb, melyik számnak melyik a szomszédja), hanem minőségileg vizsgáljuk az egymáshoz való viszonyukat.
A számok minőségi értelmezése nem újdonság. Gondoljunk csak bele az idő sokszor oly szorongató voltába: az együtt töltött egy óra a kedvessel gyorsan repül, mégis sokkal többet jelenthet, mint egy nyolcórás munkanap, főleg, ha nem szeretjük a munkánkat.





A számmisztika is egyfajta tipológia. A születés napját veszi alapul, és ennek figyelembevételével állapítja meg, hogy az egyén melyik típusba sorolható. Ezek a típusok nagy halmazok. Vagyis a sok-sok tulajdonság közül van, ami teljesen illik az egyénre, mások pedig nem, vagy csak átvitt értelemben.
Ez minden tipológiával így van. Hiszen nincsen ún. tiszta típus. Szerencsére mindannyian változatosak, egyediek és valóban megismételhetetlenek vagyunk!

A szimpátia, a rokonszenv a számmisztikában az ún. testvérszámok párosításában található meg. Ezek olyan számpárok, amelyek képviselői nem egyformák, nem feltétlenül hasonlítanak, de az életfelfogásuk, az alapértékrendjük, az életről alkotott felfogásuk megegyezik. Vagyis sok témában egyetértenek, de nem mindenben gondolkodnak azonosan. Ez az egyetértés kimondatlanul is jelen van a találkozásukkor. Már az első szó elhangzása előtt érzik, hogy közös nyelvet beszélnek. Egy gesztusból, egy pillantásból képesek felmérni, hogy ez a szimpátia kölcsönös-e.

A számmisztikában többféle számítást is használunk. A legegyszerűbb és legjobb jellemzést a születésnap adja. Ehhez a születési dátumból csupán a napot kell figyelembe vennünk. Amennyiben ez két számjegyű szám, összeadjuk a számjegyeket mindaddig, míg egy számjegyet nem kapunk. Így kapunk 9 típust. (A testvérszámoknál a mesterszámokat nem vesszük figyelembe!)

Eszerint a 9 típus a következőképpen alakul ki:
• Mindenki 1-es, aki 1-jén, 10-én, 19-én vagy 28-án született.
• Mindenki 2-es, aki 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én született.
• Mindenki 3-as, aki 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án született.
• Mindenki 4-es, aki 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született.
• Mindenki 5-ös, aki 5-én, 14-én vagy 23-án született.
• Mindenki 6-os, aki 6-án, 15-én vagy 24-én született.
• Mindenki 7-es, aki 7-én, 16-án vagy 25-én született.
• Mindenki 8-as, aki 8-án, 17-én vagy 26-án született.
• Mindenki 9-es, aki 9-én, 18-án vagy 27-én született.


Kattints a testvérszám-párosításra, és olvasd el az elemzést!

















 1-8 »


 2-6 »


 2-9 »


 3-5 »


 4-7 » 


 5-3 »


 6-2 »


 7-4 »


 8-1 »


 9-2 »


 


 

A testvérszámok együtt rezgése olyan természetes harmóniát képes teremteni két ember között, amiért kezdetben semmit sem kell tenniük. De idővel a súrlódások, az összecsiszolódás miatt biztosan akad tennivaló! Feltétlenül figyelniük kell egymásra, hogy a kezdeti összhang fennmaradhasson. Ehhez mindkettőjüknek tennie kell. És az se baj, ha felváltva éberek, és ha kell, erre figyelmeztetik egymást! Fontos, hogy ne szűnjön meg a kommunikáció közöttük. És ez kettejükről szóljon, ne mindig másokról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top