Ezo

A Vízöntõ férfi

A férfi lélektana nagyon jól összefoglalja a Vízöntõ férfi intellektuális jellemét, melyet úgy összegezhetnénk, hogy õ a gondolkodó, az álmodozó, a filozófus és a tudós. Ennek ellenére (vagy talán épp ezért) hadilábon áll a saját érzelmi életével.





 A Vízöntő jegyű férfi

 






Ha szerelmi viszonyról van szó, ő az egyik „legőrjítőbb” típus. Először is a hűvössége bosszantó és megtévesztő tud lenni. Ez egy nagyon büszke jegy, és hatalmas önfegyelme van, főleg érzelmi kérdésekben. Nem számít, hogy majdnem belehal abba, hogy összetörtük a szívét, sosem vallaná be nekünk, hogy mennyire szenved.

A másik probléma, hogy az érzelmeket gyakran követelőzésnek érzi. A Vízöntőnek borzasztóan fontos a szabadság, ami olykor szélsőséges formában nyilvánul meg a párkapcsolataiban. Jellemző, hogy nyitott kapcsolatban él valakivel, és őszintén mesél (mivel az igazságban nagyon hisz) a másik három szeretőjéről, akivel versenyben vagyunk.

Előfordulhat, hogy a Vízöntő egyszerűen elutasítja, hogy a személyes érzelmeiről beszéljen, vagy azzal válaszol, hogy tolakodóak és érzelgősek vagyunk. Ezen a téren gyakran kissé „álszent”, mert ha úgy alakulnak a dolgok, akkor nagyon is féltékenyen képes viselkedni. Ezt azonban nem vallaná be sosem, mivel nem ismeri el, hogy az őszinteség, a hűség és más eszményei nem az elveiben, hanem az érzelmeiben gyökereznek.

Nagyfokú szabadságszeretetre és kreativitásra van szükségünk ahhoz, hogy jó kapcsolatban éljünk egy Vízöntővel. Érzelmi téren képtelen nagymértékben hozzájárulni a kapcsolathoz, ezt egyszerűen meg kell szoknunk, és meg kell tanulnunk olvasni a jelekből, ahelyett hogy a szavakra várunk. Az érzelmekkel kapcsolatos mondatait nem feltétlenül kell szó szerint értenünk. Próbáljunk a megérzéseinkre hallgatni, a telepátiára. Őszinte érzelmi kitörésekre azonban ne számítsunk, mert a saját módján értelmezett őszinteségnek nem sok köze van az érzelmeihez, ezen a téren ugyanis nem túl őszinte magával.

A Vízöntő férfi esetében nagyfokú érzelmi függőségre is számíthatunk, ami tudat alatt van jelen benne. Érzelmileg nagyon sebezhető, szinte már gyermeki, ezért is igyekszik olyan nagyon eltitkolni mások és önmaga elől a valódi érzéseit. Az ilyen érzelmeket ő gyengeségnek nevezné. Ha arra van szükségünk, hogy a partnerünk egyértelműen kinyilvánítsa a szeretetét, akkor ne a Vízöntőt válasszuk. Ha viszont van elég önbizalmunk, tisztában vagyunk azzal, hogy igenis lehet minket szeretni, és nagyra értékeljük egy ilyen férfi barátságát, akkor megtaláltuk az igazit. Ki tudja, még az is lehet, hogy végül is sikerül megváltoztatnunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top