Ezo

A Kos férfi

A Kos férfi a lovag õsképe, igazi hímsoviniszta, akit alaposan meg kell rázni ahhoz, hogy észrevegye: túlzott védelmezése és tolakodása nincs ínyünkre, hogy mi is képesek vagyunk megvédeni magunkat.





A Kos jegyű férfi

 






Sok nő persze nem is akarja megvédelmezni magát, vagy elég okosak ahhoz, hogy ezt észrevétlenül tegyék, és így nem sebzik fel a Kos férfi törékeny önérzetét. Kétségtelen, hogy egóját tojáshéj védi. Igazi férfi, igazi macsó. Gyakran úgy érzi, akkor is fenn kell tartania ezt a látszatot, ha belül nincs minden rendben. Gyakran túlfeszíti a húrt, hogy fenntartsa a rettenthetetlen férfi imázsát. Jót tenne, ha egy kicsit megpihenne, és felismerné, hogy ő maga is ember, de ezt nehezen ismeri el, hiszen a mítoszok mesés világában él.

Képes arra, hogy egyszer nagylelkű gesztusokat tegyen, melyek kikezdhetetlen költőiséggel áradnak, máskor azonban nyers és érzéketlen lesz, és belegázol a másik érzéseibe. Ha rossz a kedve, gyakran fel sem fogja, hogy más, érzékenyebb embereket milyen mélyen megbánthat, ha pedig képzelt lova nyergébe pattan, elvárja, hogy mindenki más komoly arccal, saját céljait félretéve bámulja őt.

A Kos hajlamos a nő eszményképét imádni, amit azonban valóságosnak lát. Nehéz visszarángatni a földre, hogy lássa, két hús-vér ember valódi körvonalai emelkednek ki a legendák ködéből. Könnyebb egy ideált szeretnie, mint egy igazi nőt, hiszen a valódi asszonyra egyéniségként kellene tekintenie. Ehhez le kell lassítania, gondolkodnia és alkalmazkodnia kell, ebben azonban nem igazán jeleskedik.

A Kos igen sebezhető jegy, ha a nőkkel való kapcsolatról van szó. Épp e sebezhetősége okozza, hogy gyakran túl keményen bánik a nőkkel, ez a paradoxon mindegyik tűz jegy sajátja, de a Kosra különösen igaz.
Egy kiváló tulajdonságát azonban nem lehet eléggé hangsúlyozni: szereti a változást, és önmagát is szívesen alakítja. Néha arrogáns, sértődött és morcos, de sosem önelégült. Ha megérti, hogy egy kapcsolat állandóan fejlődik, változik és állandó odafigyelést igényel, örömmel vesz részt benne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top