Ezo

A Halak férfi

A Halak meglehetõsen feminin jegy, abban az értelemben, hogy milyen hajlamokkal, képzelõerõvel, finomsággal és együttérzéssel rendelkezik. Sok Halak férfi szélsõségesen férfias tud lenni, és maximálisan tudatában van annak, hogy mit akar, és ehhez hogyan juthat hozzá.





 A Halak jegyű férfi

 






Rengeteg típusú Halak férfi létezik, számtalan módon próbálják kompenzálni a „halakságukat”. Egyesek közülük a statisztikák és definíciók rideg racionalitásába menekülnek saját tudat alatti látomásaiktól. Nem képesek tolerálni az érzelmességet, és nem tűrik mások hangulatváltozásait sem, mivel ugyanez fenyegeti őket a saját lényükben is.

Ha azonban egy Halak férfinak van bátorsága szembesülni saját sebezhetőségével, és belátni, hogy ez összeegyeztethető a férfiasságával, akkor egy ritka személyiségtípussal találkozhatunk. Valószínűleg mindenki másnál közelebb áll a modern ember mítoszához, hiszen a férfinak és a nőnek egy egészen különös elegyét alkotja. Az ilyen Halak férfi igen karizmatikus, és egyaránt képes elbűvölni a nőket és a férfiakat.

Sajnos sok Halak férfi inkább a szélsőségeket képviseli. Említettük a racionális alkatot, aki gyűlöli, hogy Halak jegyű, és kétségbeesetten próbálja megvédeni saját érzékeny lelkét. Az ellenkező típus is elég gyakori, vagyis az olyan férfi, aki az erős nőket szereti, különösen azokat, akik anyagilag is támogatják, akik törődnek vele. Ez a patetikus Halak típusa, feleségük és szerelmeik pedig olyan csalódott nők, akiknek folyamatosan férfiszerepet kell játszaniuk, és akik ezért egyfolytában zsörtölődnek. Ezek a férfiak gyakran a legerőteljesebb nőkhöz vonzódnak, mivel bennük nincs meg az erő, ezért ezt másokban keresik.

A Halak férfinak óriási szüksége van arra, hogy megértsék. Ez nem az erőteljes fizikai szenvedély jegye, de egy érzéki jegy. Szeret passzív lenni a szerelemben, ez a szexepilje.

Bízzunk benne, mert ezzel a legjobbat hozhatjuk ki belőle. Ha csak az árnyoldalát látjuk, akkor soha nem fog hinni önmagában. Egyébként ő maga szinte sosem bízik igazán magában, ezen a téren kegyetlenül realista tud lenni. Mások bizalmára és hűségére van szüksége ahhoz, hogy kialakuljon az önbizalma. Az ő harcmodora a nem harcolásban van, annyira hátralép, hogy az ellenség arcra bukik előtte.

Mindebből arra is következtethetnénk, hogy könnyű uralkodni a Halakon, de ez nem így van, mivel az ő világában nem léteznek domináns vagy alázatos minőségek. Az alkalmazkodása mögött nem az húzódik meg, hogy szüksége volna az irányításra, sokkal inkább az a vágya, hogy békén hagyják.

Ha azt szeretnénk, hogy minden döntésünket más hozza meg, vagy épp ellenkezőleg, egy papucsférjet szeretnénk, akkor inkább ne válasszunk Halak jegyű partnert. Egy kapcsolatban van is, meg nincs is, és az ígéretek vagy a házassági szerződés semmit nem jelent számára, ha a kapcsolat alapvető értékei megsérültek. Minden játszmán átlát, és ha úgy érzi helyesnek, akkor másnap reggelre egyszerűen eltűnik, minden üzenet vagy telefon nélkül „elúszik”, mint egy hal.

Ha viszont olyan kapcsolatra vágyunk, ami egy igazi szabadelvű nő álma, akkor a Halak férfiban megtalálhatjuk az igazit. Ő nem hímsoviniszta, hanem nagyon érzelmes lélek, akiben rengeteg együttérzés van a nők iránt. Mivel alapvetően érti az emberi természetet, ezért nem valószínű, hogy partnerét bejárónőnek vagy a szexualitása tárgyának nézi, sokkal inkább az embert látja benne, ami nagyon értékes tulajdonság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top