Ezo

A Bika férfi

A Bika rendkívül erõs hím állat. Bár általában mint nõies jegyet tartják számon, a férfi Bikákban kevés a nõies vonás – hacsak nem tekintjük nõies vonásnak a gyengédséget, az érzékiséget és a szépség imádatát.





 A Bika jegyű férfi

 






Sok férfiban a Bika jegy macsó vonala érvényesül – legfőképpen a társadalom által kínált sztereotip szerepek iránti nagyfokú érzékenysége miatt, és mert annyira erősen fizikai jellegű. Kész arra, hogy beszerezze a társadalom által férfiasnak tartott összes kelléket a ruháktól a megfelelő álláson át a birtokolt nőig.

A Bika szeret elegáns lenni, és sokszor – akkor is, ha nem piperkőc – rengeteg időt fordít a frizurájára, cipőjére, körmére és arcszesze kiválasztására. Ritka az olyan Bika férfi, aki egy kicsit sem hiú.

Az elsöprő szenvedélyek, melyek tipikusan a romantikus hősökre jellemzők, szintén jelen vannak a Bika férfiban, sőt, szinte túltengnek benne. Sokszor rendkívül büszke a szexuális téren nyújtott teljesítményére; a testi szerelem, csakúgy, mint a szépség, nagyon fontos számukra.

Másrészről van, akinek nem tetszenek az erős és hallgatag hősök, és van, aki szereti néha a fecsegést vagy az izgalmakat. Nos, ha ez a helyzet, ne kezdjen egy Bika jegyű szülöttel, mert ő nem szeret és nem tud játszani, és a legdurvább helyzetekben is higgadt tud maradni. A jó öreg föld derűje nem hagyja el.

A Bika férfiak, ha valamit nem hajlandóak megérteni, teljesen elzárkóznak tőle, a másikat esztelennek, bolondnak vagy irracionálisnak titulálják, és elkezdenek atyáskodni. A Bika férfi egyik legidegesítőbb tulajdonsága az önelégültsége. Mivel ő nehezen jön ki a sodrából, megveti vagy nem vesz tudomást más szorongásairól, félelmeiről, idegességéről.

Amikor nehéz helyzetben vagyunk, a Bika kőkemény, halálbiztos nyugalma és ereje sokat segíthet. Nincs türelme a „női hisztériához”, szerinte mindent egyszerűen meg lehet oldani. És ha ez mégsem megy, akkor úgy tesz, mintha a probléma nem létezne.

Vigyázzunk, nehogy eláruljuk. Ne várjuk tőle, hogy megértse a bonyolult játszmákat, mert romantikus érzelmeit illetően rendkívül érzékeny. Ha egyszer ideálokat sző valaki köré, megbántódik vagy megdöbben, ha a másik kétértelmű üzenetekkel válaszol. Könnyű a Bikát sokáig az orránál fogva vezetni, mert szerelmében kitartó, de ha túl messzire megy a partnere, képes őt rövid úton eltávolítani az életéből. És amit egyszer elhatározott, az végleges, akár szeretetről, akár gyűlöletről van szó. A Bika ugyanis nem bocsát meg egykönnyen.

A Bika rendkívül hajlamos a semmittevésre, számára a kikapcsolódás többnyire az, hogy megiszik egy üveg sört a meccs alatt, tévénézés közben, míg mi esetleg valami fennköltebb dologra vágyunk. Imádja, ha kényeztetik, és sokszor készpénznek veszi, amit mondanak neki. Ne felejtsük, bármilyen kalandos is a múltja, és bármilyen forradalmi nézeteket vall, mélyen legbelül konvencionális, és valószínű, hogy sohasem fogja levetkőzni hímsovinizmusát. Ez azonban nem annyira tragikus, hiszen sokszor olyan jólesik egy igazi férfi közelsége. A Bika férfi mellett a partnere igazi nőnek érzi magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top