Ezo

Árulkodó színek

A színek, amelyeket viselünk, tükrözik érzelmeinket. Nem árt, ha tudod, hogy fizetésemelést fõnöködtõl akkor érdemes kérned, ha sötétkéket visel. Ha a pasi az elsõ randin sárga ruhadarabot hord, szintén nyert ügyed van.





A színek, melyeket viselsz, megfelelnek aktuális érzelmeidnek… de vajon mennyire?

Jómagam mindig hangulatomnak megfelelően öltözködöm, s te? Divatlázban égsz, és szeretnéd ruhatáradat felfrissíteni, lehetőleg olyan darabokkal és színekkel, amelyek leginkább kifejezik lelkiállapotodat? Ha nem a megfelelő színt viseled, az könnyen rossz közérzethez vezethet. Összeállítsunkból megtudhatod, milyen hatással vannak ránk általában a különböző színek.

Kék 
 





Békesség és nyugalom

A kék viselete segít nyugalmat és derűt találni. Ez különösen igaz, ha tengerkékről van szó. Az indigó vagy a sötétkék inkább kényelemérzetet ad. A kék színt viselő személlyel megbeszélheted problémáidat, kész segíteni bármiben. A főnöködtől akkor kérj fizetésemelést, ha sötétkék van rajta.


Szürke és fekete
 
 
Láthatatlanság és beolvadás





A fekete és a szürke alapszínek a divatban. Mindnyájunknak van legalább egy fekete kosztümje vagy ruhája, melyet társasági események, vagy egyéb kötelezettségek alkalmával veszünk fel. Eltekintve a hajszálcsíkos cuccoktól, a fekete ruhák általában a szekrény mélyén lapulnak. Ha fekete viselete mellett döntünk, akkor az a célunk, hogy elvegyüljünk, beolvadjunk a tömegbe. A fekete segít, hogy visszahúzódónak tűnjünk, és ráadásul még karcsúsít is. De nem szabad túl gyakran szürkét vagy feketét viselni, mert ezek a színek depressziót is kelthetnek. Ha valaki ezt a színt viseli, még nem beteg vagy elkeseredett,  ne nyaggassuk, hogy árulja el, mi baja van, különben feszültséget keltünk.


Zöld  





Gondoskodó és realista

A zöld szín viselete a természethez való közeledést jelzi. A fák koronája és a fű is zöld. Sokakban a gyermekkort idézi, s egyben gyógyító szín is. A tavaszt képviseli, az újjászületést, megújulást és növekedést. Könnyű szót érteni, társalogni, jókat nevetni azzal, aki zöld színt visel.



Narancssárga

 
Vidám és kreatív





A narancs nagyon magas energiájú szín. Kreativitást ösztönző hatása megrészegítő. Narancsot viselni vidám érzés, és olyankor játékosnak is érezzük magunkat. Aki mindig narancssárgát visel, biztos, hogy sosem végzi el rendesen a munkáját. A narancs arra ösztönöz, hogy alkossunk valami nagyot. A művészek is szeretnek eljátszadozni a narancssárga árnyalataival. Sőt, a narancssárga szexuális energiát is áraszt. Narancs = optimizmus. Ha nem tudsz narancssárga ruhát felvenni, mert nem bírod túlzott intenzitását, próbálkozz kisebb darabokkal, kiegészítőkkel. Egy kis narancssárga adalékkal némi bohókásságot csempészhetsz napjaidba, sőt az ellenkező nem is szívesebben ismerkedik veled.


Rózsaszín
 
Nyílt szívű





A legtöbb ember a babákhoz vagy kislányokhoz, esetleg nőies dolgokhoz köti a rózsaszínt. Ezzel nagy részben egyetérthetünk, de a nőiességen túl, sokkal inkább nyíltszívűséget képvisel. Ha más embereket látunk rózsaszínben, megközelíthetőnek tűnnek és úgy érezzük, képesek szeretni. Mindegy, hogy pasztell rózsaszín pulcsit, vagy selyemruhát viselünk, olyankor mindig szívélyesebbnek érezzük magunkat. Erre mások is ráéreznek, szívesen fordulnak hozzánk bánatukkal és örömükkel egyaránt.


Lila 
 

Egyedi és különleges





A lilát szinte mindenki szereti, főleg a violaszín árnyalatait. Lilában mindig egyedinek és különlegesnek érezhetjük magunkat. A lila azt jelenti, hogy szeretnénk kitűnni a tömegből, szeretnénk tudatni, belőlünk csak egy van, és nem érdekelnek a kényelmes, semleges megoldások. A lila színt viselőkkel nemcsak lehet, hanem kell is ismerkedni, első randevúra kiváló!


Piros

 
Erőteljes és magabiztos





Magabiztosnak akarsz tűnni? Vegyél fel pirosat! A piros rendkívül erőteljes szín. Képes segíteni abban, hogy felturbózzuk energiáinkat. Bár ha túl sok pirosat visel valaki, az elbátortalaníthatja azok közeledését, akik amúgy is önbizalomhiányban szenvednek. Biztos lehetsz benne, ha félresikerült egy állásinterjú vagy egy üzleti tárgyalás, az azért történt, mert piros ruha volt rajtad, és túlságosan magabiztosnak tűntél. Szinte mindenkinek problémát jelent könnyedén kezelni az öntudatos nőket.


Fehér 
 
Az új kezdet





Mindig frissnek és újszerűnek érzi magát az, aki fehér ruhát vesz fel. Addig, amíg a fehér cuccok nem szürkülnek be nagyon, fantasztikus tisztaságot közvetítenek. A fehér szín viselete új lehetőségeket nyit meg előttünk. Nem számít, hogy a tegnapi nap egy csalódás volt, ma új nap virradt! Aki fehéret visel, biztos, hogy nyitott mindenre, ami újszerű, ami kalandot jelenthet.

Sárga 
 




Vidám és boldog

Viselj sárgát, ha a lelkednek némi vigaszra van szüksége. A sárga mindig a napsugarak melegére emlékeztet. A sárga és az arany feldob, és boldogabbá tesz. Naná, hiszen a sárga egy csintalan szín! Felhívás keringőre! Az, aki ezt a színt viseli, kész ismerkedni, sőt, maga is keresi ennek lehetőségét.









További kapcsolódó témáink







Színek és jelentésük – kalkulátor »

A szerelem színei »

Színpompás szexualitás (tipp) »

Gyógyulj színekkel »

Öltözzünk színtípusunk szerint »

Stresszmentes színek »



Forrás: healing.about.com »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top