Ezo

Decemberi holdnaptár

Állást változtatni 3. és 4. lesz a legideálisabb a Hold állása szerint. Ünnepi koncertet 9-11. érdemes hallgatni, ekkor leszel ugyanis a legátszellemültebb. Az ünnepekre is igazán jó állás ígérkezik: mindenkit átjár majd a megbocsájtás, a szeretet érzése.





ÚJHOLD

December 1. a Nyilasban

Igazi fafej a főnököd vagy az egyik tanárod, ezért a mai napon, bármilyen elfogadhatatlan dolgot hallasz, nem mondj neki ellent. Nassolhatsz a mai napon nyugodtan, gondolj arra, hogy a tudósok megállapították, a csoki az egyik legjobb rézforrás, ami fontos szerepet játszik a vérképzésben. Persze azért ne vidd ezt se túlzásba.







NÖVŐ HOLD

December 2. a Nyilasban

Szerelmeddel a kapcsolatodat ma elmélyítheted, a megértésben, a közös célban vagy egy régi, eddig sikertelen ügyben végre előreléphettek. Régi szerelmed elesett helyzetbe kerül, amikor a te segítségedre lenne szüksége. Fáradtság ellen igyál egy Wake-up koktélt: 100 ml narancslét, egy ek. körtelét, 1 tk. citromlét, csipetnyi jódozott sóval, késhegyni gyömbérrel turmixolj. Ásványvízzel higítsd, és friss mentalevelet törj bele


December 3., 4. a Bakban

Most változtass állást, vagy vállalj el idényjellegű munkát. Ha tanulsz, fantasztikusan szerepelsz, akár szóban, akár írásban. A mai napon elkezdhetnéd a popóformáló jógát, és tartsd be, amit a zen mesterek mondanak: táplálkozz rendesen, mert ha ellógod az étkezéseket, izomsejtjeid energia hiányában sorvadásnak indulnak, és a popód löttyedt lesz. Két kávénál ne igyál többet, mert a narancsbőr feltűnővé válik.






December 5., 6. a Vízöntőben

Az ellenségedet is a magad oldalára állíthatod, és meglágyíthatod a legkeményebb szíveket is egy mini csokimikulással. Mielőtt elindulnál karácsonyi meglepetést venni, gondold át, hogy akinek szánod, valóban örülne az ötletnek? Ha vicces ajándékkal akarsz kedveskedni, ne ess túlzásba! Az ablakodban, ha még nem tettél ki adventi égőket, akkor itt az idő, hogy gyönyörű karácsony előtti fények gyúljanak.


December 7., 8. a Halakban

Tudtad, hogy a téli üdülésen dupla olyan gyorsan regenerálódhatsz, mint nyáron? De ne napos, pálmafás vidékre indulj, hanem a hófödte hegycsúcsokat mászd meg. Ha a csizmád alatt ropog a hó, biztos lehetsz benne, hogy jobb lesz a vérkeringésed, az oxigén pedig jobban eljut minden sejtedhez, a szél és a hideg pedig edzi a szervezeted. Így aztán igazán ütőképes lesz a védelmed az influenza ellen.






December 9, 10, 11. a Kosban

Ünnepi koncertet nem szabad kihagyni, mert átszellemült, varázslatos élmény lesz. Törődj most többet magaddal. Pozitívan befolyásolja a hangulatod, ha kissé változatsz a külsődön. Öltözködj színesen, halmozd el a környezeted olyan tárgyakkal, amelyekről kellemes emlékek jutnak az eszedbe. Ezüstvasárnapon vedd nyakadba a várost, keress fel akár több üzletközpontot, mert ötletes ajándékokra bukkanhatsz, megfizethető áron. Igyál egy pohár puncsot vagy forralt bort, és egyél egy kis sült gesztenyét. Viszont senkinek ne vegyél csokit karácsonyi ajándékba.


December 12., 13. a Bikában

Figyelmed fókuszában a szépséged legyen, mert nem is annyira a hideg, mint inkább a fűtés az, amely kiszárítja a bőröd. A testápolót dobd be 10 másodpercre a mikróba, és kend be magad tetőtől talpig. Nincs szükség drága arcpakolásra, vegyél egy evőkanálnyi olívaolajat, egy pohár frissen facsart citromlét, egy kanál mézet és két kanál félzsíros túrót. Keverd össze dús masszává, kend az arcodra, majd feküdj hanyatt a kanapén 20 percre. Fantasztikusan puha, bársonyos és mégis feszes lesz a bőröd.


December 14. az Ikrekben

Nem kell ahhoz farkasordító hidegnek lenni, hogy kesztyűt húzz, mert nemcsak megvéded a körmeidet a töredezéstől, a kézfejedet a kivörösödéstől, hanem trendi is leszel. Különösen az ötujjas, hímzett, thermo kesztyűben. Örök divat a finom puha bőrből készült, szőrmegalléros kesztyű. Nézd át a tavalyi karácsonyfadíszeket és az égőket, hogy a fa díszítésekor ne érjen kellemetlen meglepetés.






TELIHOLD

December 15. az Ikrekben

Késő délután ne menj vásárolni, mert addigra eleged lesz mindenből és mindenkiből, ezért a shoppingolás ilyenkor nem biztonságos. Meglophatnak, összeveszel az eladóval, vagy olyasmit veszel, amivel utána megcélozhatod a kukát. Egyél ma nyugtató élelmiszereket, tejet, sajtot – főleg parmezánt -, ugyanis a bennük lévő kalcium segíti az idegszignálok továbbítását, és megakadályozza a belső nyugtalanságot.


FOGYÓ HOLD

December 16., 17., 18. a Rákban

Nagy hasznát vehetnéd A hála és az irigység című pszichológiai könyvnek. Ha nem is fogadnád el, de legalább megértenéd, hogy a környezetedben egy olyan személy, akiben megbíztál, és akinek a barátságában hittél, miért irigy és gonosz veled. Bújj farmerbe, de vegyél hozzá magas sarkú cipőt vagy csizmát, ami hosszabbítja a lábad – öt centivel magasabbnak és három kilóval könnyebbnek tűnsz benne. És persze a csípőmozgásod is fantasztikus lesz…






December 19., 20. az Oroszlánban

Irány a fodrász, és legyen melír, vagy festés, esetleg vágás is. Ha el akarsz csábítani valakit, vagy fel akarod magadra hívni mások figyelmét, akkor fontos a testbeszéd: mell ki, has be. Lesd el a balett-táncosok klasszikusan kecses tartását.


December 21., 22., 23. a Szűzben

Próbáld ki a natúr sminket, ami nem azt jelenti, hogy „elmaradt a smink”, hanem azt, hogy az alapozó legyen áttetsző, a pirosító leheletnyi, az ajakra csak szájfény kerüljön. A szemedet tedd világos szemhéjpúderrel vagy csillogó tussal igézővé. Ez a smink nemcsak az ünnepek alatt, otthon, hanem a munkahelyi partikon is nagyon bejön.






December 24., 25. a Mérlegben

A szeretet jegyében telik valóban ez a három nap. Te is toleráns leszel, nem érzed nehéznek mások dicséretét vagy kiszolgálását. Az ajándékaidat csomagold készen kapható kartondobozba vagy vászonzsákba. Az ünnepi asztal díszítését vállald be, nem kell hozzá más, mint egy kis örökzöld – fenyő vagy tujaág –, toboz, és néhány szem piros gyümölcs. Aromalámpácska helyett inkább gyújts meg különböző magasságú, egyforma színű, illatmentes gyertyákat.


December 26., 27. a Skorpióban

Kutasd a jövődet a Tarot kártyából, tegyél fel egy konkrét kérdését, és a válasz a lapok segítségével megérkezik. Ne add tovább azt az ajándékot, amit te kaptál, mert talán nem is gondolod, de kínos helyzetbe kerülsz. Ha reklamálsz, esetleg selejtes árut kell visszavinned az üzletbe, határozottnak kell lenned, mert le akarnak rázni. Munkahelyi bulin felcsípheted a legvonzóbb és legbefolyásosabb kollégát.


December 28., 29., 30. a Nyilasban

Fűszerezz oreganóval, mert állítólag ez a legjobb baktériumgyilkos, ezt követi a fahéj, a szegfűszeg és a rozmaring. Valaki megkritizál, ez azonban most jól jön, ugyanis tanulsz belőle, leszűröd a tanulságot, és valóban úgy érezheted, építő jellegű volt. Ha bulizol, ezekben a napokan legyen rajtad valami nagyon csillogó, nagyon fényes ruhadarab.






ÚJHOLD

December 31. a Bakban

Olyan valakivel jössz össze, akinek csodálni fogod az eszét és a visszafogottságát. Ha bulizol, remekül szórakozol, és olyan őrültségeket hallhatsz, hogy még a szád is tátva marad. Ha nem mész sehova, és az őseiddel búcsúztatod az évet, akkor sem leszel elkeseredett vagy magányos, mert szeretet és vidámság vesz körül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top