Ezo

Teremtõ képzelet

Szerelem, társ, család, munka, harmónia. Téged is kergetnek megvalósíthatatlannak tûnõ feladatok? Megpróbálunk enyhíteni a terheiden: a tökéletes harmónia megteremtéséhez ajánlunk egy új módszert, az alkotó vizualizációt.




Legjobb benne, hogy nem kell hinned bármely rajtad kívül álló erőben, metafizikus vagy spiritiszta dologban. A módszer lényege, hogy fantáziád segítségével pontos képet alkotsz arról, aminek megvalósítását szeretnéd. Ezután rendszeresen gondolsz erre az ötletre és képre, míg ténylegesen valóssá válik. Mások befolyásolására biztosan nem tudod majd használni, és azt se várd, hogy a sült galamb a szádba repül! Belső korlátaidat viszont, amelyek a saját legpozitívabb oldalad valamint természetes harmóniád és az önmegvalósítás útjába állnak, sikerülhet megszüntetni.


Alapelve, hogy minden energiából áll, a látszólag szilárd anyag is felbontható egyre kisebb és kisebb részecskékre, ezek pusztán energiainformációk. Gondolatainknak és érzéseinknek is energiájuk van, ezek pedig a hasonló természetű energiát vonzzák magukhoz. Már a puszta elgondolás energiája létrehozza a formát anyagi síkon is. Például, ha állandóan a betegségre gondolsz, végül tuti meg is betegszel majd. Vagyis az életünkbe mindig azokat a dolgokat vonzzuk, amelyekben a legerősebben hiszünk és a legtöbbet gondolunk rájuk.





 Az alkotó vizualizáció módszere csoda a szó legigazibb értelmében. Segítségével megértjük és kreatív módon használni tudjuk az univerzum működését irányító természeti elveket, s ez mély, jelentőségteljes fejlődést eredményez életünkben, amelynek során úgy tűnik majd, hogy csodákat teremtünk!
A változás eléréséhez nem árt egy kis önismeret: fel kell fedeznünk az élethez való legmélyebb és legalapvetőbb hozzáállásunkat. Azokat az élethelyzeteket kell megvizsgálnunk magunkban, amikor saját magunk szabtunk gátat mélyről jövő vágyainknak.


Szeretnéd kipróbálni? Jöjjön hát egy egyszerű példa:

1. Először gondolj valami nagyon egyszerű, könnyen elérhető dologra. Lehet ez egy olyan tárgy, amit szeretnél megszerezni, egy olyan esemény, ami szeretnéd, hogy megtörténjen, egy olyan helyzet, amelyben szeretnéd elképzelni magadat, vagy egy olyan körülmény az életedben, amelyen szeretnél javítani.


2. Helyezkedj el kényelmesen, akár ülve vagy fekve – egy csendes helyen, ahol senki nem fog zavarni. Teljesen lazítsd el a testedet a lábujjaidtól kezdve lassan felfelé haladva, egészen a fejtetődig. Gondolj arra, hogy szépen, egymás után, testedben minden izom ellazul, engedd, hogy mindenféle feszültség kiáramoljon a testedből. Lélegezz mélyen és lassan, a hasadból. Lassan számolj visszafelé tíztől egyig, érezd, hogy minden egyes számolásnál egyre jobban és jobban ellazulsz. Amikor már úgy érzed, hogy teljesen ellazultál, próbáld meg elképzelni azt a dolgot, amit szeretnél, pontosan úgy, ahogy szeretnéd. Ha tárgyról van, szó, akkor képzeld el magadat a tárggyal, miközben használod, gyönyörködsz benne, élvezed, megmutatod a barátaidnak. Ha ez egy helyzet vagy esemény, képzeld el azt, hogy ott vagy, és minden pontosan úgy történik, ahogy szeretnéd. Elképzelheted, hogy mit mondanak az emberek, vagy bármilyen, részletet, amely mindezt valóságossá teszi számodra.
Mindezt teheted egészen rövid idő alatt, de hosszú időt is eltölthetsz vele, ahogyan jónak látod. Élvezd az egészet. Minden pillanat örömmel töltsön el, pontosan úgy, mint egy gyereket, aki arról álmodozik, hogy mit szeretne születésnapjára.


3. Az elgondolást vagy a képzetet még mindig lelki szemeid előtt tartva gondolatban tegyél valami nagyon pozitív megerősítő kijelentést magadnak (hangosan vagy csak magadban, ahogyan jólesik), mint például:

“Egy csodálatos hétvégét töltök éppen a hegyekben.
Micsoda gyönyörű vakáció!” vagy
“Csodálatosan boldog kapcsolatom van ………-vel.
Kezdjük tényleg megérteni egymást”.







4. A vizualizációt mindig ezzel az erőteljes kijelentéssel fejezd be:

Ez a dolog vagy ennél akár még jobb most megvalósul, tökéletesen és harmonikusan, és valamennyi érintett legjavát szolgálja.

Így szabad teret adunk annak, hogy az eredeti elképzeléstől eltérő, annál jobb dolog történjen meg, és közben a kijelentés mindig emlékeztet minket arra, hogy a folyamat csak úgy működik, ha mindenkinek a javára válik.
Ha kételyeid vagy az eredeti elképzeléssel ellentétes gondolataid támadnának, ne védekezz, ne próbáld őket megakadályozni. Ugyanis ellenállásod csak megerősíti ezeket a gondolatokat. Csak hagyd, hogy minden átáramoljon tudatodon, és térj vissza pozitív állításaidhoz és képeidhez.
Csak addig folytasd mindezt, amíg érdekesnek és élvezetesnek találod. Ez lehet öt perc vagy fél óra is. Mindennap képzeld el újra, vagy amilyen gyakran csak megteheted.


Könnyű belátni, hogy ez egy nagyon egyszerű alapfolyamat. A hatásosság érdekében azonban szellemi erőfeszítésre és a módszer folyamatos tökéletesítésére van szükség.





 Szeretnél többet megtudni a módszerről?
Olvasd el Shakti Gawain Teremtő képzelet című könyvét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top