András-napi jóslások

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
November utolsó napja a hagyományok szerint az egyik legjelentõsebb házasságjósló nap. Ehhez a naphoz fûzõdik a legtöbb jóslási módszer, mely bepillantást enged az embereknek a jövõbe.
Írta: | 2004. 11. 24. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A különféle módszerek segítségével most Te is meglesheted, hogy kit tartogat számodra a jövő!


Virágoztatás

Végy néhány szál orgona- vagy aranyfaágat. Fogd a kezedbe őket egyesével, és koncentrálj arra a férfira/nőre, akivel szeretnéd elképzelni a további életedet. Majd egy papírra írd fel a nevét, és egy rózsaszín szalaggal kösd az ág alsó részéhez, úgy, hogy azért ne kerüljön majd víz alá a vázában. Vedd a kezedbe a következő ágat, és koncentrálj egy másik férfi/női névre, majd a fentiek szerint járj el. Anank a névnek a viselőjével kerülsz érzelmileg közelebbi kapcsolatba, amely névvel felcímkézett ág karácsonyra kivirágzik.

Gombócfőzés

Ezt az elterjedt jóslási módszert nemcsak András napkor végezték szívesen, hanem az év más jeles ünnepein is. A gombócokba egy-egy férfi- vagy lánynevet helyeztek papírra írva, majd a forró vízbe tették. Amelyik gombóc legelőször bukkant a felszínre, gyorsan kihalászták, és elolvasták a benne szereplő nevet. Úgy tartották, hogy így fogják hívni a kérdező jövendőbelijét.

A rejtélyes 13

András napján írj fel 13 férfinevet egy-egy papírra, és mindennap napnyugtakor dobj el belőle egyet. Luca napján már csak egy papír maradhat. A rajta szereplő név viselője lesz az, aki közel kerül szívedhez a következő egy évben.

Álombéli herceg

Akik ezen napon megtisztították testüket és szellemüket, este álmot láthattak, melyben megtudhatták, ki lesz a férjük. Sok kedves versike is tartozik ehhez a szokáshoz:
"Ágyam járom,
Párnám rázom,
Mond meg, András,
Ki lesz a párom?"

A lényeg, hogy kérjük, hogy éjjel, álmunkban találkozhassunk azzal a férfival, akivel együtt fogunk élni. Nyugtassuk meg elménket, csendesítsük el szívünket, és fogalmazzuk meg kérésünket. Így könyebben fogunk emlékezni az álmunkra.

Olvass tovább

Hozzászólások