Egyéb

Scooter

Nincs még egy olyan zenei mûfaj, amit annyiszor nyilvánítottak volna holttá, mint a technot. Nagy valószínûség szerint a techno megjelenése volt az utolsó forradalom az elmúlt évezred zenei életében.




Ennek a zenei forradalomnak egyik legmarkánsabb képviselője az immár hét éve az európai zenei színpadon folyamatosan jelenlévő német Scooter együttes. Nincs sok olyan zenekar, amelyik elmondhatja magáról, hogy akkora befolyással lett volna az európai zenei életre és annak változásaira, mint ez a három hamburgi producer által létrehozott formáció.

Első jelentős sikerüket 1994-ben aratták. Az állandó sikerhez vezető úton gyakorlatilag már nem is lehet számon tartani, hogy hány top tízes felvétellel szerepeltek az európai hit listákon, hány zenei díjat nyertek el, hány platina és arany lemezzel büszkélkedhetnek. Az együttes életfilozófiáját H. P., Rick és Axel egy mondatban foglalja össze:
„Addig nem megyünk soha haza, amíg mindenki izgalmasnak nem talál bennünket.”





1995-ben a voltak olyan kritikusok, akik „egyszámos bandának” titulálták a Scootert, az elmúlt évek azonban mind rájuk cáfoltak. A Hyper Hyper-t követő Move Your Ass, a Friends, a Back In The Uk egytől egyig bekerültek az európai Top Five-ba, ezáltal is állandó szereplőjévé téve a Scootert az európai zenei színpadnak.





A Scooter most megjelent új albuma, a We Bring The Noise ismét felpezsdíti majd az európai dance közeget. Az album azt a szabadságot sugározza magából, ami általában egy debütáló együttes sajátja. Az „Are You Happy” című felvételbe beszerkesztették egy Commodore 64-es hangmintáit, míg a „Posse”-ban a vokális részek magas hangszinten szólalnak meg. A lemez más dalai erősen effektezettek, visszaköszön bennük néhány újból felfedezett breakbeat loop, a „burn The House” esetében pedig a fiúk nem is csináltak titkot abból, hogy a komponáláskor erős hatással volt rájuk az Elektro stílus.





A We Bring The Noise-ban minden benne van, ami a technót jellemzi, amit a technóról tudnunk kell, és amitől technónak nevezhetjük ezt a zenei stílust, ami valójában csak buli, buli és buli.
A lemezről most kimásolt single a „Posse” nevezhető az egész album ars poeticájának is: Emberek, ott van rátok szükségünk, ahol mindenki jókedvű. És mi lenne ez más, ha nem a táncparkett?

Új sláger: Aiii shot the dj

A csapat 2002 évi első nagy dobása egy dupla válogatáslemez, melyen az utóbbi 4 év legnagyobb slágereit gyűjtötték össze (Push The Beat To This Jam – 1998-2002).

További információ: Scooter



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top