Trend

Fátyol vagy kalap?

Több tucatnyi fejdísz közül választhatod ki a megfelelõt. Próbálj fel többféle stílusút, mielõtt meghozod a végsõ döntést, és közben gondolj arra, milyen frizurát választasz hozzá, hiszen ez meghatározza a kiegészítõk viseletét.

Fátyol





Először a ruhához illő fátyol színét kell kiválasztani. Alapvetően három szín áll rendelkezésedre: fehér, gyémánt fehér és az ekrü.

Utána a hosszát kellene meghatározni. Ha a ruhád hátulján masni, virág vagy bármilyen egyéb dísz található, a fátyolnak csak éppen felette vagy alatta szabad érni. Ha a ruhádhoz uszály is tartozik, a fátyol hossza nem haladhatja meg az uszály méretét.
A vállig érő fátylak atraktívak és jól mutatnak. Nagy előnyük, hogy könnyen viselhetőek. Viszont egy nagy esküvőn, hatalmas templomban szépen mutat a hosszú fátyol, amit magad után húzhatsz a földön.

A fátylak lehetnek simák, mintásak, esetleg szegéllyel ellátottak. Manapság divatosak a selyem szalaggal szegett darabok. A csipkék különleges látványt nyújtanak. Néhányan talán szerencsések is, ha találnak ilyet a családi kincsesládában. Ilyenkor azonban fontos tudni, hogy a csipkéket az idő megsárgítja, ezért a ruha színét ehhez kell igazítani.
A fátylak különböző képpen rögzíthetőek, próbáld ki, melyik áll a legjobban. Bármelyik fátylat is választod, győződj meg róla, hogy biztonságosan és erősen rögzíthető-e, bírja-e a nap eseményeit.






Kalap

Valamely ruhához jobban illik a kalap, mint a fejdísz. A nyári, esetleg a rövidebb egyenes szabású ruhákhoz kifejezetten jól áll széles karimájú, elegáns kalap, bohémeknek a friss virágokkal díszített szalmakalap.

Milyen stílusú legyen az örömanya ruhája? Megegyezzen-e a színe a koszorúslányok ruháinak színével?

A menyasszony mamájának fontos szerepe van az esküvő napján, ezért neki is kijár egy új, kizárólag erre az alkalomra készült ruha. Találjunk neki stílusához illő csinos, de ugyanakkor kényelmes darabot. Jó, ha megtudakolod, hogy mit szeretne viselni leendő anyósod, elkerülve azt a lehetőséget, hogy egyforma ruhát viselnek, vagy egymásól elütő színekben jelennek meg. A mama ruhájának stílusa függ az eküvőt meghatározó protokoll szabályoktól. Fenséges esküvőkön kizárólag a talpig érő ruha az elfogadható, de manapság a lábszárközéptől a térdig érőig bármi megengedett.

Ha a mamád ugyanolyan színű ruhát visel mint a koszorúslányok, őt is koszorúslánynak nézhetik. Éppen ezért legjobb, ha a lányok ruhaszínének komplementerét választjuk, anélkül, hogy elvonná a figyelmet az ünnepeltről. Ha az esküvő színei a halvány zöld és a levendula, a koszorúslányok viseljenek lilát, a mamád viselhet a komplementernek megfelelő zöldet, te pedig nagyon jól mutathatsz egy ekrü vagy arany színű ruhában.


A koszorús lányok életkora…





Kedves szokás, hogy a menyasszony fátylát kislányok tartják.
A legkisebbek közül megkérhetünk egy bátor kis vállalkozót, aki egy párnán viszi a pár előtt a karikagyűrűket. Általában ideálisnak mondható a 3-8 éves életkor, persze ha akad ennél idősebb vállalkozó a családban őket se felejtsük el. A 3 évesnél fiatalabb gyermekek bármilyen aranyosak is nem mindig képesek végrehajtani a rájuk bízott feladatot illetve megijedhetnek a tömeg láttán. Éppen ezért a gyermekek szüleit lehetőleg a sorok szélére ültessük le és bátorítsuk őket apróbb ajándékkal.






Ha egyéni esküvel szeretnéd felejthetetlenné tenni a mennyegzőt…


Tudni kell hogy ilyen szándékodat közölni kell az eskető személlyel (pap, anyakönyvezető). Ha sor kerül rá, ez lehet a ceremónia legjelentőségteljesebb része. Tedd minél egyedibbé saját fogalmazású verssel, fogadalommal, esetleg kedvenc, mindkettőtök számára fontos irodalmi idézettel. Használhatsz előre megírt eskü szöveget is amelyet kiegészíthetsz saját szavaiddal. Például azzal, hogy mit gondolsz az előtted álló házasságról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top