Egészség

Töltsd fel lemerült tartalékaidat!

Mögöttünk egy munkás év, ideje új erőt venni és nagy lendülettel belevágni a következőbe. Ha eddig nem sikerült energiát gyűjtened, adunk néhány tippet arra, mit tegyél!

1. Szaunázz rendszeresen!
Az izzadás méregteleníti a szervezeted, megnyugtat, ráadásul a narancsbőr ellen is felveszi a harcot. A télen gyakoribb fertőzésekkel szemben is hatékonyan veszi fel a küzdelmet. Hetente egyszer-kétszer élvezheted az immunerősítő programot.

2. Váltózuhannyal a felfrissülésért!
Ha reggel váltózuhannyal kezded a napot, nemcsak élénkebb leszel, de javul az ellenálló képességed is. Mindig meleg vízzel kezdd, és hideggel fejezd be! Végül dörzsöld át a testedet frottírtörölközővel – ez is javítja a vérkeringést.

Töltsd fel lemerült tartalékaidat!3. Kortyolj folyamatosan!
A szervezetnek szüksége van hidratálásra: naponta legalább 1,5 liter ásványvíz/forrásvíz elfogyasztásával gondoskodhatsz arról, hogy szervezeted megkapja a szükséges folyadékmennyiséget. A bőröd is hálás lesz és a megfelelő folyadékfogyasztás segít abban is, hogy könnyebben odafigyelj az étrendedre: néha ugyanis összetévesztjük az éhség- és szomjúságérzetet. Mielőtt nekiállnál falni, igyál egy pohár vizet!

4. Bikram jógával a hatékony izzadásért!
A 40 fokos teremben végzett jóga remekül méregtelenít, nyugtat és minden izmodat átmozgatja. Egy üveg ásványvizet vigyél magaddal és kortyolgasd el az óra alatt. Meglátod, teljesen másként jössz majd ki az óráról, mint ahogy bementél.

5. Lélegezz a stressz ellen!
Ne hagyd, hogy idén a stresszé legyen a főszerep. Ha úgy érzed, hogy felbosszantottak, vagy legalábbis ezen próbálkoznak, nyisd ki az ablakot, lélegezz mélyeket és csukd be a szemed! Ha végeztél, igyál meg egy pohár vizet: hidd el, nem érdemes idegeskedni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top