Élni akarok cikkek

6 dolog, amit sose mondj egy koraszülött baba anyukájának

A koraszülött babák szülei számára az első néhány hét gyakran inkább a fojtogató stresszről, mint a minden porcikát átjáró boldogsáról szól. Ezért is válogasd meg nagyon, hogy mit mondasz nekik...!

1. “Én biztosan feladtam volna…”

De ez egy anyuka számára nem opció. Szóval teljesen felesleges is ilyesmit mondani…

2. “De mit csináltál rosszul?”

Rengeteg oka lehet, ha egy kisbaba idő előtt jön világra, és ezek legnagyobb részének semmi köze ahhoz, hogy az anyuka mit csinál a terhessége alatt. A praktikus szempontokat félretolva pedig amúgy sincs semmi jogunk – és lehetőleg szívünk se legyen – egy amúgy is aggódó koraszülött babás anyukát hibáztatni…

6 dolog, amit sose mondj egy koraszülött baba anyukájának

3. “A babának a kórházban lenne a helye…”

A koraszülött osztályról remélhetőleg nem teszik ki a babákat csak úgy, tehát ha egy korababa már otthon növekedhet, az egészen biztosan biztonságos körülményt jelent a kicsinek. Bízzuk az ilyesmit azokra, akik úgyis jobban tudják.

4. “Úristen, de kicsi!”

Persze érthető, hogy ezt nem rosszindulat, csak a megdöbbenés mondatja az emberrel, mégsem esik jól a szülőknek harmincadjára hallani… Kicsi, majd megnő!

5. “Nem kéne emberek közé vinned egy ilyen pici babát…”

A koraszülött babák szülei folyamatos orvosi felügyelet mellett nevelik babáikat, így ha az orvos áldását adta a dologra, hadd döntsék el ők, mikor és hova viszik kisbabájukat.

6. “Szerintem nem kéne még egyet szülnöd.”

Tény, hogy egy koraszülés után nagyobb a kockázat, hogy a következő kisbaba is koraszülött lesz, de abban, hogy ezt vállalják-e, csupán a szülőknek és az egészségügyi specialistáknak lehet szavuk.

 

CafeMom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top