Élni akarok cikkek

Ez a technika reményt ad a koraszülött babáknak

Napi 15 perc tréninggel segíthetnek az anyukák koraszülött babáik fejlődésében.

 A koraszülött babák különös odafigyelést igényelnek, hogy megfelelően fejlődhessenek, és idővel felvegyék a lépést időben világra jött társaikkal. Ehhez járul hozzá egy új technika, amit a wisconsini gyermekkórház egyik professzora, Rosemary White-Traut fejlesztett ki és H-Hope névre keresztelt, ami a Hospital to Home, azaz a kórházból haza folyamatra utal.

Mivel a koraszülött babák nem képesek olyan intenzív reakciókra, gyakran még arra sem adnak egyértelmű jelzést, hogy éhesek. A technika segítségével azonban a korababák élénkebbé válnak, és még a szoptatásból is aktívabban veszik ki a részüket. És hogy mit kell tennie az anyukáknak?

Ez a technika reményt ad a koraszülött babáknak

Naponta kétszer, az etetést megelőzően szánjanak 15 percet a gyakorlásra: először nyugtató hangon beszéljenek a babához, majd körülbelül 10 percen át adjanak neki testmasszázst. Ezután jöjjön egy intenzív szemkontaktus, majd egy kis ringatás, aztán ismét beszéd. Ezután kezdjék meg az etetést.

Dr. White-Traut kutatásai igazolják a módszer hatásosságát: azok a babák, akiken gyakorolták a technikát, gyorsabban fejlődtek, és a testtömegük is ütemesebben nőtt. 

Forrás: Fit Pregnancy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top