Élni akarok cikkek

Különleges eszköz segít a koraszülött babáknak érezni anyukájuk testét

A különleges eszköz segítségével a koraszülött babák az inkubátor falain keresztül is érezhetik édesanyjuk légzését és szívverését.

Már számos kutatás bizonyította, hogy a koraszülött babák későbbi rosszabb fejlődését és számos problémáját sok esetben épp a kórházban, azon belül is az inkubátorban töltött idő okozza. A még nem teljesen kifejlett magzatok érzékeny rendszerében ilyenkor számos hibát ejthet a gépzajos környezet és persze az édesanya hiánya is.

Különleges eszköz segít a koraszülött babáknak érezni anyukájuk testét

Utóbbi problémára próbált megoldást találni két dizájner, Raphael Lang és Camilo Anabalon, akik megalkották a Babybe névre keresztelt találmányukat, egy olyan lenyűgöző eszközt, ami képes továbbítani az anya testének érzetét a kicsiknek.

Az eszköz három főbb részből áll: van a “Teknős”, ez az anyánál lévő teknőc formájú elem, ami lényegében begyűjti az anya légzését, szívverését és hangját, hogy aztán továbbítsa a “Bölcsőbe”, így a kisbaba mozgásként is érzékelheti az anya jeleit, végül pedig egy különleges matrac, ami szintén az édesanya jelenlétének érzését fokozza.

 

Itt egy videó az eszköz működéséről: 

A termék az alkotók reményei szerint sokat segíthet abban, hogy a koraszülött babák és szüleik között még az inkubátor falai által elválasztva is kialakulhasson a kapocs, illetve hogy azok a jótékony hatások (az emberi hang, a szívverés, a testmeleg érzete), amiket az anya jelenlétének mimikálása nyújt, segíthetik a kicsik fizikai és mentális fejlődését.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top