Életmód

Viszlát, ruhaszárító állvány – helló, mosó- és szárítógépek!

Nyilván a legolcsóbb megoldás a mosás utáni szárításra, ha kiteregetünk, és a levegőn megszáradnak a ruhák. Ez az ősi, jó bevált módszer, ám a teregetéshez hely kell, a száradáshoz pedig idő... A mosó- és szárítógépek berobbanásával azonban a háziasszonyok élete egy csapásra megváltozott, és kényelmesebbé vált.

Nincs gond a ruhaszárító állvánnyal egészen addig, amíg be nem köszönt a hűvösebb, nyirkosabb idő. A ruhák nem száradnak meg villámgyorsan úgy, mint nyáron, ráadásul óriási macera, hiszen az állvány sok helyet foglal a lakásban, és a szárítás is körülbelül egy örökkévalóságig tart, hogy a teregetést már ne is említsük.

Ruhaszárító állvány vs. szárítógépek

Nyilván vannak pro és kontra érvek a szárítóállvány és a szárítógépek mellett is. Tény, hogy az állványon való szárítás olcsóbb megoldás, de a szárítógéppel szárított ruhák tisztábbak, sőt puhábbak is lesznek, sőt rengeteg időt megtakaríthatunk a segítségükkel, ami a mai rohanó világban nem egy utolsó szempont. Az apró, városi életterekben ráadásul nincs lehetőség a szabad levegőn teregetni, egy ruhaszárító felállítása sokszor élhetetlenné teszi a lakást, így helytakarékosság szempontjából is a szárítógépek a befutók.

TIPP: Ha elromlott a mosógéped, vagy csak korszerűbbet szeretnél, akkor érdemes elgondolkozni egy olyan készüléken, amely mosó- és szárítógép is egyben. Veszítenivaló nincs, csak tiszta, illatozó és gyorsan száradó ruhák, amihez nagy helyiség sem kell. A Samsung elöltöltős mosó-szárító gépei kecses, karcsú kialakításukkal tökéletesen illeszkedhetnek bármely háztartásba. A Samsung WD90 mosó- és szárítógépe Eco Bubble technológiával nagy mennyiségű ruhát is képes tisztára mosni alacsony hőmérsékleten. A buborékok aktivizálják a mosószer összetevőit, így gyorsan behatolnak a szövetszálak közé, és könnyedén, gyorsan eltávolítják a foltokat – még hideg (15 °C-os) vízben  is.

Ha van mosógéped, de a szíved vágya egy szárítógép, akkor a Samsung DV80 OptimalDry System technológiás szárítógépével nem hibázhatsz. Az OptimalDry System egy intelligens szárítórendszer, amely nedvesség-, hőmérséklet- és a hőcserélő tisztítását jelző szenzorokkal lett felszerelve. Ezenkívül folyamatosan szabályozza a szárítási időtartamot, hogy ruháid energiatakarékosan, károsodásoktól mentesen száradjanak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top