Életmód

Korongozz, mint a Ghostban! – 5 közös program Valentin-napra

Még a Valentin-nap ellenzői is tudják, hogy mindenkinek szüksége van a párjával közös programokra. Javaslatunk: a közösen töltött idő legyen az ajándék, ha a giccsre nincs szükségetek. Valahogy így.

Tedd a szívedre a kezed, és válaszolj: a Valentin-napot kötelességből ünnepled, vagy azért, mert olyan nap, amikor a romantikus éned felülkerekedik a hétköznapin, és ünnepelni akar? Ha előbbi csoportba tartozol, és irtózol a tipikus ajándékoktól, akkor valami más után kell nézni, hogy te és a partnered is jól érezzétek magatokat. Összeszedtünk egy csokornyi páros programot.

Szabadulós játék

De nem az, amit a Szürke ötven árnyalatában láttál, bár itt is kettesben lesztek. A feladatotok az, hogy időben kijussatok egy föld alatti labirintusból. Miről beszélnek ezek? – merül fel a kérdés, de a válasz itt van: például erről. Az Odalent egy hűvös pincerendszerben játszódik, vastag falak közt, onnan kikeveredni egyedül képtelenség. Biztos, hogy segítségre szükséged lesz: a szabaduláshoz rendelkezésre álló 60 perc alatt logikai feladványok, zárak és lakatok állják utatok, de hogy kinyissátok, ahhoz inkább ész kell, mint erő: figyelemmel, logikával és leleménnyel viszont minden akadály leküzdhető.
A játékra vihettek ismerős párt is, mert négy és hat fővel is “eldörrenhet a startpisztoly”.

Korongozz, mint a Ghostban – 5 közös program Valentin napra

A sötétség nagy úr

Felkorbácsolja az érzelmeket, amikor minden érzékszervünket használni kell, kivéve a látásunkat. Sok-sok nevetéssel és élménnyel képes feltölteni egy estét, ha fogod magad, és bekötöd a párod szemét (vagy a sajátodat), majd hagyod, hogy így végezzen (vagy így végzel) el rutinfeladatokat, például evés, mosogatás, fürdés, és ami utána jön… khm, ami már nem is rutinfeladat.
Az est folyamán többször értek egymáshoz, mint egy átlagos napon, és egymás hangjából is egy halom dologra következtethettek anélkül, hogy látnátok a másik arcát. 
Egyesek szerint a legjobb egy teljes sötétségben eltöltött éjszaka, mert ekkor minden érzékszervünk a másikra nyílik. Kész felfedezőút. 

Korongozz, mint a Ghostban – 5 közös program Valentin napra

Afrodiziákum

Először profi szakáccsal szervezett program keretében tanulj főzni, majd otthon, jó alaposan előkészítve a terepet, a megfelelő menüsorral, na meg néhány szabály betartásával emeld új és magasabb szintre a romantikus vacsora fogalmát. A menüsorban szerepeljenek vágyfokozó ételek, mint az osztriga, az eper, a lazac, a gránátalma és a csokoládé, ha süteményt sütsz, akkor pedig használj vaníliát, gyömbért. Egyetek hosszasan, és beszélgessetek. Nem egy kapcsolatot lök mélypontra és csődbe a hibás kommunikáció, és nincs az az ember, aki az átlagos, húzós hétköznapok miatti felfokozott állapotban néha ne fogalmazna erősebben annál, mint amit valójában gondol. Tegyétek helyre az érzelmeket, töltsetek együtt egy, ahogy mondani szokás: minőségi estét. 

Korongozz, mint a Ghostban – 5 közös program Valentin napra

Alakul az a váza

Ghost című film egyik híres (ha nem a leghíresebb) jelenetében Patrick Swayze és Demi Moore korongoztak. A jelenetet összevissza cikizték, parodizálták, például így:

via GIPHY

Csakhogy: a kilencvenes évek elején Amerikában párok, férjek, feleségek együtt iratkoztak be korongozó-tanfolyamokra, és próbáltak közösen alkotni. A recept ma is működik, de ha valakit nem vonz a művészet, akkor javasoljuk a táncórákat: megmozgat, összeértek, mozogtok. Csupa jó dolog történik. Mosoly.

Korongozz, mint a Ghostban – 5 közös program Valentin napra

Kakukktojás, mert kell egy giccses menet a felsorolásba

Előzetes tervezést igényel, de annál érdekesebb. Ne mondd meg a párodnak, hogy hova viszed, csak kérdezz rá, hogy mit csinálna szívesen. Ha kirándulni szerettek, akkor annak megfelelően, ha a múzeumokat vagy éttermeket kedvelitek, akkor ahhoz mérten tervezz egy útvonalat, amit ha bejártok és hazaértek, akkor az utatok egy szívet ad ki a GPS-en (van, aki hasonló módszerrel esett túl a lánykérésen). Ha még fokoznád a (mondjuk ki!) giccses romantikát, akkor nyomtasd ki a nézőképet, keretezd be, és tedd ki a falra.

Korongozz, mint a Ghostban – 5 közös program Valentin napra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top