Életmód

Tuti tavaszi tisztulás – ezt most tedd meg magadért

Ha beköszönt a tavasz, minden porcikánk vágyik a napsütésre, a madárcsicsergésre, arra, hogy a téli álomból ébredő természettel együtt újulunk meg. Ám ez nem történik így, csak ha mi magunk teszünk érte.

A nehézkes téli hónapok után nehogy nem könnyű, hanem egyenesen nehéz lépést tartani az élővilággal. Ugyanis a ránk törő tavaszi fáradtság úgy sújt le a szervezetünkre, hogy legszívesebben végigaludnánk a napokat. Abban, hogy a testünket átsegítsük ezen az időszakon, sokat segíthet egy tisztítókúra.

Tisztulj teával

Ha belevágsz a tisztítókúrába, érdemes olyat választani, amelyik a méregtelenítő szerveidre hat. Ugyanis az elsődleges cél az, hogy azokat a felgyülemlett méreganyagoktól megszabadítsd. A drogériákban és gyógyszertárakban kapható gyógyteakeverékek ezt szolgálják. Ha nem vagy biztos egy termékben vagy abban, hogy pontosan mi lenne jó a számodra, kérdezd meg a háziorvosod vagy gyógyszerészed arról, hogy mit ajánlanak.

Tuti tavaszi tisztulás - ezt most tedd meg magadért

Ha az emésztőrendszeredet is szeretnéd serkenteni, válassz arra való gyógyteákat. A rostdús diéta is sokat tesz az emésztőrendszer anyagcseréjének felgyorsulásáért és tisztulásért. Ha igazán jó eredményt szeretnél elérni, változtass életmódot és kezdj el mozogni. A sportolás nemcsak azért hasznos, mert égeti a felhalmozódott zsírt, hanem az anyagcserére is jótékony hatással van, és hosszú távon hozzájárul az emésztőrendszer működésének optimalizálásához.

Egészséges ételekkel

A szervezetednek tavasszal szüksége van a feltöltődésre is. Így a kúrák mellett ajánlatos a vitamin- és ásványianyag-utánpótlásra figyelni, és olyan egészséges ételeket fogyasztani, amelyben sok a hasznos tápanyag. A friss zöldségek és gyümölcsök amellett, hogy finomak, feltöltődést adnak a testednek. Az egészségtelen ételeket viszont próbáld hanyagolni, legalább egy kis időre. Arról se feledkezz meg, hogy pihenj eleget. Ugyanis a megújuláshoz és a tisztuláshoz az is hozzájárul, hogy a testedet hagyod regenerálódni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top