Életmód

7 tuti tipp lábápoláshoz

Szoktál pedikűrözni? Hoztunk néhány tuti tanácsot azért, hogy a lábápolás élmény legyen, na meg persze azért, hogy egészen biztosan jól csináld.

Áztasd! Nemcsak azért fontos finom fürdővel kényeztetni a lábad, mert megpuhul a bőröd, és könnyen kezelhetővé válik, hanem mert a lelkednek is jót tesz az a néhány perces kikapcsolódás. Ha teheted, hallgass közben valami jó zenét és állítsd le az agyad zakatolását. Meglátod, lábfürdőfüggő leszel, ha ráérzel a hangulatára. Ne feledkezz meg az illatosításról sem. Tegyél pár csepp kedvedre való illóolajat a vízbe, és meglátod, hogy sokat nyom a latba, ha az orrod is élvezi az áztatást. De gyógynövényekkel is feldobhatod a vizet, vagy ha megfogadod a természetgyógyászok tanácsát, sót is öntesz bele. Utóbbi a méregtelenítésben is segít.

Citrom, te csodás! Nyáron sok ember sarka szárad ki, és csúnyán megkeményedik a bőr. Ez nemcsak a látvány miatt kellemetlen, hanem repedezetté és fájdalmassá is válhat az elváltozás. Sok házi praktika van a problémára, a legnépszerűbb közülük a citromos pakolás: vágj ketté egy citromot és a két sarkadat itasd át citromlével. Dörzsöld a sarkaidhoz a fél citromokat, majd ha már úgy érzed, hogy elegendő nedvesség jutott a bőrbe, csavard a gyümölcs levét egy lavór vízbe, és áztasd benne a lábad negyed óráig. Ezután sokkal könnyebben eltávolíthatod az elhalt bőrt.

Töröld szárazra. Mielőtt a habkövet vagy a reszelőt használni kezded, töröld szárazra a lábad. Így könnyebben boldogulsz majd a bőrkeményedések eltávolításával. Az sem mindegy, milyen eszközt választasz. Lesz, ahová elég egy finom habkő, míg a nagyobb bőrkeményedések esetében a reszelővel érdemes nekiesni az elszarusodott bőrnek.

Ne teljesen! A szakemberek szerint nem szabad teljesen megszabadulni a bőrkeményedéstől, mert ha totál ledörzsöljük az elszarusodott bőrt, még nagyobb bőrkeményedés nő majd a helyére.

7 tuti tipp lábápoláshoz

Télen-nyáron. Ha nem látszik, mindegy, hogy néz ki a láb – szerinted igaz ez a kijelentés? Ha így gondolod, tévedsz, ugyanis nemcsak nyáron van szüksége a lábfejnek ápolásra. Akik rendszeresen pedikűröznek, jól tudják, hogy sokat jelent a rendben tartott láb, legyen az szandálban, vagy rejtse épp csizma. A komfortérzet mellett a higiéniai szempontok is emellett szólnak.

Hidratáld! Soha ne feledkezz meg a hidratálásról. Miután kiázott a lábad, lereszelted a bőrkeményedéseket és rendbe hoztad a körmödet, koronázd meg a szertartást azzal, hogy kényezteted a bőröd. Olyan krémet válassz, ami hidratál, felfrissít és könnyen felszívódik. Kísérletezz és keresd meg a legmegfelelőbbet! A lábszárakra pedig fordíts kiemelt figyelmet, hiszen sokan szenvednek az állandó bőrszárazságtól. A krém legyen jó minőségű, könnyen felszívódó és frissítő hatású.

Így frissítsd. Vannak olyan lábápoló készítmények, amelyek nemcsak hidratálnak, hanem az összetevőik sokszínűsége által üdítik a fáradt lábakat és könnyűvé varázsolják azokat. Add meg a legtöbbet és egy nehéz nap után használd ki, hogy pár perc alatt könnyeddé teheted a nehéz lábakat. Ha van rá lehetőséged, kellemes masszázzsal tedd még jobbá a hétköznapokat és a vádlidat is kényeztesd. Néhány perc masszírozás és a megfelelő lábápoló tényleg csodákra képes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top