Életmód

Tényleg az agyban dől el? Tippek fogyókúrázóknak

Ha hiszed, ha nem, még az sem mindegy, hogy mekkora tányérból eszel. A folyadékmennyiséget is megfelelően válaszd meg, hiszen sok múlik rajta. Hoztunk néhány tippet a sikeres fogyókúrához.

Igyál sokat!

A megfelelő folyadékbevitel fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Ráadásul azoknak, akik fogyni szeretnének, még több vízre van szükségük. Ugyanis az étkezések között elfogyasztott kalóriamentes folyadék csökkenti az éhségérzetet. Jó esetben a fogyókúra része a mozgás is, a folyadékszükséglet pedig tovább nő, ha valaki sportolásra adja a fejét.

Fontos a reggeli

Azt, hogy reggelizz úgy, mint egy király, nem állítjuk. De hogy feltétlenül egyél reggel, azt igen. Ugyanis a szervezetednek szüksége van az energiára és az anyagcseréd is akkor lesz folytonos, ha reggel is eszel.

Jobb a kicsi tányér

Praktikus tanács, és talán nem hiszed el, de nagyon hatásos: mindig kicsi tányérról egyél, és úgy rendezd el a tányérod tartalmát, hogy az étel kitöltse az egész helyet. Ha kell, vágd darabokra a kaját. A lényeg, hogy többnek látsszon. Így akár negyedével csökkenthető az adagodat úgy, hogy szinte észre sem veszed.

Csak keveset

Sokszor keveset – ez legyen az elved, ha diétázol. Ahhoz, hogy az anyagcseréd jól működjön, fontos, hogy ne hagyj nagy szüneteket az étkezések között és ha eszel, soha ne vigyél be nagy mennyiséget.

Éhesen soha!

Örök szabály, és feltétlenül muszáj betartanod: soha ne vásárolj éhesen! Ugyanis ha üres gyomorral térsz be a boltba, tuti hogy sok olyan cuccot megveszel, amikre valójában nincs is szükséged. Az életmódválásodhoz igazított bevásárlólistát pedig kezeld szentírásként.

Tényleg az agyban dől el? Tippek fogyókúrázóknak

Mozogj!

A hatékony diéta elengedhetetlen eleme a mozgás. Olyan sportot válassz, amihez kedved is van, ugyanis szinte biztos, hogy lesznek nehéz pillanatok, amikor rá kell venned magad a mozgásra. Bárhogy is, de tedd meg, megéri!

Aludj eleget!

Több kutatás is bebizonyította, hogy azok az emberek, akik eleget alszanak, könnyebben fogynak. A szervezet ugyanis így tudja azokat a funkcióit tökéletesen végrehajtani, amelyek hozzájárulnak a megfelelő anyagcseréhez is.

Add meg a módját!

Ha rituáléként tekintesz az evésre, és minden mozzanatát megéled, kevesebbel is beéred majd. Ráadásul így tökéletesen tisztában leszel azzal, hogy mennyi táplálékot fogyasztottál el. Az ízeket is tanuld meg sokáig élvezni. Így gyorsan rájössz, hogy eddig nem is követted nyomon, mennyit ettél.

Este ne!

Sokan nem hisznek abban, hogy segít, ha betartjuk a 6 órás szabály, de lehetőség szerint mégis tartsd magad ahhoz, hogy este 6 után már nem eszel. Ha mégis olyan helyzetbe kerülsz, csak olyan ételt válassz, ami könnyű, és nem hizlal.

Szexelj!

A szex nemcsak kedélyjavító, hanem tökéletes kalóriaégető tevékenység is. Arról már nem is beszélve, hogy a testedre gyakorolt élettani hatása miatt is jó, ha gyakran műveled. Persze ez nem azt jelenti, hogy ennyivel elégítsd ki a mozgásigényed…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top