Életmód

Méregtelenítés felsőfokon: ezeket a fontos szabályokat kell tudnod

Tavasszal nemcsak a lelkünk, hanem a testünk is szeretne megújulni. Azért viszont, hogy ez megtörténjen, nekünk is érdemes tennünk. Mutatjuk, hogyan készítsd fel a szervezeted az aktívabb hónapokra.

Az első hóvirágok már meghozták a tavasz ígéretét. A nap is egyre többet süt, és úgy érezzük, lassan kiszabadulunk a nyomasztó téli hangulatból, és ahogyan a természet, úgy mi magunk is új életre kelünk. Míg a lelkünk azonnal reagál a tavaszra, addig a testünknek időre és tisztulásra van szüksége ahhoz, ahogy feléledjen a téli álmából. Nem véletlen, hogy a tavaszi fáradtság lecsap ránk. Ahhoz, hogy felkészítsük a testünket a változásra, nekünk is tennünk kell. A legjobb ilyenkor, ha belevágunk egy tisztítókúrába.

Gyógyteákkal a testedért

A tisztítókúra alkalmával az elsődleges feladat a méregtelenítő szerveink felfrissítése. Az alapos tisztulás során a méreganyagok eltávolítása a cél. A gyógyteák például tökéletes megoldást nyújtanak, de csak akkor, ha megfelelően használjuk őket. A gyógyszertárakban kapható változatok használatát a dobozokon is jelzik, de a patikusok is adnak tájékoztatást a megfelelő alkalmazásokról. Sokan reggel, éhgyomorra isszák a gyógyteákat, hogy még hatékonyabb legyen a hatásuk. 

Méregtelenítés felsőfokon: ezeket a fontos szabályokat kell tudnod

A tavaszi tisztulás másik fontos feladata emésztőrendszer működésének serkentése. Az emésztőrendszert rostokkal és gyógynövényekkel aktiválhatjuk. Ugyancsak gyógynövények segítik a vértisztítást. Ezeket a növényeket csak kúraszerűen, tavasszal szabad szedni.

Pihenéssel, feltöltődéssel

A léböjtkúrával is tehetünk a tavaszi tisztulásért. A legjobb, ha friss gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztunk ilyenkor, összeturmixolva. Ugyanis a bennük lévő ásványi anyagok és vitaminok elősegítik a jó emésztést és a szervezet sav-bázis egyensúlyára is jó hatással vannak. Ha valaki mégsem szeretne drasztikus étrendváltoztatást, azzal is sokat tehet magáért, ha egy időre elfelejti a koffeint, az alkoholt, a cukrot, a tartósított dolgokat és a kész ételeket. A sok pihenés is hozzájárul a testünk átalakulásához, így ha tisztulni szeretnénk, adjunk időt a szervezetünknek és keressünk olyan elfoglaltságokat, amelyek jóleső nyugalmat hoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top