Életmód

Férfiak mesélik el, mire gondolnak, amikor nincs merevedésük

"Nagyon sokat híztam, a péniszem pár centivel kisebbnek látszik a hasamon lévő zsír miatt. Én sem kívánnék meg egy ilyen pasit" – csak egy a férfiaggodalmak közül.

Mindenkinek kínos, amikor egy szexuális helyzetben a vágy ellenére sem lesz merevedése a férfinek, vagy szex közben lankad le a hímvessző. Ilyenkor a nő úgy érzi, hogy nem elég kívánatos a férfi számára, vagy a párja nem szereti őt, a férfi pedig nem érti a helyzetet. Vajon miért, hiszen kívánja a nőt, és nagyon is vágyik rá. Mindketten úgy érzik, nem elég jók a másiknak, és a szexuális együttlét egy kudarccá válik. Aztán a következő alkalommal az újabb kudarctól való félelem felerősíti a szorongást, és elindul egy negatív spirál. Vajon most fog-e sikerülni? Mi lesz, ha nem? Innentől kezdve a szex nem egy önfeledt összeolvadás, egy euforikus öröm, hanem a szorongás melegágya.

Férfiak mondják el, mire gondolnak, min aggódnak, miért nem tudnak teljesíteni az ágyban. A kártyára kattintva a másik oldalon olvashatod a mondatok folytatását.

 

A cikk szerzője Bibók Bea pszichológus, szexuálpszichológus, pár- és szexuálterapeuta. A Babes – Bolyai Tudományegyetem pszichológia szakán végzett, mint pszichológus. A Magyar Családterápiás Egyesület család- és párterápiás képzését követően a Semmelweis Orvostudományi Tudományegyetem posztgraduális képzésén tanult szexuálterápiát. Tagja a Magyar Családterápiás Egyesületnek és a Szexológiai Tudományos társaságnak, valamint a Magyar Szimbólumterápiás Egyesületnek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top