Életmód

Szerelem első szaglásra – ez a megmagyarázhatatlan vonzalom titka

Nem az ideálod, mégis megfogott valami egy férfiban? Biztos lehetsz benne, hogy ehhez a szaglásodnak is köze van! De ha nem tetszik az illata, a legsármosabb férfi sem fog kelleni. Így választanak párt a nők.

Abban a pár másodpercben, amikor eldöntjük, hogy ki tetszik, ki nem, a szagoknak, illatoknak is óriási szerepe van. Nemcsak a férfi fizikumát, szimmetriáját, arcát nézzük meg, hanem használjuk az orrunkat is, és ezen sokszor az ismerkedés sikere is múlhat. 

Szerelem első szaglásra – Ez a megmagyarázhatatlan vonzalom titka

 

A természet az orrunknál fogva vezet minket

Ha úgy vonzódunk egy férfihoz, hogy nem is az ideálunk, de annak még csak a közelében sincs, akkor a köznyelvben a kémiával magyarázzuk a vonzalmunkat, és közelebb állunk a valósághoz, mint gondolnánk. A vonzalomért többek között a feromon felelős, az a kémiai vegyület, aminek hatására minden a feje tetejére állhat rendezett kis életünkben. A feromon a nemi viselkedést befolyásolja, és meghatározza, hogy ki iránt érzünk sokszor megmagyarázhatatlan vonzalmat. 

Voltál már úgy, hogy utánafordultál egy férfinak, csak mert nagyon jó volt az illata? És amikor azt érezted, egyszerűen nem tudsz tovább egy helyiségben lenni valakivel, mert annyira taszított a szaga? A jó illat nem egy reklámfogás: annak a bizonyos kémiának óriási szerepe van az ismerkedés, pártalálás során, ugyanis meghatározza azt, hogy kinek ki tetszik, kihez vonzódik.

Tény, hogy ha túlzásba visszük a parfümhasználatot, elnyomhatjuk vele bőrünk természetes illatát, sőt egy rosszul megválasztott pacsuli egészen rossz irányba is befolyásolhatja a vonzerőnket, miközben egyes illatok viszont előnyünkre lehetnek, és felerősíthetik bőrünk természetes illatát.

Szerelem első szaglásra – Ez a megmagyarázhatatlan vonzalom titka

 

Néhány másodpercen múlik minden 

Mi nők, tudat alatt rendszerint olyan férfiakat választunk magunk mellé, akiknek génállománya erősen eltér a mienktől, ugyanis így lesz a legnagyobb az esély arra, hogy egészséges utódok szülessenek. Az ismerkedés sikere az első néhány másodpercben eldől: megpillantjátok egymást, és amikor a hormonjaitok egymásra találtak, akkor kezditek el érezni a vonzalmat, de mindez olyan gyorsan történik, hogy már csak azt érzed, hogy valakihez eszeveszett módon vonzódsz.

A szaglásunk az oka annak, hogy olyan férfiba is képesek vagyunk beleszeretni, akit egy képen látva figyelemre sem méltatnánk, de ha személyesen találkozunk vele, úgy érezzük, teljesen a hatása alá kerültünk. De bőrünk természetes illata az oka annak is, hogy hiába tetszik valaki külsőleg, mégis azt érezzük, valamiért nincs meg a vonzalom.

 

Még több az izzadásról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top