Életmód

Szépségtrükkök, amikért nem kell megszenvedni

Vannak olyan egyszerű trükkök, amelyek ha beépülnek a mindennapokba, észrevétlenül is megkönnyítik az életed. Mutatunk néhányat.

Szerinted van olyan nő a földkerekségen, akinek nem fontos a szépség? Szerintünk nincs. Épp ezért egészen biztos, hogy az egyik alapvető kérdés mindannyiunknál, hogy hogyan nézünk ki. S bár van egy régi mondás, miszerint a szépségért meg kell szenvedni, mi hisszük, hogy nem eszik olyan forrón a kását. Vagyis az nem kérdés, hogy vállaljuk-e szenvedést, hanem hogy akarjuk-e. Ugyanis számtalan szépségtrükk létezik, amelyeket vétek nem kihasználni, és mégsem okoznak fájdalmat. A bőr- és hajápolás például az egyik legsarkalatosabb feladat a nőknél, és hát ha bevalljuk, ha nem, bizony sok időt és energiát fektetünk abba, hogy a legszebbek legyünk. Hoztunk néhány hatékony, de garantáltan fájdalommentes trükköt, amelyek kapcsán egyetlen kérdés merülhet fel benned ezek után, ami az, hogy melyiket próbáld ki leghamarabb.

  • Ha nem szeretnél karikás szemmel kilépni az utcára, gyorsan vedd elő a hűtőből az uborkát és hasíts két szeletet belőle. Vágd magad hanyatt, csukd be a szemed, és tedd rá az ubikat. Adj magadnak 10 percet nyugalomban. Ha ellazulsz, a szemed is megköszöni a törődést. De hasonlóan hat a zöld tea is. Az a legegyszerűbb, ha beáztatsz 2 zöldtea-filtert, és miután kihűlt, a hűtőben tárolod. Amikor pedig szükséged van rá, csak előkapod őket, és a szemedre rakod az uborkához hasonlóan. Utóbbiból viszont elég az 5 perc is, a hatás nem marad el.
  • A szem a lélek tükre, na meg a csábítás egyik fontos kelléke. Ám ha nincs, ami kiemelje a szemed szépségét, bizony a legszebb arc is veszít vonzerejéből. Az E-vitamin viszont csodákat tehet a szempilláiddal. Ha szeretnél javítani a pillák állapotán, vigyél fel rá a vitaminból. Állítólag a növekedésre is hat, így még csábosabban pisloghatsz majd a kiszemeltekre.
  • Ha a szemedet szeretnéd kihúzni, de nem biztos vonalvezetésed, csak egy celluxra van szükséged és máris megoldódik a problémád. Ragassz fel egy csíkot úgy, hogy épp az elvárt vonalat határolja, majd vezesd mellette a tust vagy szemceruzát.
  • Akkor kívánatos egy nő, ha illatos? Ha ezt vallod, tedd tartóssá a parfümfelhőt magad körül. Csak kenj fel egy kis vazelint a területre, ahová a parfümöt fújod majd, és meglátod, sokkal tovább érzed majd az illatát.
  • A kócos szemöldökkel ki lehet kergetni a világból? Ne hidd, hogy nehéz ügy rendben tartani a szőrszálakat. Csak egy viszonylag puha, persze nem használt fogkefére van szükséged, amit magadnál tartasz, és bármikor megigazíthatod a kuszaságot.
  • Hány embert vettél le a lábáról a mosolyoddal? Nem túl sokat? Talán rád férne egy kis fogfehérítés. A speciális fogkrémek mellett bevetheted a jó öreg szódabikarbónát is. A legegyszerűbb, ha a fogkefédre szórsz belőle, és úgy dörzsölöd vele a fogaidat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top