Életmód

Izgi szépségtrükkök bőrre, hajra

Szereted a mézet? Na és a tojást? Ha igen, jó hírünk van. Ha viszont nem az étrended meghatározó részei, akkor sincs gond. Ugyanis nem kell megenned őket.

Ha nem tudod, mivel kényeztesd az arcod, vagy esetleg úgy érzed, hogy a bőrödnek segítségre van szüksége ahhoz, hogy még szebb legyen, ne légy rest, vedd elő a mézes bödönödet. Szerinted Micimackó miből nyeri a csodás külsejét? Na jó, ez buta vicc, de a majdhogynem varázserejű méz hatékonyságából mit sem von el. Ugyanis ahogyan az belsőleg gyógyír, külsőleg is hasonló, csodás hatása van.

A méz nemcsak tisztítja, hanem puhává teszi a bőrödet, ami nem is csoda, hiszen antibakteriális hatást tulajdonítanak neki. Nincs más dolgod, csak egy evőkanálnyit vigyél fel a megtisztított arcbőrödre. Ha pár csepp citromot is teszel bele, még hatékonyabb a kezelés. Ha nem szereted a ragadós dolgokat, a joghurttal is próbálkozhatsz. Azt is hasonlóan kezeld, vidd fel az arcbőrödre és hagyd, hogy kifejtse a hatását.

A régiek szerint az ember koronája, ékessége a haja, ezáltal sokat elárul mindenkiről, hogy milyen a megjelenése. Mi, nők pedig még többet adunk arra, hogy szép hajkölteményekben pompázzunk – legyen szó egyszerű hétköznapokról, vagy kivételes alkalmakról. A fénytelen, töredezett haj viszont nem lehet az ember éke: ha ilyen a tiéd is, nincs más dolgod, mint tojással ápolni. A nyers tojás ugyanis, a mézhez hasonlóan, csodákra képes. Kend a tojást a hajadra, hagyd rajta 10 percig, majd öblítsd le alaposan. Ha többször is megteszed, garantáltan fényes és egészséges lesz a hajad.

Az öblítést a hajmosások és a kezelések után is vedd komolyan, ugyanis ez a garancia arra, hogy nem maradnak olyan szerek a hajszálakon, amelyek fénytelenné teszik azokat. Arra is vigyázz, hogy ne moss túl sűrűn hajat, mert az egyáltalán nem tesz jót neki. Ha vigyázni szeretnél a szerkezetére, ne gumizd túl szorosra, és ne hordd összekötve sokáig egy időben. A hajformázó praktikák közül is érdemes olyat választani, ami nem roncsolja a hajszálakat. A konty például gyors és elegáns viselet, ha nincs sok időd, és igényesen szeretnél megjelenni, tekerd kontyba a hajkoronád.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top