Életmód

Szendvicsek gyerekeknek – ízletes, ötletes, gyors és menő

Tedd a szendvicseket érdekessé, formálj mesefigurákat, és csalj mosolyt a kicsik arcára! Íme, a vidám reggelik és a menő uzsonnás dobozok titka!

Szinte nincs olyan gyerek, aki ne szeretné a szendvicset, de ha igazi örömet szeretnénk szerezni, akkor vegyük elő kreatív énünket, és engedjük szabadjára a fantáziánkat a reggeli készítésekor!

Vidám béka

Szendvicsek gyerekeknek - ízletes, ötletes, gyors és menő

Ha gyerekünk kevés zöldséget eszik, akkor ez a trükkös béka nagyszerű megoldás lehet, hogy némi vitaminnal gazdagítsuk az étrendet. A legjobb, ha a béka testét rozskenyér adja, a 2 szelet közé tegyünk szalámit és sajtot, vagy kenjük meg pástétommal, a szemeket és a lábakat formázzuk uborkából és olívabogyóból, a száját pedig ketchuppal rajzoljuk meg. Az illat és a látvány együttese biztos, hogy majszolásra fogja ösztönözni a kicsiket!

Kedves bagoly

Szendvicsek gyerekeknek - ízletes, ötletes, gyors és menő

Ha szeretnénk, hogy csemeténk ne csak édességet, de egy kis gyümölcsöt is egyen, de szándékunk eddig mindig zsákutcába torkollt, akkor legyünk cselesek! Kenjünk meg vékonyan mogyorókrémmel egy teljes kiőrlésű kenyérszeletet, és ananász, banán, kivi, áfonya, valamint kesudió felhasználásával formázzunk baglyot a kenyérre! A siker garantált!

Aranyos egérkék

Szendvicsek gyerekeknek - ízletes, ötletes, gyors és menő

Friss jégsalátaágyra helyezzünk egy szelet pástétommal megkent kenyeret, tegyünk rá lapsajtot, és most jöhet a varázslat! Az egérkék elkészítéséhez vágjunk ketté egy főtt tojást, tegyük a kenyérre, a szemeket nagyobb szemű fűszerek adják, a pici orrot sárgarépából, a füleket és a farkincákat pedig szalámiból vagy szintén sárgarépából formázzuk meg.

Édes mackók

Szendvicsek gyerekeknek - ízletes, ötletes, gyors és menő

Az egyik legviccesebb és legaranyosabb szendvics a mackófej szendvics. Ehhez szükségünk lesz egy mackófej formára, amellyel kivágjuk a kívánt formát, majd attól függően, hogy édes vagy sós szendvicset szeretnénk készíteni, kenjük meg a kenyeret. Ha édes falatot készítünk, akkor lehet az alap kakaókrém, az arcocskát pedig egy ugyanolyan, csak kisebb formázóval alakítsuk ki. A száját eperdzsemmel, az orrát és a szemeit pedig kakaókrémmel rajzoljuk meg.

 

Olvass többet a reggeli rutinról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top