Életmód

Praktikus uzsonnás csomagok piknikhez

Egy piknik attól jó, ha sokféle finom és friss étel van körülöttünk, miközben a szabad ég alatt, a napfénybe fordított arccal élvezzük a pillanat örömét. Ahhoz azonban, hogy az ételek frissek maradjanak, jó csomagolásra van szükség, ezért az uzsonnás doboz a piknik alapfelszerelése. Egy vérbeli piknikező azonban nem éri be akármivel: a doboz záródjon jól, tartsa a hideget és meleget, és az sem mindegy, hogy néz ki!

 

Ha komolyan veszed magad, akkor nem indulsz el piknikezni egy válladra dobott pokróccal és egy szalvétába csomagolt párizsis zsemlével a zsebedben. Ennek az időtöltésnek a savát-borsát ugyanis éppen a körítés adja meg: a megfelelő előkészület, a gondos csomagolás, az igényes felszerelés éppúgy része, mint a jó idő és a kellemes társaság. Alapfelszerelés például a megfelelő uzsonnás doboz – most ezekből gyűjtöttünk össze néhány különlegesebb példányt.

Komfort egy kis dobozba zárva

Ezt az uzsonnás dobozt nem kifejezetten szabadtéri használatra tervezték, hanem inkább irodába járó dolgozóknak, de egy májusi pikniken is jó hasznát veheti a gazdája: a doboz ugyanis kis asztalkává hajtható ki, és így a vadon közepén is kulturáltan fogyasztható el a étel.

Praktikus uzsonnás csomagok családi kirándulásra

Adhatsz neki hideged, meleget is

A Sunflower (napraforgó) elnevezésű uzsonnás doboz valamennyi közt a legmodernebb: nem csupán a dizájn, de a műszaki tartalom is kimagasló ennél a készüléknél. A legjobb benne az, hogy a kihajtható, virágra hasonlító elektromos micsodák segítségével mindegyik doboz hűthető és fűthető is külön-külön – tehát az egyikbe például jégkrémet tehetünk, míg a másikban a csirkeragut tarthatjuk melegen. A dobozkák oldalán egy hőmérő is van, és amikor kihajtjuk őket, az elektromos kapcsolat megszakad, így azonnal fogyasztható belőle az elemózsia. Ha napelem is járna a szerkezethez, akkor tényleg bárhol, bármilyen étel mindig friss maradna benne, ami egy hosszú túrán is például kifejezetten hasznos dolog, de sajnos erre nem gondoltak a tervezők, és gyárilag csak hálózatról vagy autó szivargyújtójáról üzemel. Napelemes feltöltőt viszont külön lehet vásárolni hozzá…

Megnézem
Összes kép (1)

Batyu hamuba’ sült pogácsának

Az elemózsiás batyu újragondolt változatával biztosan sztár lesz a gyereked a tízórai szünetben, de ha kirándulni indultok, akkor is hasznos és praktikus ez a megoldás.

Praktikus uzsonnás csomagok családi kirándulásra

Feszes és helytakarékos csomagolás

Ebben a tárolóban az a jó, hogy kiküszöböli a hagyományos uzsonnás doboznak azt a rossz tulajdonságát, hogy akkor is nagy helyet foglal el, ha csak egy szelet csokit teszünk bele. A rugalmas tető feszes bőrként simul rá a doboz tartalmára, így zötykölődésmentesen csomagolható a piknikre szánt szendvics, és egyúttal helytakarékos is ez a megoldás.

Praktikus uzsonnás csomagok családi kirándulásra

Terülj, terülj asztalkám!

Ismét egy kihajtható dobozka: ez azonban inkább terítőként szolgál, mert a kihajtott fülek nem merevek, mivel gumiból vannak. Cserébe viszont könnyen tisztítható.

Praktikus uzsonnás csomagok családi kirándulásra

Villantós uzsonnás doboz kisfiúknak

Ez pedig csak egy egyszerű doboz. De melyik kisfiú ne vinné a suliba szívesebben egy ilyenben a tízórait? 

Praktikus uzsonnás csomagok családi kirándulásra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top