Életmód

Így vedd kezedbe az életed irányítását!

Ütős életvezetési tanácsok egy – iraki és afganisztáni hadszintért megjárt – elit katonától.

Gyakran “leterít” a stressz? Már előre cidrizel, nehogy beüssön egy válságszitu, akár odahaza, akár a munkahelyeden? Változtass az életeden a gerillaharc és a terrorellenes hadviselés szakértője, Porkoláb Imre dandártábornok segítségével! Most megosztjuk veled a Sandhursti Királyi Katonai Akadémiát megjárt elit katona – aki jelenleg a NATO stratégiai parancsnokának képviselőjeként a Pentagonban dolgozik – rendkívüli helyzetekben szerzett vezetési tapasztalatait, melyeket simán beépíthetsz a mindennapjaidba. A Szolgálj, hogy vezethess! című könyvéből szemezgettünk:

3-2-1, dönts végre!

“A döntéshozatal – sok más tulajdonsághoz hasonlóan – fejleszthető, ezért folyamatosan gyakorolnod kell. Minél veszélyesebb helyzetekbe keveredsz, annál jobban hozzászoksz ahhoz, hogy a pánikzónában vagy a kritikus problémákkal szembesülve is képes leszel döntéseket hozni.”

Így néz ki a tökéletes esti szépségrituálé

Szemtől-szembe a nehézségekkel

“A váratlan helyzetek arra kényszerítenek, hogy még intenzívebben keresd a megoldást és fókuszálj. A mentális kontroll fejlesztésével pedig megtanulod kizárni a zavaró tényezőket.”

“Az élet nem egy feladatlista, ahol beikszeled a diplomákat és végrehajtod a tennivalókat. Bár számos nehézséggel és kihívással szembesülsz, de, hogy mire jutsz, az csak attól függ, hogyan nézel szembe vele. Járj sikerrel vagy maradj alul – a cselekedeteid önmagukért beszélnek.”

Gyúrj a kitartásra!

“A semmittevés helyett aktív mozgásra kell törekedned a nap túlnyomó többségében, és a szokásmintáid átalakításával, apró lépések megtételével nagyon komoly pozitív változásokat érhetsz el az életedben, hosszú távon! A kihívások tudatos és rendszeres vállalásával és saját határaid feltérképezésével egy nagyon fontos képességet fejleszthetsz ki magadban: a kitartást. Kitartásra pedig mind a magánéletedben, mind pedig a munkádban szükséged van, annak érdekében, hogy sikereket érj el.”

Így néz ki a tökéletes esti szépségrituálé

Építő kalandok

“Szükséged van a felfedező mentalitásra és a kalandok tudatos integrálására az életben ahhoz, hogy fejlődni tudj. A fejlődés iránti vágy pedig lételemed kell, hogy legyen.”

“A veszélyes képzéshez hasonló kalandok komoly felkészültséget követelnek meg, és igazi kritikus helyzetekben tesznek próbára, ezért kiválóan alkalmasak arra, hogy felmérd a képességeidet.”

“Aki vagabonding szemlélettel él, úgy tervezi az életét, hogy évente legalább egyszer útnak induljon és legalább egy hónapot eltöltsön olyan környezetben, ami újszerű és kihívást jelent a megszokotthoz képest. Ez a fajta életmód segít újra felfedezni önmagadat, tisztázni, mire is vágysz pontosan, és az élet számos kihívását is sokkal jobban képes leszel kezelni azt követően, hogy feltöltődsz új élményekkel.”

Így néz ki a tökéletes esti szépségrituálé

Önkontroll, rulez!

“Minden tevékenység közben fontos a koncentráció, és ha sikerül kirekesztened a mindennapi frusztrációkat és a zavaró körülményeket, kiiktatod azokat a tényezőket, amelyeket nem tudsz befolyásolni. Ilyenkor érzed, hogy kézben tartod a dolgokat és kontrollálni tudod önmagadat és a cselekedeteidet.”

“Szükség van arra, hogy időt tölts a komfortzónán kívül, mivel egyre több területen fejlődsz és szerzel tapasztalatot és jártasságot, így a korábban kihívást jelentő problémák megoldása már csak ujjgyakorlat lesz számodra. Arra is szükséged van, hogy megtapasztald: meddig merészkedhetsz.”

Így néz ki a tökéletes esti szépségrituálé

Olvass még a témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top