Életmód

Páros jóga a szerelemért – Így mélyítsd el a kapcsolatotokat!

A páros jóga segíti a bizalom elmélyülését, növeli az empátiát, és gyógyító hatással van a lelketekre. Vágjatok bele együtt, jógázz a pároddal!

A jóga mindkettőtök testét formálja, a gyakorlatok közben pedig segítitek egymást, és az egymásra hangolódásnak a hálószobában és a hétköznapokban is meglesz a gyümölcse!

Páros jóga a szerelemért – Így mélyítsd el a kapcsolatotokat!

 

Segít a jelenben lenni

Mivel a páros jóga során nemcsak magadra, hanem a párodra és a pózok helyes kivitelezésére is figyelned kell, abszolút a jelenben kell lenned. Ha elkalandozik a gondolatotok, biztos, hogy azonnal észre fogjátok venni mind a ketten, így ez a jógatípus nemcsak nagyon hatékony mozgásforma, de kiváló meditációs gyakorlat is egyben. A páros jóga remek eszköz arra, hogy kiszálljatok egy kis időre a mindennapi mókuskerékből.

Fenntartja a külső-belső egyensúlyt

Ha partnereddel mész jógaórára, nem elhanyagolható szempont, hogy könnyebben elvégezhetitek a gyakorlatokat. Az ászanák helyes kivitelezése segítséggel könnyebb, mert mindig van egy külső kontrollunk a belső érzetünkhöz képest: előfordulhat, hogy nem azt csináljuk, amit éppen kellene, miközben azt gondoljuk, tökéletesen kivitelezzük, és tartjuk a pózt. A külső kontroll miatt a páros jóga során érvényesül a jóga egyik alapelve, vagyis a torzításmentes megismerés.

Növeli a teljesítményt

A párod, akár egy nyújtó, akár egy erőpozíció tökéletes elvégzésében is segíthet. Könnyebben kitarthatod a pózt, a helyes tartásnak köszönhetően pedig jobban érezheted a hatását, így tolva ki saját határaidat. A páros jóga során képesek leszünk arra is, amire egyedül nem, és egymás segítése, valamint a közös sikerélmények erős összekovácsoló erőt jelenthetnek.

Építi a bizalmat, egymásra hangol

A páros jóga amellett, hogy segít a belső és a külső figyelmet összhangba hozni, bizalmat is épít. Megtehetjük azt, hogy átengedjük partnerünknek az irányítást, ami lelkünkre is gyógyító hatással lehet, és kialakul az egyensúly érzése. Mivel a gyakorlatok közben sok az érintés, az intim közelség, és egymásra vagytok utalva, ezért a páros jóga bizalomépítő, türelmet, empátiát és alkalmazkodást fejlesztő funkciója miatt tökéletes kapcsolaterősítő mozgásforma. 

 

Olvass még jógáról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top