Életmód

Orális szex – tabuk nélkül

Még mindig, a huszonegyedik század elején is vita kerekedik a témáról: orális szex. Egyesek nagyon kedvelik, mások meg ki nem állhatják. Valahogy a férfiak jobban rajta vannak. Vajon miért is?

Történeti háttér, némi jogi szakzsargonnal

Fajtalankodás. Ismerős ez a szó? Gyakran olvashattuk az újságok híradásaiban, a rendőrségi hírek között. Bevallom, sokáig nem is értettem, mit jelent a szó, vajon mit is vétett az egyik a másikkal, amikor fajtalankodott. Aztán megkérdeztem egy ügyészt, és meglepődtem: a fajtalankodás szó alatt az orális szexet érti a jog. Azaz a jog megalkotói (valamikor, amikor a szót kitalálták) az orális szexet az emberi fajhoz méltatlannak tartották.

Orális szex - tabuk nélkül

Pedig úgy gondolom, az ember nem sok újat tud kitalálni a szexben. Úgyszólván semmit. Már mindent kitaláltak az őseink, akár több ezer éve is, csak az adott kor szellemiségén, filozófiáján, életszemléletén, hitén múlott, hogy mikor mennyit engedélyeztek ebből az embereknek. Az ókorban dőzsöltek, a középkorban, Európában bezárkóztak, Indiában pedig új szexkultúra termett (Anangaranga).

Orális szex - tabuk nélkül

A pornó elterjesztette

A beáradó pornó végül is napjainkra teljesen elterjesztette és elfogadtatta az orális szexet. Sőt! Talán el is tolta az eredeti helyéről. Ha valaki a pornóból veszi alapvető szexkultúra-ismereteit, akkor jogosan hiszi azt, hogy a férfiak orális kényeztetése a kézfogással egyenrangú alaphelyzet. Ez persze túlzás, de a pornófilm műfaja is az.

Orális szex - tabuk nélkül

A pornó fő fogyasztói természetesen a férfiak. Azért természetes ez, mivel ők elsősorban vizuális ingerekre reagálnak, számukra sokkal fontosabb a látvány, mint a nőknek. A nők kevésbé rajonganak ezért a műfajért, pedig lehet tanulni is belőle. A férfiak a filmek alapján egyre jobban elvárták a nőktől az orális kényeztetést, de ők maguk is eltanulták azokat a kényeztető fogásokat, melyekkel partnereiket csúcsra tudták járatni, szájjal.

Orális szex - tabuk nélkül

Orális kéj férfiaknak és nőknek

Ha egy nő szájjal elégíti ki férfi partnerét, akkor azt fellációnak nevezzük. Ebben a játékban nem a kéj az igazi cél, azaz nem a magömlés kicsiholása a partnerből, hanem a folyamat maga, hogy minél kéjesebb, minél élvezetesebb legyen. Sokan a fagylalt nyalogatásához hasonlítják, pedig itt éppen nem a hideg, hanem a meleg a vonzó. Ennek érdekében rafinált nők meleg teát vesznek a szájukba előtte, vagy mentalevelet rágogatnak, hogy kissé zsibbasztó hatásával tovább fokozzák a partner kéjes érzését. A meleg ajkak, a szabályozható száj a fürge és ügyes nyelvvel – könnyen hihető, hogy nagyobb élmény egy férfinak, mint maga a hüvely. Olyan ez, mintha a nemi szerv külön életre kelne.

Az orális szexet szigorúan tilos erőltetni! Mégis megteszik sokan. Szép számmal vannak olyan férfiak is, akik ettől teszik függővé, hogy partnerükkel együtt maradnak-e. Elvárás ugyan lehet, de kényszer nem.

Orális szex - tabuk nélkül

A másik kérdés, hogy lenyeli-e az ondót, vagy sem… Mármint a hölgy… Szerintem ez ízlés kérdése. A férfiak itt is a pornóra hivatkoznak, de ha bárki figyelmesen megnézi ezeket a filmeket, ott bizony a hölgyek nagyon finoman a nyálukkal együtt kieresztik a szájukon… Nem nyelik le!
Mégis, egyeseknek a szerelem fokának jelzője ez, s ha senki ízlésével nem ellenkezik, legyen úgy! Akkor viszont a férfiak gondoskodjanak a saját ízükről: egy-két órával a randi előtt elfogyasztott ananászlé a férfi testnedveit is megédesíti, míg a dohányos férfié nem lesz vonzó.

A nők orális kényeztetését kunnilingvusnak hívjuk. Teljesen érthető, ha egy nő a szex ilyen módját kedveli, hiszen minden idegvégződés a csiklóban van olyannyira, hogy szegény hüvelybe semennyi sem jutott belőle. Mégis, minden nő konokul a hüvelyében szeretné megélni az orgazmust, miközben ugyanez a csiklónál és környékén sokkal könnyebb. Ha egy férfi igazán ügyes, nem finnyás, és megtanul a nők testének ezen részével is játszani, mint egy finom hangszeren, hálás partnerre talál.

Orális szex - tabuk nélkül

Vannak szabályok és divatok?

Egészen biztos, hogy a szőrtelenítés divatja az orális szex elterjedésének is köszönhető. Talán higiéniai okokból is, de még inkább a látvány miatt. Arról persze nem szabad megfeledkezni, hogy ízlések és pofonok különbözők, tehát még ma is vannak olyan férfiak, akik rajonganak a dús muffokért és őzikelábakért… Maga a tisztaság, a higiénia is divat lett, tehát bátrabbak lehetnek az emberek a szexben. Az orális szexnél ugyanis a tisztaság alapfeltétel.

Orális szex - tabuk nélkül

Ma az orális szex ismerete, gyakorlása és elfogadása a szexuális kultúra egyik alapja, ráadásul korosztálytól független. Bizony, hiába korholnak engem is a negyven vagy ötven fölöttiek, akik válás után párválasztási korba kerültek,– ilyen ismeret nélkül hátrányban vannak. Itt is, ebben is haladni kell a korral. De mindez csak úgy jó, ha nem szolgáltatás, hanem élvezetes.

Sz. Mikus Edit

újságíró-szexológus

edit@szmikus.hu

honlap »

 

 

Könyvajánló Orális szex tabuk nélkül
Tippek és technikák, avagy mit élvez és mit érez a nő és a férfi
Az orális szex tabuk nélküli tárgyalása mindenképpen szükséges, hiszen a szexuális szabadságunk ellenére még mindig túl keveset tudunk és beszélünk arról, hogy mit és hogyan szeret a másik fél.
A nő és a férfi két külön világ, mást élveznek és máshogyan, de hogyan? Nem jött-e el az ideje végre annak, hogy azt kapjuk, amire vágyunk, és olyasvalamit nyújtsunk, amire a kedvesünk is szakadatlanul vágyni fog?!

Ez a könyv nem nevezhető kézikönyvnek – hiszen a teljesség igénye nélkül íródott –, nem is anatómiai szakkönyv, még csak nem is szaftos feladatgyűjtemény. Inkább olyan szembecsukós, érzéki, tapinthatóan erotikus, megindító és gerjesztő, az érzelmeket is érintő, néhol filozofikus tanulmány, amely mindenkit ott és annyira fog meg, ahol csak tud, elsősorban mindenképpen az alsó fertályon.

Kiadó: LPI Produkciós Iroda Kft.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top