Életmód

Nyaralás előtt kis odafigyeléssel minden simábban megy

Jön a nyár, amivel végre eljön a jól megérdemelt nyaralás is. Sok család életében ez a felhőtlen kikapcsolódás mellett sok stresszel is járhat. Ahhoz, hogy minden simán menjen, már a nyaralás előkészületeit is alaposan át kell gondolni, amihez rengeteg dolgot kell fejben tartani. Azonban, ha pár dologra odafigyelünk, megkímélhetjük magunkat pár bosszús pillanattól.

A családi nyaralás talán legproblémásabb része az indulással és az utazással kezdődik. Vajon mindent bepakoltunk-e? Minden befér-e a bőröndbe és a kocsiba? Nehogy otthon maradjon a kedvenc ruhánk! Mi van, ha útközben jut eszünkbe valami, amire nem is gondoltunk? Lássuk, milyen előkészületeket kell megtennünk, hogy problémamentes legyen az elindulás:

Nyaralás előtt kis odafigyeléssel minden simábban megy

Tervezzük meg az útvonalat:

Habár tudjuk, hova és melyik útvonalon megyünk, legtöbbször nem tervezzük meg hányszor és mennyi időre fogunk megállni, pihenni. A be nem tervezett kis pihenők felboríthatják az odautat, és máris késéssel érkezhetünk meg, ami újabb bosszúságot okozhat nekünk. A torlódásokat és dugókat ugyan nem tudjuk előre kiszámítani, de azzal, ha megtervezzük hol, mennyi időt pihenünk, kevésbé boríthatjuk fel a napi programunkat.

Gondoljuk át, mi kellhet az autóba:

Vegyük sorra, mi mindenre lehet szükségünk útközben: takaró, víz, kispárna, enni-innivaló. Ez főleg a kisgyerekes családok életében kulcsfontosságú. Teljesen kiszámíthatatlan, mikor és hol lesz éhes a család legfiatalabb tagja. Gondoljuk át, milyen étellel és itallal készüljünk, amit frissen tudunk fogyasztani, de közben mindenki ízlésének is megfelel. Pakoljuk kis hűtőtáskába a nassolnivalót, ezzel még tovább megőrizhetjük az ételek frissességét.

Találjuk ki, mit csináljunk útközben:

Nemcsak az fontos, hogy mivel töltjük az időt nyaralás alatt, de az is, hogy jól érezzük magunkat útközben. A szülőknek is könnyebb, ha a gyerek is jól érzi magát az út alatt. Ha nem szeretnénk tablettel vagy telefonnal lekötni a gyerek figyelmét, játszhatunk közösen szó- és memóriajátékokat. A közös játékkal megalapozhatjuk a jókedvet a nyaraláshoz, és gyorsabban fog telni az autóban eltöltött idő is.

Készítsük fel az autót is az útra

Minden gondos előkészület azonban hiábavaló lehet, ha az autónk éppen a várva-várt nyaralás előtt mondja fel a szolgálatot, vagy ami még rosszabb, utazás közben hagy ott minket az út szélén. Ezért mindenképpen ellenőrizzük az autót is indulás előtt, kívül-belül, hogy minden tökéletesen működjön. De akár már az utazás előtt gondoskodunk az autó állapotáról, ha minőségi üzemanyagot tankolunk: megkímélhetjük az autómotort a lerakódásoktól, amelyek hosszú távon károsíthatják az alkatrészeket. A minőségi üzemanyag nemcsak a motor optimális működésében, hanem a nagyobb teljesítménynek köszönhetően a vezetési élmény tökéletesítésében is segíthet.

“Az új, Dynaflex technológiával továbbfejlesztett Shell V-Power üzemanyagok nemcsak a motor állapotát javíthatják, hanem az üzemanyagból kinyerhető energia maximalizálásához is hozzájárulhatnak, ezáltal hatékonyabbá téve őket, hogy vásárlóink gondtalanul élvezhessék utazásaikat. Hiszek abban, hogy nemcsak az számít hová megyünk, hanem az is, hogyan jutunk el oda” – mondta Juhász Péter a Shell Hungary magyarországi értékesítési menedzsere.

További információ >>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top