Életmód

10 sportos Instagram-profil, amelyeket érdemes követni, ha fogyni akarsz

Túlsúllyal is meg lehet csinálni a legbonyolultabb jógapózt, vagy olyan sziklákat is meg lehet mászni, amelyekről sose hinné az ember, hogy alkalmas mászófalnak. 10 inspiráló sportfanatikus, akiket érdemes követni.

Mindig halljuk, olvassuk a hozzáértőktől, hogy mozogjunk többet, mert az a testünknek és lelkünknek is jót tesz, amit egy legyintéssel el is intézünk, hogy persze, jó lenne. Ha lenne időnk, lenne pénzünk, sütne a nap, nincs cipőnk, és különben is bénán áll rajtunk a jóganadrág. Én személy szerint például jelenleg úgy érzem, hogy már egybenőttem a kanapéval, igaz, most igazoltan nincs napi edzéstervem, egy háromhetes újszülött mellett nem kezdhetek még ugrabugrába. De eljön az én időm, már csak újabb három hét, és én is csatlakozhatok azokhoz, akik minden vasárnap este megfogadják, hogy hétfőtől most már aztán elkezdik becsülettel az edzéseket minden nap.

Nem kell megállni a fogadkozásoknál, merítsünk erőt inkább másokból! Példaképek ezek a hétköznapi hősök, akik az Instagramra posztolják az edzéseiket, kihívást jelentenek, motiválnak és inspirálnak. Ha minden nap megnézzük, milyen edzős képek jelennek meg ezeken az Instagram-profilokon, akkor biztos nem tudunk a fenekünkön ülni tovább.

1. Krystal Cantu

10 Instagram profil, amitől most azonnal mozogni akarsz

Egy autóbaleset után kellett Krystal Cantu jobb karját amputálni, ami után ő olyannyira nem hagyta el magát, hogy atléta vált belőle. Az Instagramon mutatja meg a CrossFit-edzéseket, amiket napról napra végez. Van itt minden: súlyemelés, motivációs képek és szerelem. Abszolút példakép a kitartásban és abban, hogy csak elhatározás kérdése, hogy mire vagyunk képesek.

2. My Name is Jessamyn

10 Instagram profil, amitől most azonnal mozogni akarsz

Személyes kedvencem Jessamyn profilja, aki “nem a méret a lényeg” hashtaggel arra buzdít mindenkit, hogy kezdjen el jógázni, akármekkora is a feneke. Mivel én magam is gyakorlott nagy fenekű nőként létezem a világban, így különösen szimpatikus, ahogy Jessamyn a képein hatalmas mosollyal a legkitekertebb jógapózokat is simán meg tudja csinálni. 

3. Patrick Beach

10 Instagram profil, amitől most azonnal mozogni akarsz

Patrick jó pasi. A szakálla lenyűgöző. Menő a haja. A tetoválását nem lehet nem szeretni. Ráadásul van egy cuki cicája. Na jó, azért is érdemes követni, mert bámulatos, ahogy jógázik. De a szakálla nélkül nem került volna be a válogatásba.

4. Alex Honnold

10 Instagram profil, amitől most azonnal mozogni akarsz

A teljesen őrült ember, aki megmászhatatlan sziklákat mászik meg. Végtelenül szimpatikus arc, keresi és meg is találja a leglehetetlenebb, nem embernek való helyszíneket, ahol bizonyíthatja azt, hogy korlátok márpedig nincsenek az ember számára. 

5. Shauna Harrison

10 Instagram profil, amitől most azonnal mozogni akarsz

Kemény csaj, aki olyan gyakorlatokat mutat a profilján, amiket ha utánacsinálunk, akkor hamar kipurcanva találjuk magunkat a szőnyegünkön. De ha elég kitartóak vagyunk, és megfogadjuk a tanácsait és követjük az útmutatásait, akár még formálhatjuk is a testünket. Minden napra mutat egy gyakorlatot, amit csupán le kell utánoznunk. Teljesen esélytelen, hogy bármelyiket meg tudjam valósítani, de inspiráló képeket posztol, az biztos.

6. Yogo girls

10 Instagram profil, amitől most azonnal mozogni akarsz

A gravitáció megszűnik létezni ezeken a fotókon. Számtalan jógás képet láthatunk a legkülönbözőbb helyszíneken olyan emberekről, akik bárhol és akárhol épp egyensúlygyakorlatokat végeznek. Tényleg bárhol: van itt biciklin, autón, bútoron jógázós fotó is. Lenyűgözőek.

7. Nike

10 Instagram profil, amitől most azonnal mozogni akarsz

A Nike profilján nem tömény önreklámmal találkozunk, és ezért nagyon szeretjük őket. A világ minden tájáról sportoló embereket láthatunk a fotóikon, futnak, úsznak, kosaraznak… egyszerűen mozognak. A képekről nem a Nike-pipa tolakodik az arcunkba, hanem tényleg a mozgás örömét látjuk rajtuk.

8. Picky Bars

10 Instagram profil, amitől most azonnal mozogni akarsz

Kaland, természet, gyönyörű vidékek, ahol az emberek mi mást is csinálnának, mint sportolnak. A szabadidőt ők mozgással töltik fel értelemmel, méghozzá olyan helyszíneken, amiket mozgás nélkül is szájtátva nézünk. 

9. REI

10 Instagram profil, amitől most azonnal mozogni akarsz

Ha pedig szép tájakon sportolásról van szó, akkor a REI profilját sem hagyhatjuk ki a sorból. Náluk sem tudni, hogy most a szépséges természetet kell néznünk a képeken vagy a sportoló embereket. Mindenesetre az biztos, hogy a fotók láttán sokkal kényelmetlenebb az a kanapé a fenekünk alatt, és hirtelen ugrálni támad kedvünk, lehetőleg egy hegy tetején.

10. T-Stunning Spidey

10 Instagram profil, amitől most azonnal mozogni akarsz

Tyler Scott Hoover egy igazi sztár, aki Pókember-jelmezben breaktáncol az utcákon. Ha nem a táncért, akkor a pókemberes garázdálkodásáért mindenképp érdemes bekövetni a profilját, és eltanulni tőle, hogyan vállaljuk fel ország-világ előtt a saját mániáinkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top