Megmutatta a meztelen testét a mellrákos nő

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Megdöbbentő fotókat tett fel az internetre egy mellrákos nő. Szerette volna megmutatni, mi történt a testével a műtétje után. Sokan felháborodtak rajta, de ő csak szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy a nők figyeljenek az egészségükre.
2017. 01. 08. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Beth Whaanga, csinos, szőke, ausztrál nő, aki több műtéten esett át – mellrákja volt. A Faceboookra töltötte fel magáról ezeket a képeket: egyet ruhában, egyet pedig ruha nélkül. Figyelmeztette az ismerőseit, hogy meztelenül van a képen, ugyanakkor a szexualitáshoz semmi köze nincsen. „A fotók azt üzenik, figyeljetek magatokra, az egészségetekre!”

„Minden nap elmész emberek mellett, normálisnak tűnnek, de a ruha alatt a testük már mást sugall” – írta a piros ruhás képe alá a fiatal nő.

fotó: Nadia Masot
Fotó: Nadia Masot

Aztán feltette ezt a képet magáról – ruha nélkül. „Elsőre sokkoló volt nekem is látni, milyen lett a testem a betegség után, de aztán rájöttem, a hegek valójában azt jelentik, élek” – tette hozzá Beth. A fényképet kis magyarázatokkal is ellátta, minden egyes heg és elváltozás mellé odaírta, minek a következménye. Például a combján a bőr a gyors fogyás miatt ilyen, a mellén pedig a műtéti hegek.

fotó: Nadia Masot
Fotó: Nadia Masot


Sok facebookozó barátja felháborodott, és többen törölték az ismerősei közül. Beth szerint egyszerűen csak nem értették meg az üzenetet, amelynek a lényege pont az, hogy felhívja a figyelmet a mellrákra és arra, hogy figyeljenek magukra a nők.

Címkék: fotó mellrák internet
Olvass tovább

Hozzászólások

calealenta 2014-02-14 01:04

HataMari, nekem is inkább egy oktatóképnek tűnik, hogy ha már megvan a baj, akkor ne ijedjünk meg, ha ilyenek történnek (pl kifogy a beteg ember a bőréből a kemó miatt, hullani fog a haja, vagy leoperálják a mellszövetet - utóbbi egy másik fotósorozatot is megihletett, meg nem mondom, ki készítette, de ugyanígy arról szólt, hogy mellrák elleni műtét után szerepeltek rajta nők műtéti hegekkel, visszatetovált mellbimbóval stb).
Felháborodni nem tudom, miért kell ezen. Max az benne a kiborító, hogy ilyen retek betegségek vannak, amik alattomosan elüldögélnek a szervezetben, aztán hopp, mire kiderülnek, már nagy a baj. Ez tényleg nagy szemétség az élettől. Pláne, hogy a rák különösen ilyen, mondják, hogy pszichés, van rá ötszáz gyógyszer, sugárzás, végső esetben kiműtik - és tessék, nekem volt olyan - szakmai - ismerősöm, akit műtöttek, kemóztak, és már nem él:(
De, hogy ne lehessen egy beteg emberről ilyen képet csinálni, akár oktatási célzattal? Mert? Ez nem polgárpukkasztás, nem idegesítő jaszkarizás, nem óvodás feltűnősködés (bár nagyon odafigyelek arra, hogy ne fikázzak és ítélkezzek gombnyomásra).

liat 2014-02-13 21:25

pl. havonkenti onvizsgalattal. rendszeres orvosi vizsgalattal.

 

es ha mar valami gyanus, akkor ne legyen fontosabb a nyaralas, a szuletesnap, a karacsony stb....mint a 32 eve baratnomnek ezelott 25 evvel...mert ejjj..raerunk arra meg. :( kevesebb mint 1 ev mulva temettuk. 7 eves kisfiut hagyott hatra. 

HataMari 2014-02-13 20:23

Ezekkel a kepekkel szamomra nem uzeni azt, hogy figyeljenek a nok az egeszsegukre. Ha valaki meg tudna mondani,hogyan kerulheto el a mellrak, akkor azert a legtobb no igyekezne figyelni arra,hogy el is kerulje. De ma meg senki nem tudja megmondani, hogyan is kene jol figyelni az egeszsegre ahhoz,hogy ne legyen az ember lanyanak/fianak rakos megbetegedese. Arra jo a foto (szerintem!!!), hogy megmutassa,mire is szamitson valaki,ha eppen megkapja a pozitiv diagnozisat a mellrakjarol. Ennyi.

liat 2014-02-13 18:17

semmi felhaboritot nem latok ebben.

 

csak a tokeletes, plasztikazott testeket bamulhatjak az emberek?

 

ez a test barkivel megeshet. szerintem meg egeszen jo allapotban van.

 

az oregedest se nezik szivesen...pedig az is megesik a szerencsesebbekkel.

 

szoval nem baj, ha valaki tukrot tart elenk.

felicienne 2014-02-13 15:21

5 perc hirnev mindenkinek jar.

Szerintem ebben a tortenetben (is) a betegseg csak masodlagos. Apropo a minnel nagyobb nyilvanossagra. 

doublelayer 2014-02-13 15:14

Bátor! Azok akik emiatt törölték nem voltak igazi barátok. Ne sajnálja őket. Szerintem őszinte megnyilvánulás és hatalmas bátorság kell ehhez! Köszönjük meg inkább!

Nők Lapja Cafe 2014-02-13 15:14

Megdöbbentő fotókat tett fel az internetre egy mellrákos nő. Szerette volna megmutatni, mi történt a testével a műtétje után. Sokan felháborodtak rajta, de ő csak szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy a nők figyeljenek az egészségükre.

Nők Lapja Café: Megmutatta a meztelen testét a mellrákos nő