Életmód

Lendületbe hozott a foci-Eb? 10 ok, amiért érdemes fociznod!

Kelj fel a kanapéról és rúgj labdába te is! Tested formálására, egészséged megóvására az egyik legjobb megoldás a foci. Íme, 10 nyomós érv, hogy miért jó, ha focizol!

Felejtsd el azt, hogy a foci férfiaknak való! Remek csapatépítő, ráadásul úgy formálhatod át a testedet, hogy közben barátságokat is építhetsz!

 

Lendületbe hozott a foci EB? 10 ok, amiért érdemes fociznod!

Szép idomok

Ha szép, formás lábakra és kerek fenékre vágysz, akkor itt az ideje elkezdened focizni! A futball remekül szálkásítja a láb izmait, kerekké varázsolja a popsit, és mivel csapatjátékról van szó, az edzések sem fognak olyan megerőltetőnek tűnni, mint például egy edzőteremben.

Jobb reflexek

Mivel a foci azon sportágak egyike, amelyhez elengedhetetlen a jó helyzetfelismerés és az azonnali reagálás, így ha még az elején nem is tudod felvenni a tempót, hamar motivált leszel abban, hogy felpörögj. Egy általad kivitelezett jó passz, egy bravúros csel, és pláne egy gól kiváló ösztönzők lehetnek számodra is, a jobb reflexeket pedig az élet egyéb területein is hasznosíthatod!

Kardiomozgás

A foci nemcsak a lábakra és a fenékre vannak jó hatással, hanem egész testünkre. A sok futás miatt az edzések és a meccsek alatt a kardiomozgást is kipipálhatod, ráadásul úgy, hogy közben nem kell számolnod a monotonitással sem.

Lendületbe hozott a foci EB? 10 ok, amiért érdemes fociznod!

Szíved védelmére

A fociedzések nem azoknak valók, akik gyaloggaloppra számítanak! Az meccseken az intenzív mozgás növeli a pulzusszámot, fokozza a vérkeringést, így edzi a szíved és tartja karban a vérereket. Ha mozgásformának a focit választod, azzal te magad is sokat tehetsz a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséért!

Depresszió ellen

A mozgás általában jót tesz, ha depresszív alkat vagy, azonban a focimeccsek közben termelődő adrenalin és az egészséges versenyszellem még abban is segít, hogy boldogsághormonok szabaduljanak fel. A csapattársak és a közös sikerek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy mosolyra húzódjon a szád!

Lendületbe hozott a foci EB? 10 ok, amiért érdemes fociznod!

Állóképesség növelésére

Ha már egy kis sétától vagy a sorban állástól is elfáradsz, itt az ideje elkezdened komolyabban odafigyelned a testedre és az egészségedre! A foci remek eszköz arra, hogy szó szerint játszva növeld az állóképességedet és a teljesítményedet.

Cukorbetegség, csontritkulás ellen

A rendszeres mozgás, így a rendszeres fociedzések is hozzájárulnak különböző betegségek kialakulásának megelőzésében, mint amilyen a csontritkulás, valamint az egyre nagyobb számban előforduló cukorbetegség. Heti két aktív futballmeccsel máris sokat tettél egészséged megóvásáért és csontjaid tömegének növeléséért.

Stressz ellen

A stressz okozta betegségek mára népbetegséggé váltak, így ha az ingerküszöböd alacsony, itt az ideje labdába rúgnod! Ha nem vezeted le a napközben felgyülemlett feszültséget, az könnyen a saját egészséged és a környezeted idegsejtjeinek rovására mehet. Foci közben az agyad kikapcsol, a tested jólesően elfárad, így az edzés, meccs végére a stressz is tovaszáll.

Lendületbe hozott a foci EB? 10 ok, amiért érdemes fociznod!

Mentális egészség fenntartására

A csapatjátéknak és a sok mozgásnak köszönhetően a foci hozzájárul a kiegyensúlyozottabb életvitelhez, egy győztes meccs után érzett siker pedig segít abban, hogy a mindennapi megpróbáltatásokat is könnyebben vedd.

Jobb egyensúlyérzék

A foci nemcsak alaposan átmozgat, formálja a testedet, és a fejleszti a reflexeidet, hanem az egyensúlyérzékedre is jó hatással van. Mondhatni, hogy nemcsak a lelki egyensúly, hanem a testi egyensúly megtartásában is kiváló segítség a foci, így edzés után a magassarkúdban is könnyebben tipeghetsz.

Még több foci az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top