Életmód

Lábfrissítő praktikák hétköznapokra

Ha eddig nem hittél a frissítő praktikák erejében, ezután biztosan fogsz. Ugyan a nyári forróságnak lassan vége, de ezeket az ötleteket szinte bármikor használhatod.

A nyári lábápolás sokrétű, ilyenkor több odafigyelésre van szükségük a végtagjainknak is. Ám ahhoz, hogy ápoltak és egészségesek legyenek a lábaink, egész évben törődnünk kell velük. A pedikűrön kívül figyelnünk kell a lábizzadásra, a frissítő, kényeztető praktikákkal pedig sokat tehetünk a komfortérzetért.

Egy nehéz nap után, amikor szeretnél új életre kelni, kezdj egy kellemes zuhanyzással. Válassz olyan tusfürdőt, amely nemcsak hidratál, hanem élénkít is. Ha pedig a lábaid fáradtak el igazán, és olyan nehéznek érzed őket, mintha napok óta talpon lennél, kényeztesd tovább őket: elég néhány óra egy kényelmetlen magassarkúban, és másra sem vágysz, csak hogy ledobhasd a cipőd.

A lábfürdőkre nem véletlenül mondjuk, hogy wellness a lábaknak, ugyanis többféle módon járulnak hozzá a végtagjaink tökéletes pihentetéséhez. Negyedórás áztatás például nemcsak a bőrre van jó hatással azáltal, hogy a megpuhult bőrkeményedéseket könnyű eltávolítani a fürdő után, hanem a méregtelenítésben is szerepet játszik. Ezért ha sós, gyógynövényes lábfürdőt veszel, a tested tisztulását is segíted, ráadásul a lábak izzadásából is visszavehetsz.

Lábfrissítő praktikák hétköznapokra

 

Ötletek lábfürdőhöz

  • Vágj ketté egy citromot, és dörzsöld be a levével a sarkaid. Hagyd pihenni a lábad negyed órán át. Utána a citromok levét csavard bele egy lavór vízbe, és további negyed órán át áztasd a lában. A bőrkeményedéseket így nagyon könnyen eltávolíthatod.
  • Lehet, hogy elsőre bizarrnak hangzik, de a hatékonysága kétségtelen: az ecetes lábfürdő hozzásegít ahhoz, hogy megszűnjön a lábszagod. Mégpedig azért, mert az ecet gombaölő hatású. Na meg biztosan frissít is, szóval ha össze akarod kötni a kellemeset a hasznossal, válaszd ezt a lábfürdőt.
  • Ha nem szeretnéd sima vízben áztatni a lábad, tegyél bele illóolajat. A teafaolaj nemcsak hűsít, hanem antibakteriális hatású is, a körömvirágolaj pedig gyulladáscsökkentő. A levendulaolaj fertőtlenít és nyugtat. Persze ezek csak ötletek, higgy az orrodnak, szimatold meg a készletet, és válassz olyat, amely hívogat.

A lábápolás csúcspontja a hidratálás. Hiszen ha már vetted a fáradságot, és időt, energiát áldoztál a felfrissülésre, koronázd meg a folyamatot olyan ápolóval, amelyet a bőröd is imád. Legyen az könnyen felszívódó és frissítő hatású. Vagy ha totális felüdülésre vágynak a lábaid, keress olyan terméket, amely garantálja a fáradt, elnehezült lábak érzésének megszüntetését. A cédrátcitrom-tartalmú készítmények például tökéletes megoldást jelenthetnek, ha új életet lehelnél a lábaidba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top