Életmód

Intim szabályok, ami könnyebbé teszik a nők életét

Az alapvető intim higiéniás szabályokkal sok nő tisztában van. De azt már nem mindenki tudja, hogy milyen veszélyeket rejthet a szauna, vagy hogy a szőrtelenítéssel is érdemes vigyázni.

Az intim higiénia az alapja annak, hogy a hüvely megfelelően működjön és öntisztuló képessége által megvédje magát a kórokozóktól. Több olyan szabály van, amely a hüvelyflóra egészségének megőrzését szolgálja A hüvely önvédelmi rendszerének alapját a megfelelő mennyiségű és minőségű tejsavbaktérium és az általa biztosított savas pH adja. Ha azonban külső hatásra a hüvely pH-ja lúgos irányba tolódik, fogékonyabbá válunk a fertőzésekre.

Öntisztuló

Vannak alapvető szabályok, amelyek sokaknak egyértelműek. Ilyen az, hogy a hüvely öntisztító, ezért ha minden rendben van odalent, nem avatkozunk bele a működésébe. A túlzásba vitt intim tisztálkodás ugyanis legalább olyan káros, mint annak elhanyagolása. A másik alapvető dolog, amit a nők zöme betart, az a vécéhasználathoz kötődik: nem ülünk rá idegen helyen a vécére és mindig elölről hátrafelé törlünk. Menstruáció alatt gyakran cseréljük a tampont vagy a betétet. Megfelelően szellőző, pamut fehérneműt is egyre többen használnak az intim egészség megőrzése érdekében.

Intim szabályok, ami könnyebbé teszik a nők életét

Akadnak viszont kevésbé közismert szabályok is, pedig ha a nők tisztában lennének a veszélyforrásokkal, úgy azok elkerülése könnyebbé tehetné az életüket. A nyár közeledtével fontos tudni, hogy a strandon a vizes fürdőruhát mihamarabb le kell cserélni szárazra. Ugyanis ha magadon hagyod a nedves fürdő- vagy sportruházatot, az a kórokozók szaporodásának melegágya lehet. A szőrtelenítéssel sem lehet elég óvatos az ember: fontos, hogy az érzékeny bőrt ne sértsük meg, de a borotvahabbal vagy zselével is vigyázzunk a hüvely környékén.

Mindig zuhanyozz

A strand vagy wellness után mindig zuhanyozz le, a szaunában pedig csakis lepedőre vagy törülközőre ülj. A túlzottan szabados nemi élet, a partnerek gyakori cserélgetése növeli a nemi betegségek kockázatát és a húgyúti fertőzések kialakulásának esélyét is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top