Életmód

Barnító, szolárium vagy nap? – Így barnulj, ha érzékeny a bőröd!

Akármit teszel, inkább leégsz, mint lebarnulsz? Ha fehér a bőröd, és a nyár közeledtével nem pecsenyepiros vagy vakítóan fehér, hanem szép barna szeretnél lenni, a következőket tartsd szem előtt!

Nem kell lemondanod a barnaságról akkor sem, ha érzékeny a bőröd! Tartsd be a következő lépéseket, és akár már néhány óra alatt napcsókolta színed lehet!

DM napozás - felső témaszponzi - 2. cikk

Így használd a barnítókrémet

A fehér és érzékeny bőrtípusra a barnító krém tökéletes megoldás. A barnító krémek között is vannak fehér, normál és már eleve barnább bőrre kifejlesztett krémek, ezért nézd meg a címkéjét, amikor leemeled a polcról! Azért, hogy valóban barna légy, és ne narancssárga, válasz megbízható márkát, máskülönben könnyen előfordulhat, hogy a bőrödön mutathatod be a narancssárga ötven árnyalatát.

A barnítókrém használata előtt tusoláskor radírozd át a bőröd bőrradírral, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket! Ez nemcsak amiatt fontos, hogy pihe-puha bőröd legyen, hanem amiatt is, hogy a krém egyenletes színt adhasson! Fontos, hogy a könnyen kiszáradó testrészeken, mint amilyen a könyök és a térd, mindig használj hidratáló krémet, ugyanis ha érdes, száraz bőrfelületre kened a barnító krémet, nem lesz esztétikus a végeredmény.

Miután letusoltál, fontos, hogy alaposan törölközz meg, a barnítókrém felvitelekor a bőröd legyen száraz! Kezdd a lábfejednél a krémezést, majd haladj felfelé, és a hajlatokat se felejtsd ki. Alaposan masszírozd bele a krémet a bőrödbe az egész testeden, és addig ne öltözz fel, amíg teljesen fel nem szívódott a krém! Fontos, hogy az arcodra használj kifejezetten arcra való barnítókrémet, a kezedet pedig a krémezés után mosd le, mert a tenyered hamar elszíneződhet, ami ugyan idővel lekopik, de jobb előrelátónak lenni. A barnítókrém eredményét néhány óra elteltével fogod látni.

Ezekre figyelj szoláriumozásnál!

Ha a szolárium mellett döntesz, mindenképp a bioszoláriumot válaszd, vagy olyan gép mellett dönts, amit kifejezetten a bőrüket óvni akaró, valamint a fehér, érzékeny bőrtípusra fejlesztettek ki. A szoláriumozásnál tartsd be a fokozatosság elvét, ne akarj 12 perc alatt egyből csokibarna lenni, mert akármilyen kímélő a szolárium, ez túl nagy dózis a bőrödnek egyszerre! Először menj 4-5 percre, hetente maximum 2-szer, és a szolizás előtt használj szoláriumkrémet: ezek a krémek nemcsak hidratálják és óvják a bőröd, de önbarnítót is tartalmaznak, hogy hamarabb lehess szép barna! A szoli után is használj hidratáló krémet, és utána 2-3 óráig még ne tusolj!

DM napozás - felső témaszponzi - 2. cikk

Napozz okosan!

Ha a természetesség híve vagy, akkor légy nagyon óvatos a napozással! Tavasszal, és főleg nyáron szinte a csapból is az folyik, hogy mennyire káros az UV sugárzás, és nemcsak leéghetsz, de súlyosabb esetekben bőrrákot is okozhat a túlzásba vitt napimádat. Sajnos, nemhiába hallhatsz, olvashatsz a nap káros hatásairól, semmiképp se hagyd figyelmen kívül, főleg, ha érzékeny a bőröd! Délelőtt 11 és délután 3 óra között ne tartózkodj a napon, inkább 4 óra körül süttesd magad egy keveset, amikor már nem olyan erősek a sugarai, de ha extra érzékeny a bőröd, mi inkább az árnyékot javasoljuk! Nyáron mindig használj magas fényvédő faktorú krémet – az árnyékban is –, külön a testedre és külön az arcodra, hogy maximálisan óvd a bőröd a leégéstől és a bőrpírtól!

Olvass még többet a napozásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top