Életmód

Jégeső és viharos szél jön

Sajnos tényleg esik majd az eső egész héten, és nem lesz túl melegünk se.

Szerdán már jóval melegebb van, mint a hét elején, de mellette az ország nagy részén várható felhőszakadás. Tizenegy megyére és a főváros területére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt több mint 25-30 milliméter csapadék hullhat. Helyenként felhőszakadás, jégeső és viharos, 60-80 kilométer/órás erősségű széllökések is előfordulhatnak. Az előrejelzés szerint a hőmérséklet délután általában 24 és 28, késő este 14 és 19 Celsius-fok között alakul.

Szakad az eső egész héten

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, a felhők átmenetileg felszakadoznak, kevés napsütés várható. Többfelé valószínű eső, zápor, helyenként zivatar. A  legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul, napközben maximum 15–21 fok között lehet.

Szombaton, június elsején általában rövid időre süt ki a nap, szórványosan záporra, zivatarra számíthatunk. A leghidegebb órákban 6–12 fok lehet, míg a nappali maximumok várhatóan 18 és 23 fok között alakulnak.
Jövő vasárnap is sok lesz a felhő, szórványosan lehet zápor, zivatar. A minimum-hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul, napközben 18-23 fokig melegedhet a levegő. 

A Meteo Klinika fejfájásra, vérnyomás-ingadozásra és ízületi fájdalmakra figyelmeztet. A fejfájást masszírozással is mérsékelhetjük, közben pedig párologtassuk borsmenta illóolaját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top