Életmód

Így fotózz mobillal a vakáción! 5 egyszerű tipp a szebb képekért!

Ha te is imádsz fényképezni, de a végeredmény néha inkább lehangoló, mint ámulatba ejtő, akkor itt az ideje felzárkóznod: Ezekre figyelj, hogy a képeid lélegzetelállítóak legyenek!

A fotózás és a szelfi életünk részévé vált. Érdemes azonban odafigyelni néhány dologra, hogy a képek jól sikerüljenek! Íme, 5 tipp, hogy mindenkit elkápráztass a nyaraláson készített mobilos fotóiddal!

Így fotózz mobillal a vakáción - 5 egyszerű tipp a szebb képekért!

Szelfi

A legtöbb esetben egyáltalán nem előnyös, ha alulról fényképezed magad, így emeld meg egy kicsit a telefonodat, a szemmagasság fölé! De vigyázz, ne ess túlzásba, mert a túlságosan a magasra tartott mobil természetellenes szöget eredményez, és művi hatást kelthetsz!

Megfelelő háttér

Akár magadat fényképezed, akár mást, figyelj oda a háttérre is! Ha portréra hajazó képet szeretnél, egy rendezetlen, vagy túl színes háttér könnyen elvonhatja a figyelmet a kép előterében szereplőkről, így a legjobb, ha egy viszonylag egységes hátteret választasz! Lehet ez egy szép táj, vagy egy egyszerűbb falrész is, a lényeg, hogy ne a háttér vegye át a főszerepet.

Megfelelő fényviszonyok

A napsütésben készült képeken ráncaink mélyebbnek látszanak, és néhány évvel megtoldhatják valós korunkat. Kerüld el az öregítő hatást, és használj a napfényben is vakut!  Az éjjeli vakuval azonban vigyázz, mert minden apró bőrhibát felfed, így este érdemes magad helyett a várost fényképezned vakuval! Nem árt azt sem tudni, hogy az oldalról jövő fény öregít, a hátulról jövő pedig szinte lehetetlenné teszi a fényképezést, pláne mobillal! Megfigyelheted azonban, hogy egy-egy felhős napon készült képen szebbek és lágyabbak a kontúrok.

Így fotózz mobillal a vakáción - 5 egyszerű tipp a szebb képekért!

Fókuszálj!

Akár magadat, akár a veled utazókat, vagy egy tárgyat fényképezel, arra figyelj, hogy az, akit, vagy amit fotózol, a fókuszban legyen! Irányítsd rá a fókuszpontot, figyelj az élességre, mert ha nem a kép közepén helyezkedik el, az automata fókusz könnyen valami egészen másra helyezheti a hangsúlyt! Ha az útitársaidat fényképezed, figyelj arra is, hogy a fejükből még véletlen se nőjön ki egy-egy pálmafa, mert az elbűvölő hatás könnyen átválthat viccesbe.

Mozdítsd el középről!

Ha nem szeretnél sablonos mobilképeket készíteni, ügyelj arra, hogy a fényképed tárgya, alanya ne középen helyezkedjen el! Légy kreatív, engedd szabadjára a fantáziádat és alakítsd úgy a képeid témáját, ahogy szeretnéd! Általában azok a képek sikerülnek a legjobban, amelyekben egy életképet, mozzanatot örökítesz meg. A napfelkelte és a naplemente örök toplistás témák, azonban ha még azt is kivárod, hogy távolról egy szerelmespár is belépjen a képbe, máris mondanivalót adtál a képednek!

Még több telefon az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top