Életmód

Az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha diétázol

Veled is előfordult már, hogy heteken keresztül sanyargattad magad, mégsem fogytál egy dekát sem?

1. Túl sok egészséges étel

Igen, még az egészséges harapnivalókat is túlzásba lehet vinni. Ezeknél is a mértékletesség a lényeg, hiszen a gyümölcsökben is van cukor, és az édesítőszerrel készült müzliszeletekből sem tanácsos túl sokat megenni, ha diétázol.

2. Nem ellenőrzöd magad

Az egyik legtipikusabb hiba, amit sokan elkövetnek, hogy nem vezetnek evési naplót. Nem a kalóriákat kell számolgatni folyamatosan, hanem felírni, hogy mikor, mit és mennyit ettél. Így jobban átlátod a diétádat és azt is, hogy hol kellene valamit változtatni benne.

Az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha diétázol

3. Túl sok szósz

Természetes, hogy mikor fogyókúrázol, több salátát, natúran elkészített ételt eszel, és ezeket különböző dresszingekkel és szószokkal ízesíted. Ám rossz hírünk van: ezek sokszor éppen azért olyan finomak, mert olyan anyagok és összetevők vannak bennünk, amik nem éppen nevezhetőek diétásnak.

4. Csináld magad!

A legjobban akkor jársz, ha te készíted el az ételeidet. Az éttermekben ugyanis gyakran túl sok olajat és sót használnak, ráadásul azt sem tudhatod, milyen minőségűek az alapanyagok.

Az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha diétázol

5. Túlparázod

Nagyon könnyen stresszessé válhatsz a fogyókúrától és főleg attól, hogy állandóan a diéta jár a fejedben. Ez ahhoz is vezethet, hogy rosszabbul alszol, ami pedig akadályozza a fogyást. Ne válj a fogyókúra megszállottjává még akkor sem, ha nagyon szeretnél megszabadulni pár kilótól! A legjobb módszer, ha megpróbálod azt mondani magadnak, nem a tökéletes testre gyúrsz, hanem szeretnél egészségesebben élni.

Forrás: Ranker

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top