Életmód

Ezért fontos a mozgás, ha fogyni szeretnél

A mozgás az élettani és a lelki hatások miatt nélkülözhetetlen azok számára, akik tartósan szeretnének fogyni és hajlandóak az életmódváltásra. Elmondjuk, miért.

Aki fogyni szeretne, a legfontosabb tanácsok között mindig azt hallja, hogy nem elég diétáznia, bizony mozognia is kell. Nem véletlenül hangzik ez el olyan sokszor, hiszen a hatékony fogyókúrák alapja az életmódváltás, amelybe a testmozgásnak is mindenképpen helyet kell kapnia. A mozgás ugyanis a zsírtartalékok elégetésével segíti a súlyvesztést. Az anyagcserére is jó hatással van, fokozza azt. Utóbbi azért nagyon fontos, mert ez a hatás hosszabb ideig érvényesül. Viszont amikor mozgás nélkül diétázunk, az anyagcserénk lelassul, és ez fogyás tempóját is csökkenti.

Hetente többször

A szakemberek szerint az anyagcsere serkentéséhez hetente legalább háromszor érdemes mozogni. Mindenkinek olyan sportot kell választania, amelyiket szívesen műveli, és persze amit bír is. Azoknak, akik hosszú távra terveznek és szeretnének hatékonyan fogyni, mindenképpen az életmódváltásban kell gondolkodniuk.

Ezért fontos a mozgás, ha fogyni szeretnél

Ahogyan a megfelelő diétákat, úgy a testmozgást is fokozatosan kell bevezetni. Akik nem sportoltak a közelmúltban, nekik feltétlenül érdemes konzultálni olyan edzővel, aki tisztában van azzal, hogyan kell bevezetni a testmozgást. A háziorvos is szolgálhat jó tanácsokkal az életmódváltást illetően.

Minden kezdet nehéz

A mozgás a felsorolt élettani hatások mellett a lelki életet is befolyásolja. Ugyanis ahhoz, hogy teljesítsük a kitűzött célt, először önmagunkat és a lustaságunkat kell legyőznünk. Azok, akik megteszik az első lépéseket, sokkal közelebb kerülnek a célhoz és önmagukhoz: ahogyan ugyanis a mondás tartja, minden kezdet nehéz. A mozgás kapcsán az is fontos, hogy ne vállaljuk túl magunkat, és mindenképpen olyan célt válasszunk, amelyet teljesíteni is tudunk. Ha az önbecsülésünk nő, a kihívásokkal is könnyebben nézünk szembe. Ezért a mozgás az élettani és a lelki hatásai miatt is nélkülözhetetlen azok számára, akik tartósan szeretnének fogyni és hajlandóak az életmódváltásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top