Életmód

Így tüntesd el a hasi zsírt

Talán a legnehezebb a kis hasi zsírpárnáktól megszabadulni. Néhány tanács, hogy könnyebben menjen.

Így tüntesd el a hasi zsírt“Egész műszakos pincérnő vagyok egy kínai étteremben, ami azt jelenti, hogy fél 11-től 15-ig, és 17-től 23-ig dolgozom, egy szabadnappal. Minden reggel egy órára el tudok menni edzeni, de sajnos úgy érzem, ez nem elég.

Olyan alkat vagyok, aki ha hízik, az a hastájékon látszik meg, és ez már nagyon zavar. Érdekelne, hogy ilyen munkabeosztás mellett milyen mozgásformát tudok esetleg választani, valamint milyen ételeket fogyasszak, hogy egy kicsi súlyfeleslegtől megszabaduljak?” – kérdezte a HáziPatika olvasója.

Hasi elhízást elsősorban magas kalóriabeviteltől, sok szénhidráttól és sófogyasztástól lehetséges – írja Pásztor-Juszkó Viola, a HáziPatika szakértője.

“A mozgás mellett változtatni a kellene az étkezési szokásain is. Javaslom a napi ötször étkezést kis

adagokban, amiben sok gyümölcs, illetve minél több zöldség legyen” – írja Viola a válaszában. Érdemes a zsíros húsokat sovány húsokra cserélni és a sófogyasztást is visszafogni.

Ha elsőre nem megy, akkor mindig kicsivel kevesebb sót kell tenni az ételébe, és egy idő után (pár hét múlva) már észre sem veszi, hogy sótlan az étel.

Ha kíváncsi vagy a teljes válaszra, itt elolvashatod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top