Életmód
Szponzorált tartalom

Fiatalkori inkontinencia – Téged is érint?

Ne légy zavarban, nem csak az idősebb korosztályt érintik a vizelettartási problémák!

A vizelettartási zavarokról rendszerint az idősebb korosztály kapcsán hallunk, azonban fontos, hogy tudd: a fiatalkori stresszinkontinencia, vagyis a hasban uralkodó nyomás hatására távozó kisebb mennyiségű vizeletvesztés sokakat érint!

Mikor jelentkezhet az inkontinencia?

Ha  szülés után szeretnéd visszanyerni az alakod, vagy egyszerűen hiányzik a rendszeres mozgás, és eljársz tornázni, edzeni, előfordulhat, hogy te is tapasztalod a fiatalkori inkontinencia jeleit. Mivel a tested sokféle szempontból megváltozott, előfordulhat, hogy erőteljes mozgás hatására vizeletcseppek jelennek meg a fehérneműdön: a gyermekágyi időszakban ez természetes jelenség, azonban ha még utána is tapasztalod, konzultálj szakemberrel, és könnyedén megszüntetheted a zavaró jelenséget.

Nem törvényszerű azonban, hogy ha az első szülést követően nem tapasztaltad, a második után sem fog jelentkezni: van, akinél rögtön az első, míg másoknál a második várandósságot követően jelennek meg a tünetek.

Szülés után vizelettartási zavarok nem csak testedzés hatására jelentkezhetnek. Ha nagybevásárlást tartottál, és hirtelen emelsz meg egy nehezebb szatyrot, vagy otthon átrendezed a lakást, és egy kisebb, de nehezebb bútor megemelsz, ne lepődj meg, ha vizeletvesztést tapasztalsz. De az is előfordulhat, hogy még ennyi erőkifejtés sem szükséges: egy köhögés, tüsszentés hatására is távozhat néhány vizeletcsepp.

 

Hogyan kezelhető a vizelettartási probléma?

Ne ijedj meg, az esetek többségében könnyedén megszüntethető a vizeletcsepegés, és nem kell együtt élned ezzel a kellemetlenséggel életed végégig! Ha a fiatalkori inkontinencia enyhébb, akkor az alhasi izomzatot erősítő gerinctorna, valamint a kismedence izomzatát tornáztató Kegel-gyakorlatok sokat segíthetnek a mélyizmok erősítésében. A Kegel-gyakorlatokkal nemcsak a vizelettartási problémák szűnhetnek meg, de a gátizmok tréningjével a szexuális életed is felpezsdülhet!

Ha erőteljesebb tüneteket tapasztalsz, akkor is gyorsan véget vethetsz az inkontinenciának.  Ma már léteznek olyan lézeres plasztikai beavatkozások, mint amilyen az intimlézeres kezelés, amelynek során rövid idő alatt megszabadulhatsz a kellemetlenségtől. A kezelés a húgycsőnyílás és az elülső hüvelyfal területén serkenti a kollagéntermelődést, így a medence szalagrendszerének feszítését idézi elő, ami megtámasztva a hólyagalapot megszünteti az inkontinenciát. Van, aki már az első kezelés után jelentős javulást tapasztal, ráadásul az intimlézeres kezelés nem igényel különösebb előkészületet, és utána ugyanúgy élheted tovább az életed, mint előtte!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top